בין הופעות בחו"ל והקלטות של חומרים חדשים באנגלית, מוש בן ארי הוא גם הכי ישראלי שיש. לקראת סיבוב ההופעות החדש, הוא מספר לאבי לבקוביץ' על מוסיקה תימנית וברי סחרוף.
שנה הלכה, שנה באה ומוש בן-ארי סופק ידיו בהנאה, אם יש לו כמובן זמן לעשות את זה בלו"ז העמוס שלו. אתמול לפנות בוקר הוא השיק במופע זריחה סיבוב הופעות חדש על פסגת המצדה והערב יציין שנה עגולה מאז הוציא את אלבום האולפן האחרון שלו.
מסע ומתן" הפך לשני הרצוף של הזמר להגיע למעמד של זהב, הפעם אפילו מהר יותר מקודמו, ומיצב סופית את מעמדו של מוש כסופרסטאר וכמי שמוביל לצד עידן רייכל את הנישה המקובלת כיום כמובנת מאליה במיינסטרים הישראלי – מוסיקת עולם. "יש משהו בסגנון הזה שהוא מאוד פתוח, הוא נוגע בהרבה מאוד מקומות, זה משהו מאוד ישראלי", אומר בן ארי שבכלל לא מופתע מכך שהמוסיקה שלו מתקבלת בכזה מאור פנים. "כאדם מעורב שעושה מוסיקה מעורבת, סביר מאוד שאקלע לטעם של אנשים החיים במדינה שב-90% היא מעורבת".
סיבוב ההופעות החדש מלווה את אלבום ההופעה הכפול וה-DVD שהוקלטו בהופעת ההשקה של "מסע ומתן" בהאנגר 11. בהתאם, הוא גם צפוי לשחזר את ההופעה ההיא, שבדיעבד הייתה שונה משאר ההופעות. "זה הולך להיות המודל של הסיבוב הקרוב", הוא מבטיח, "אני חוזר להרכב של עשרה נגנים, כולל כלי המיתר. זה יהיה מופע אקוסטי מעט יותר, שידמה לרגע הזה בהופעה של אז, שבו נותרתי על הבמה, אני והגיטרה עם כלי הקשת. וכמובן, אתמקד בשיתופי פעולה".
בינתיים פורסמו שתי ההופעות הראשונות בסיבוב – הראשונה תהיה הערב, במבצר שוני שבבנימינה, עם אירוחים של דין דין אביב וארקדי דוכין, השנייה תהיה שבועיים לאחר מכן, ב-24 המועדון, ומסתמן שמדובר באיחוד מלא של הצוות שהתארח באלבום ההופעה.
מבין כל האורחים, באלבום ובהופעות הקרובות, ארקדי דוכין הוא יוצא הדופן, שכן זהו שיתוף פעולה ראשון בין שני הזמרים. הפגישה הראשונה ביניהם הייתה בתוכנית הבישול של דוכין. "התארחתי אצלו אז, וביצענו כמה שירים", נזכר בן-ארי, "הלך מצוין, התגובות החמיאו והחלטנו להמשיך את זה הלאה". אורחים נוספים שיופיעו בסיבוב: פילוני, מוקי וברי סחרוף. "המפגש עם ברי בעבורי הוא הטבעי ביותר מבין אלה שהיו לי עד היום. זה משהו במקום שממנו הוא מגיע, אני מרגיש שלשנינו יש את אותה הגישה למוסיקה. תמיד חיכיתי לרגע שבו אוכל לשתף איתו פעולה, ובהאנגר זה התגשם. בינתיים זה הסתכם בהופעה למרות שלא מן הנמנע שזה גם יתפתח ליצירה משותפת. אנו נפגשים מדי פעם ומדברים על כל מיני דברים".
במקביל להופעות השוטפות לוטש בימים אלה בן-ארי את עיניו גם לעבר חו"ל. כבר עשר שנים הוא חורש את העולם בהופעות, אם זה באוסטרליה וברחבי ארה"ב עם להקת שבע, או באירופה כאמן סולו. רק לאחרונה הוא חזר מגרמניה ובקרוב הוא מתכנן סיבוב הופעות בינלאומי נוסף. הכוונה שלו היא לאו דווקא רק להופיע, אלא אולי גם להקליט אלבום בינלאומי. "אני לא יודע מתי זה יהיה ואיפה בדיוק, אני גם לא יודע אם זה האלבום הבא שאוציא או שלפניו יגיע לפני אלבום ישראלי. ובכל זאת , אני מתחיל לעבוד עליו".
איך ייחשף בן-ארי בפנים הבינלאומיות שלו? "אשים באלבום דגש על מוסיקה תימנית, שתשלב ברגאיי והיפ-הופ, ובהתאם אארח אמנים מהתחומים האלה", הוא מדווח ומציין דווקא את הישראליות שלו ככזו שמסייעת לו לעשות את המיקס הזה, "בתור מדינה שיש עם מיזוג תרבויות נדיר שכזה, אנחנו חיים במין ביצה. דווקא במקומות האלה יש את הלוטוסים הכי יפים".
ומה עם להקת שבע? "אנחנו עכשיו בהפסקה", הוא אומר, "אנחנו לא עובדים ביחד, גם לא הם כנגני ליווי שלי. אני מאמין שמתישהו נחזור לעבוד, אבל בינתיים עוד לא יודע מתי זה יקרה. כרגע אני עסוק כל כולי בהופעות ובעבודה על האלבום בחו"ל".
מוש בן-ארי יופיע הערב, יום חמישי 4.10, במבצר שוני, בנימינה, בשעה 21:00. אורחים: ארקדי דוכין ודין דין אביב. ב-20.10 יופיע ב-24 המועדון שבנמל ת"א.
קרדיט למוזיקה 24!