איילת רובינסון, תוביל את אופרת הרוק 'מלחמה', ועם קול כמו שלה עשויה להיות יורשת ל'מאמי'. תשפטו בעצמכם. לגלות זמרת רוק חדשה שקורעת את מיתרי הקול בלי לדפוק חשבון זה נדיר. כשהתגלית עסקינן כבר או-טו-טו בת 32, ובעצמה לא האמינה שיש בה תעצומות ווקאליות כאלו, זה כבר סוג של נס.
איילת רובינסון, שחקנית-קומיקאית-יוצרת-זמרת, מתגלה באופרת הרוק החדשה "מלחמה", שכתב והלחין קובי ויטמן ומועלית בימים אלה בהפקת "הדרן" ומועדון צוותא בתל אביב, כקול הנשי הכי מרגש שנשמע בסצנת הרוק המקומית מאז שאגה אורית TT שחף לראשונה: "אם אתה הולך אז קח אותי". ולחשוב שעד גיל 23, עת התייצבה לראשונה בשערי בית הספר לאמנויות הבמה בית צבי, רובינסון לא האמינה שיש לה מה להציע מעבר לזמזום במקלחת. האזינו לשיר 'שן ילדי' מתוך המחזמר ותשפטו בעצמכם.

"הרבה ממה שקורה לי בשנתיים האחרונות אני מייחסת לסוג של משבר גיל ה-30", היא אומרת, "הייתי צריכה לעבור כמה שנים של עבודת שטח שקטה לפני שאוכל להגיד בלב שלם: 'כן, אני רוצה שיכירו אותי, רוצה לפרוץ, רוצה לעשות דברים גדולים'. אולי תרמה העובדה שגדלתי בבית דתי, או שביסודי אני אדם מופנם, או שמעולם לא נבחנתי לאופרת רוק. "לא ידעתי למה לצפות כשהגעתי לאודישן. קובי ויטמן והבמאי איקה זהר בקשו ממני לבצע בלדה שקטה, ואני חושבת שהופתעתי לא פחות מהם כאשר במהלך העבודה על שירים קצביים יותר יצאה ממני שירה עוצמתית כזו".
"מלחמה" מגלה, עוד לפני עלייתו הרשמית, פוטנציאל פולחני שרבים מזכירים בנשימה אחת עם "מאמי" המיתולוגית. ויטמן, זמר-יוצר-טכנאי הקלטות-מעבד מוזיקלי, כתב והלחין את היצירה בעקבות החוויות האישיות שעבר בקרבות מבצע חומת מגן ביהודה ושומרון, אליהן גויס בצו 8. התוצאה היא אגרוף בבטן הרכה של הצופה-מאזין, כמה אצבעות מתוכו שייכות כאמור לאיילת רובינסון המגלמת את אשתו של הגיבור (אותו מגלם ויטמן עצמו). זו שמקבלת בסיום הקרבות שבר כלי אנושי ובסך הכול רוצה בחזרה את הגבר של פעם.

"יש ניגוד בין איך הדמות שרה ומתנהגת", היא מפרשת, "זו אישה שחייבת להיות חזקה, כי אם גם היא תתפרק לא יישאר כלום. הרי בעלה לא ממש מתפקד. השירה החזקה שלה היא סוג של זעקה פנימית שהיא משחררת. אני לא חיה פוליטית, למרות שנקלעתי בעבר ללא מעט ויכוחים עם חברים, אבל אני גם לא זוכרת מתי האמנתי ככה בפרויקט בימתי. קובי ויטמן עשה יצירת מופת, בלי גרם ציניות. כששמעתי בפעם הראשונה את הסקיצות שלו אמרתי: 'וואו, אני חייבת להיות חלק מהדבר הזה'".
איילתרובינסון גדלה בהוד השרון, במשפחה שומרת מסורת ממוצא חצי אמריקני חצי שבדי. יחסיה עם בורא עולם נקלעו לדילמה כבר בגיל צעיר, כשהיה ברור לה שתהיה שחקנית. אחרי השירות הלאומי נטשה סופית עול מצוות לטובת עול גרי בילו ונרשמה לבית צבי, שם התגלו כאמור לראשונה יכולותיה בתחום השירה, שהגיעו לשיאן כשגילמה את סאלי בולס בהפקה עטורת השבחים שהעלה תיאטרון הספרייה למחזמר הקלאסי "קברט".
בשנים האחרונות חצתה רובינסון את המסלול המתבקש של הצגות ילדים, מופעי פרינג', קברטים סטיריים (כולל המונולוג ההורס "הערבי שבתוכנו" מהמופע "ותו לא") ועד הפקות מיינסטרים דוגמת מחזות הזמר "מרי לו" ו"הלהקה" (שם החליפה את קרן פלס בתפקיד מיקי) וגיחה כמותחת התורנית ב"פספוסים" של יגאל שילון בערוץ 2.

"המשפחה תמיד תמכה בי, גם כשהתחלתי להתרחק מהדת", היא אומרת, "גדלתי בבית בו אהבו תיאטרון. אמי רצתה להיות שחקנית, אבל החליטה בסופו של דבר שהמסורת חשובה לה יותר. אני בחרתי אחרת ולשמחתי הבינו וכבדו את רצוני".
מי שמתקשר לנייד שלך שומע מוזיקה חסידית
"זה סוג של בדיחה פרטית. הבנתי כבר מזמן שיש לי הומור שלא כולם קולטים. אני משתתפת כיום בקברט הסטירי 'פותחים פה לשפן', הבנוי כמעט לחלוטין על אלתורים, ויש מופע סטירי נוסף שאני כותבת במשותף עם נדב בושם ובכל ערב הוא מתמקד בנושא שונה לחלוטין. היצירה חשובה לי לא פחות מלהיות על הבמה".
ומה לגבי יצירה מוזיקלית?
"האמת שאני כותבת ומלחינה כבר כמה שנים, ולא היה לי האומץ לעשות עם זה משהו עד עכשיו. רק בעקבות החזרות על 'מלחמה' התעורר בי חשק, למרות שהשירים שלי הם יותר בכיוון של פולק ופחות רוק למרות שעכשיו, כשאני מודעת יותר ליכולות שלי כמבצעת, אולי אנסה לשלב גם מזה. גיליתי שלעמוד על במה עם הרכב נגנים מדהים מאחורי זה טריפ. אולי לא יקרה מהיום למחר, אבל אני חושבת ברצינות על קריירה מוזיקלית".
מי קהל היעד של "מלחמה"?
"לדעתי כולם. בני נוער, חיילים, מבוגרים, נשים. זו לא אופרת רוק פוליטית, ולמרות שכבר שמעתי על אנשים שמיהרו לתייק את ההפקה כסוג של מחאה שמאלנית היא ממש לא. אנחנו לא מביעים דעה לכאן או לכאן, רק מציגים תמונת מצב קיימת וקשה שפוגעת במידה שווה בכל מי שחי במדינה הזו".
מן הסתם שמעת את ההשוואות ל"מאמי".
"כולנו מודעים להן, אבל אני מודה שהייתי עמוק בחיק הדת כשההפקה ההיא עלתה ולא זכיתי לצפות בה. הבנתי שעצם ההשוואה היא מחמאה גדולה".

"מלחמה" יוצג לראשונה לקהל הרחב ב-26 בחודש באחת בצהריים באולם 1 של מועדון צוותא בתל אביב.

קליפ : http://mooma.keshet-tv.com/PlayerIfr...5&CategoryID=0