איך שמתחילה עונת החימר יודע רפאל נדאל, שהתהילה שנמצאת כל השנה סביב רוז'ה פדרר, תגיע גם אליו ולו רק לחודשיים.

נדאל ניצח הערב (ראשון) את יריבו המושבע, פדרר, בגמר של טורניר מונטה קארלו 4:6 ו-4:6 והפך לאדם השני בהיסטוריה שזוכה בשלושה תארים רצופים בטורניר היוקרתי.

זהו התואר ה-19 של נדאל וה-14 של נער הפלא מספרד על מגרשי החימר. בנוסף, השיג נדאל את ניצחונו ה-67 ברציפות על החימר, עליו הוא שולט ללא עוררין.

לאחר שני הפסדים רצופים בווימבלדון ובשנחאי, הצליח הספרדי הצעיר לגבור על השוייצרי המדורג ראשון בעולם.

נדאל חגג בסיום: "אני חייב להגיד, שזה פשוט כבוד גדול בשבילי להיות פה בטורניר ולהתמודד מול פדרר ולזכות במונטה קרלו בפעם השלישית".

במערכה הראשונה החזיק פדרר מעמד עד שהגיע השוויון של 4:4, כשדווקא פדרר מצליח להגיע לנקודות שבירה מול הסרב של נדאל, אך לא הצליח לשבור. דווקא אז שבר נדאל את הגשותיו ל-4:5 והגיש בהצלחה לזכיה במערכה.

במערכה השניה פדרר פתח עם 0:1, כשהוא עולה חמש פעמים לרשת במהלך המשחקון. נדאל הישווה בקלות כשהוא מגיע בין היתר לדרופ-שוט של פדרר מקצה המגרש. טעות כפולה של פדרר עלתה לו בסופו של דבר בשבירה, נדאל עלה ל-1:2 ויותר לא הביט לאחור.

הספרדי שמר בקלות על משחקוני ההגשה שלו ופדרר הלך ואיבד את הבטחון. ב-3:5 העניקה טעות כפולה נוספת של פדרר, נקודה שבירה לנדאל - השוייצרי הציל כשהוא משחרר הרבה תסכול בכמה חבטות נהדרות. נדאל עלה להגיש למשחק, עלה ל-0:40, וחגג נצחון תוך שעה ו-35 דקות.

"מזל טוב לנדאל", אמר רוזה פדרר לאחר הגמר, "אני מאוד שמח בשבילו, מה שהוא הצליח להשיג זה פשוט פנטסטי. אני אנסה לנצח אותו ברומא, המבורג ובמונטה קרלו בשנה הבאה".

one