אחרי הגמר הקלאסי בטורניר מונטה קרלו, עוברת תשומת הלב העולמית לטורניר חימר גדול נוסף, טורניר ברצלונה.
רפאל נדאל, אלוף מונטה קרלו ומנצח 67 משחקים על חימר ברצף, מועמד לקחת את התואר בקלילות גם בטורניר הבית שלו, מה גם שיריבו הגדול, רוז'ה פדרר, נעדר מהטורניר. נדאל יצטרף מחר (רביעי) לטורניר, ישירות לסיבוב השני, וישחק מול קריסטוף ולייגן מבלגיה.
במשחקים שנערכו היום (שלישי) הודח אלוף 2002, מראט סאפין, ע"י סימונה בוללי מאיטליה 6:7 ו-4:6. בכך ממשיך הרוסי עונה מאכזבת ביותר.
סאפין, שהודח מוקדם גם בשבוע שעבר במונטה קרלו אחרי שהחמיץ 4 נקודות משחק, לא נשמע מודאג לאחר המשחק: "אני לא ממש לוקח ללב, אני משחק טוב ועדין מדורג 26 בעולם. תוצאה אחת טובה ואני שוב בטופ 20, אבל אם לומר את האמת, ממש לא אכפת לי מהדירוג שלי, אני שם את הפוקוס על הטניס שלי".
בוללי, שלא הגיע למפגש מול ישראל בגביע דייויס, יפגוש בסיבוב הבא בדרבי איטלקי את פוטיטו סטראצ'ה (שכן ביקר בארץ במסגרת דייויס) , שהדיח את הצעיר האמריקני סאם קווארי.
המדורג רביעי, דוד נלבנדיאן, הציג סוף-סוף יכולת מעודדת והביס את אלברטו מרטין הספרדי 2:6 ו-0:6. נלבנדיאן ינסה להעפיל לראשונה העונה לשלב רבע הגמר בטורניר ברצלונה.
המדורג שלישי, טומי רוברדו, אלוף 2004, העפיל גם הוא לשמינית הגמר אחרי שהדיח את בן ארצו, פליסיאנו לופז, 2:6 ו-2:6. רוברדו יפגוש בשלב הבא את אגוסטין קאלרי מארגנטינה.
רובין סודרלינג השבדי הביס את גסטון גאודיו מארגנטינה 0:6 ו-1:6. גם גיז'רמו קניאס, עטור שני הנצחונות על פדרר, עבר לסיבוב הבא עם נצחון 2:6 ו-6:7 על מקס מירני מבלארוס.
אנדי רם ויוני ארליך יפתחו את השתתפותם בטורניר ביום רביעי. אנדיוני עלו ישירות לסיבוב השני וישחקו מחר מול הצמד הרוסי מראט סאפין ודימיטרי טרוסנוב, שאולי אינו מדורג בין הזוגות הטובים בעולם, אך יהווה יריב קשה מאוד לפיצוח.
טורניר ווימבלדון מגדיל פרסים
רוז'ה פדרר, רפאל נדאל, סרינה וויליאמס ומריה שארפובה ישמחו לשמוע כי מארגני טורניר ווימבלדון החליטו להגדיל השנה את הפרס לזוכים בטורניר ב-8.7 אחוזים. המועמדים המרכזיים לתארים יוכלו לזכות ב-1.4 מליון דולר, או 700 אלף ליש"ט, יחד עם הגביע היוקרתי. הגדלת הפרס מתווספת לצעד עליו הודיעו מנהלי הטורניר לפני מספר חודשים, כשהשוו את פרסי הזכייה לגברים ולנשים.
"אף טורניר טניס לא מחלק פרסים גדולים יותר מהטורניר שלנו", הסביר יו"ר הוועדה המארגנת של ווימבלדון, טים פיליפס. "אנחנו רוצים לפצות את הזוכים ולתגמל אותם על כשרונם ועל הבידור והדרמה שהם יביאו למגרשי הטניס בווימבלדון". בנוסף מתכננים המארגנים לשפץ שניים מהמגרשים המרכזיים ולהגדיל את יציעי הקהל במגרשים 2 ו-3. מגרש מספר 2, אגב, נודע כ-'בית הקברות לאלופים`, ובו הודחו פעמים רבות מדורגים בכירים ע"י טניסאים אלמונים.
one

ציטוט ההודעה