קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [קטע מידע] לחשים, קסמים וקללות, כל מה שרציתם לדעת!
    על ידי JamesBond007 בפורום הארי פוטר
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 14-11-2007, 20:37
  2. [קטע מידע] הארי פוטר-הביוגרפיה
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 10-11-2007, 02:22
  3. [קטע מידע] טום ואנדרולו רידל: האיש והאגדה
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 08-08-2007, 22:02
  4. [קטע מידע] הנבואה האבודה
    תגובות: 11
    הודעה אחרונה: 01-08-2007, 16:02
  5. [קטע מידע] פריורי אינקנטאטם
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 01-08-2007, 15:59
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 12 מתוך 12

[קטע מידע] הורקרוקסים

משתמש ותיק האוואטר של JamesBond007
    לייקים
    0
    נקודות
    116
    משפט מחץ
    סכין חדה, פיוז קצר. יש שאלות?

ברירת מחדל [קטע מידע] הורקרוקסים

כולנו נתקלנו במושג זה כבר בעבר, גילינו אותו לראשונה ב הרחבה חשובה ביותר בספר "הארי פוטר והנסיך חצוי הדם" בפרק 23, הנקרא (כמה מפתיע...) "הורקרוקסים" [עמ' 446] ואנו נתקלים במושג זה לראשונה בעמ' 338 בפרק "זיכרון סלג-תוקף" [עמ' 319], כאשר טום רידל בן השש עשרה שאל לאחר שיעור שיקויים קצר את הפרופסור סלגהורן על הנושא.
    התיאור של הורקרוקס הוא יוצא מן הכלל ונוראי ביותר, ומשמעותו (עפ"י הוראס סלגהורן) "...'הורקרוקס, היא מילה שמציינת חפץ שמישהו צפן בתוכו חלק מהנשמה שלו." טום רידל מצא עניין בנושא ותיחקר עוד, כדי לדעת כיצד ואיך. וסלגהורן הסביר שהדרך היחידה ליצור הרקרוקס היא באמצעות מעשה רשע - מעשה הרשע הגדול מכולם. באמצעות רצח. מעשה הרג קורע את הנשמה. קוסם שמעוניין ליצור הורקרוקס מנצל את הנזק הזה לטובתו; וולדמורט מצא רק עוד ועוד עניין ושואל את סלגהורן אם אפשר יותר, למשל שבעה (מספר ומרולוגי בתנ"ך, שעפ"י רידל נקרא גם המספר הקסום ביותר...), סלגהורן כמעט משתגע אך מסביר לטום שהנשמה אמורה להישאר כאחת ויחידה.

אם כן, אנו יודעים מה וולדמורט רצה, הוא רצה אלמוות, חוסר אפשרות למות, את החיים הנצחיים, והודות לכך הוא הכין הורקרוקסים. עפ"י ניחוש של דמבלדור, ועפ"י עזרה מהזיכרון שהביא הארי שחלקו נכתב לעיל, הוא הכין 7 הורקרוקסים. בספר הרביעי יש מין ספויילר לא ברור שחוזר גם בספר השישי. בו וולדמורט אומר כי נקרעתי מתוך גופי, הייתי פחות מנפש תועה, פחות מרוח הרפאים הקלושה ביותר... אבל עדיין הייתי חי. [פרק 33, "אוכלי המוות" עמ' 591].
    לאחר צפייה בזיכרון ישן נוסף, בפרק מוקדם יותר, מגלה וולדמורט הצעיר, העובד ב"בורגין וברקס" כשליח, עניין בזוג חפצים בעלי ערך רב ביותר: ספל שהיה שייך להלגה הפלפאף, ממייסדי הוגוורטס, וקמיע שהיה שייך לסלזאר סלית'רין, גם כן ממייסדי הוגוורטס. בעלת הרכוש, חפציבה סמית' שהייתה צאצאית של הלגה הפלפאף, נמצאה מתה יומיים אחרי המפגש החביב מהרעלה בכוס התה שלה, וגמדונת הבית הישישה שלה, הוקי, הואשמה בכך, בעוד הגורם היה וולדמורט הצעיר, שגנב את החפצים הללו ועפ"י החשד הפך אותם להורקרוקסים, שהצטרפו לרשימה ארוכה ביותר, שוב עפ"י החשד, של הורקרוקסים, והם:

-הקמיע של סלית'רין.
    -הספל של הפלפאף.
    -משהו שהיה שייך לגודריק גריפינדור.
    -משהו שהיה שייך לרוונה רייבנקלו.
    -הטבעת של ואנדרולו גונט, סבו של וולדמורט.
    -היומן של טום רידל.
    -הנחשית של וודלמורט, נגיני.

הסיבה לכך שרוב החפצים שהפכו להורקרוקסים היו שייכים בעבר למייסדי הוגוורטס, היא משום שוולדמורט תמיד חש חיבה עזה כלשהי להוגוורטס, וראה בו הבית הראשון והאמיתי שלו. למרות ששום חפץ, חוץ מהחרב השמורה במשרדו של דמבלדור, היה שייך אי-פעם לגודריק גריפינדור אך זה ייתברר כנראה בספר השביעי.
    שניים מן ההורקרוקסים הושמדו, היומן של רידל והטבעת של ואנדרולו, מה שמשאיר את הצורך המציאת חמישה נוספים, כאשר המיקום של אחד ברור וידוע, וזהו המיקום של הנחשית נגיני.
    הקמיע של סלזאר סלית'רין נמצא במערה גדולה שבתוכה אגם מלא חיז"לים (גופות שהוחיו בעזרת קסם אפל), ובאמצע האגם ישנה קערת אבן ובה חומר בצבע ירקרק והקמיע עצמו. בספר "הארי פוטר והנסיך חצוי הדם" הארי ודמבלדור מוצאים אותו ולוקחים אותו איתם, מה שמוביל למותו הלא-בטוח של דמבלדור. הקמיע התברר כזיוף של אדם בשם רא"ב, שזהותו מתגלה בספר השביעי, שאותה אספק כאן.

ספויילר לגבי הקמיע של סלית'רין ורא"ב:

לאחר שבורחים מהחתונה של פלר וביל, הארי רון והרמיוני משתכנים בכיכר גרימוולד מספר 12, ביתו לשעבר של סיריוס, שהוריש אותו להארי. תוך כדי הסתובבות בבית מוצא הארי את חדרו של רגולוס, אחיו של סיריוס, ועל הדלת שלט שעליו כתוב (תרגום חופשי שלי...): "לא להיכנס ללא אישורו הישיר של רגולוס ארקטורוס בלק" מה שישר עורר בהארי מחשבה מסויימת שהקמיע בפנים, לאחר חיפוש רב, נתגלה שאכן היה קמיע, ושהוא נעול בארון בחדר בו יש את עץ המשפחה של סיריוס. הארון לא נפתח, לכן הם פונים לקריצ'ר, שמספר כי רגולוס אכן לקח את התליון ואמר לקריצ'ר לחזור ולדאוג לשמירתו של התליון ושאסור לו לספר את זה, בעת שרגולוס נלקח לתוך האגם ע"י החייזל"ים ולא שב מעולם.
    הארון נפרץ והקמיע נגנב ע"י מנדנגוס פלצ'ר, שמכר אותו, עפ"י התיאור למישהי ממשרד הקסמים שלבשה קשת ונראתה כמו צפרדע.
    הארי רון והרמיוני יוצאים במסווה למשרד הקסמים בכדי לגנוב את התליון מדולורס ג'יין אמברידג', וגם מצליחים, וכעת הם מחפשים את ההורקרוקס הבא.

הייתי מספר עוד אבל אני לא קראתי כ"כ הרבה...

בכל מקרה, החיפוש אחר ההורקרוקסים ממשיך, ואם יש לכם איזושהי שאלה בנוגע לעולמו הנרחב של הארי פוטר, פנו אליי, אתם יודעים מי אני...
    בברכה, JamesBond007

אני הייתי השמרטף האוהב של שמוליק...
    גמאני מסתפר אצל מישל!!!

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    לייקים
    1
    נקודות
    36

זה שישה הורקרוקסים.. תוריד את גודריק גריפנדור.. החלק השביעי של הנשמה זה וולדמורט עצמו...

בעלים
    לייקים
    233
    נקודות
    1,090
    משפט מחץ
    אם אין אני לי, מי לי.

אני חייב להגיד שהפצצת, את הספויילר לא קראתי, כי אני עוד לא התחלתי לקרוא את הספר,
    אבל תודה רבה, באמת קטע מידע מעולה!

לייקים
    0
    נקודות
    116
    משפט מחץ

בבקשה!
    בברכה, JamesBond007

גמאני מסתפר אצל מישל!!!

משתמש מתקדם
    שם פרטי
    רועי
    לייקים
    0
    נקודות
    75
    משפט מחץ
    אני זוכר את הפעם הראשונה שקיימתי יחסי מין, הקבלה עוד אצ

יש לי שאלה:
    נגיני היא אותה נחשה שהייתה בספר השני?
    ועוד שאלה,אתה יכול לתת לי קצת מידע על אותו נחש בספר השני?

משתמש מכור
    לייקים
    1
    נקודות
    36

הנחש בספר השני היה הבסיסליק סוג של נחש מפלצתי וקטלני.. נגיני היא נחשה רגילה שכביכול וולדמורט אימץ באיזשהו שלב בחיים שלו ובגלל הקשר שלו לסלית'רין והעובדה שהוא לחששן הוא בחר בנגיני כאחד מההורקרוקסים שלו דבר שדי מסכן אותי מכוון שהיא יכולה למות..

לייקים
    0
    נקודות
    116
    משפט מחץ

קודם כל, אומרים נחשית, לא נחשה. שתיים, השפה שהארי מדבר היא לחשננית, מה שעושה אותו לחשנן. שלוש, היא לא יכולה למות כי יש בה שתי נשמות, שלה ושל וולדמורט, הסיבה שמסוכן לעשות הורקרוקס בתור דבר חי היא משום שיש לה רצון משל עצמה, והיא יכולה לברוח ווולדמורט לא יימצא אותה.

הבסיליסק הוא אחד הנחשים הנוראיים ביותר שיש, גודלו יכול להגיע למרחבים עצומים, ובניביו ישנו ארס שיכול להמית בדקות ספורות. עיניו של הבסיליסק קטלניות, ומי שמביט בהן ישירות, מת (אגב, ככה מתה מירטל המייללת). הבסיליסק מפחד מאור יום ומעופות, לכן ג'יני שחטה את התרנגולים של האגריד, וכתבה עם הדם שלהם על הקירות. עכבישים מפחדים מהבסיליסק, לכן ארגוג לא דיבר עם הארי ורון עליו.

זה כל מה שאני יודע...
    נערך לאחרונה על ידי JamesBond007; 30-07-2007 בשעה 02:06.
    בברכה, JamesBond007

גמאני מסתפר אצל מישל!!!

משתמש מכור
    לייקים
    1
    נקודות
    36

ברור שהיא יכולה למות.. אין לה תוכלת חיים של בן אדם או קוסם.. בגלל זה זה סיכון שהיא תמות מזקנה או משו כזה והנשמה תלך איתה..אפשר גם להרוג אותה עם אבדה קדברה.. הקללה לא הורגת את הנשמה אלא הורגת אותך במובן הכי פשוט של המילה וכשאתה מת הנשמה או הנשמות הולכות איתך..
    נערך לאחרונה על ידי ~Run Like Hell~; 30-07-2007 בשעה 02:17.

לייקים
    0
    נקודות
    116
    משפט מחץ

לא... אתה מבין, זה כמו המיתוס על החתול, הורגים אותו פעם אחת, נשארו לו שמונה נשמות. ככה שייתכן ונגיני כבר מתה, והנשמה של וולדמורט היא זו שנמצאת בגוף שלה, והדרך היחידה להרוג את הנשמה הזאת היא גם להרוג את נגיני עצמה! אם נהרוג את וולדמורט ונשאיר רק את נגיני כהורקרוקס אחרון, ייתכן ונגיני תמות כי וולדמורט לוקח ממנה את הנשמה האחרונה שלה.
    בברכה, JamesBond007

גמאני מסתפר אצל מישל!!!

משתמש מכור
    לייקים
    1
    נקודות
    36

נו? הדרך היחידה להרוס את ההורקרוקס היא להרוג את נגיני.. היא לא תמות פעמיים בגלל שיש לה שתי נשמות.. אתה הורג אותה ואז בגלל שהיא מתה גופה אינו יכול כבר להכיל נשמה אז הנשמה של וולדמורט נהרסת.. אתה רוצה לאמר לי שאפילו אם אני אחתוך אותה לחתיכות והיא תהיה בלי ראש היא עדיין תחייה בגלל הנשמה של וודלמורט?

ציטוט נכתב במקור על ידי ~Run Like Hell~ צפיה בהודעה
    נו? הדרך היחידה להרוס את ההורקרוקס היא להרוג את נגיני.. היא לא תמות פעמיים בגלל שיש לה שתי נשמות.. אתה הורג אותה ואז בגלל שהיא מתה גופה אינו יכול כבר להכיל נשמה אז הנשמה של וולדמורט נהרסת.. אתה רוצה לאמר לי שאפילו אם אני אחתוך אותה לחתיכות והיא תהיה בלי ראש היא עדיין תחייה בגלל הנשמה של וודלמורט?
    האמת שאם אתה מנסה לשבור הורקרוקס (אם פטיש למשל) הוא יחזור למצב הקודם שלו..
    אני לא יודע אם זה ככה גם על יצור חיי..
    אלא אם כן אתה מנסה להרוס את ההורקרוקס בעזרת נשק ראוי..
    string s = "אנחנו אוהבים אותך יפרו";

לייקים
    0
    נקודות
    116
    משפט מחץ

הדרך היחידה להשמיד הורקרוקס היא בעזרת רעל מסויים, מה שמתגלה לנו בספר השביעי...

ספויילר:

דמבלדור משאיר להארי בצוואה שלו את החרב של גודריק גריפינדור, בה הוא התשמש בכדי לחתוך ולהשמיד את הטבעת של ואנדרולו, עפ"י דבריו של פיניאס ניגלוס בלק. לכן דמבלדור הותיר לו אותה, כדי שיישתמש בה להשמיד את שאר ההורקרוקסים שיימצא משום שהיא מצופה בארס הבסיליסק.

מה שמוביל אותנו לעניין עם ה"לחתוך את נגיני להרבה חלקים", אפשר לחתוך אותה עם החרב של גריפינדור או עם כל דבר אחר שמצופה בארס חזק מאוד. הסיבה שנגיני לא תמות מחרב רגילה היא משום שהיא הורקרוקס, וניתן להשמיד הורקרוקס רק עם ארס חזק מאוד, כמו זה של הבסיליסק. לכן היא לא מתה.
    בברכה, JamesBond007

גמאני מסתפר אצל מישל!!!

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 21:11.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,442 | הודעות: 8,173,029 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect