קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. ניגון קובץ SWF באופן עצמאי
    על ידי amitq בפורום פלאש ואנימציה
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 06-01-2010, 13:46
  2. [דיון] חיזוק התורה באמצעות המדע - 1
    על ידי expert בפורום יהדות
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 05-06-2009, 00:19
  3. תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 11-07-2008, 18:15
  4. דיון| סיבה לחילוניות באור התורה
    על ידי SoulMan בפורום יהדות
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 09-07-2008, 03:23
  5. תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 07-07-2008, 22:48
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 13 מתוך 13

[דיון] פירוש התורה באופן עצמאי

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אמונה וכוח רצון הם חומרי הבניין הטובים ביותר כדי לבנות

ברירת מחדל [דיון] פירוש התורה באופן עצמאי

פעם חשבתם שאולי ה' לא יצר את העולם כפי שכיום הדתיים מכירים בו, ואולי חכמי הדור בעצם לא היו כל כך חכמים וחלקם (לא אומר כולם אלא חלקם וכמובן שהם גם אנושים) והם טועים ומוליכים אותנו שולל כמו עדר צון.

האם לא חשבתם שהתורה אמורה להיות בליבו של האדם ולא באוזניו ? ואם כך האם אנחנו חייבים להבין כל פירוש של כל מצווה ?
    והאם יש אנשים שמקיימים את כל המצוות ?
    ואם אני לא מקיים את כל המצוות אז מה יותר חשוב ?
    ולמה מצווה אחת יותר חשובה מהשנייה ?

לגבי הדת יש לי שאלות רבות ולכן אני חושב שאת הדת צריך להבין כמו החכמים - כלומר לנסות לפרש את המקרא בעצמנו ובכך ללכת ע"פ הלכות ה'.
    כמובן אם כל אחד יחליט מה לעשות באופן סלקטיבי תהיה התמוטטות מוסרית של היהדות - אבל נניח כך, כי פסוקים הרשומים באופן מפורש חד ערכי בתורה, אין עליהם ויכוח ! ופסוקים שמפורשים באופן מעורפל, או התורה שבעל פה תהיה סלקטיבית.
    ונכון שזה נשמע כמו כפירה בתורה להאמין בתורה שבכתב ולא בזו שבעל פה אבל אם נחשוב על זה, אנחנו בני אדם בידיוק כמו החכמים וזה לא שאני מזלזל בהם חס וחלילה אלא כפי שרוח ה' נחה עליהם היא גם נחה עלינו אלא רק שאנחנו לא משקיעים אותה כפי שהם השקיעו להבנת התורה ולחקירתה. הרי אנחנו גם שווים להם כבני אדם והשוויון ערך מרכזי בתנ"ך.

מה שאני מנסה להגיד זה - כפי שיש אמונות והרי ה' יצר אותנו כאנשים חושבים ולא אינסטנקטיביים חסרי מחשבה, כך אנחנו אמורים להתנהג !

אנחנו נקבל את מצוות הבסיס כקודש כי הרי דברי ה' הם, ואת השאר - נשכיל לבד לדעת.

אני יוצא נגד היהדות שמסתייגת מערך האהבה החשוב ביותר לטעמי !
    אני יוצא נגד היהדות שמטיפה לשיוויון אך לא פועלת לטובתו,
    אני יוצא נגד החינוך הדתי שמטיף ללימוד תורה אך בו בזמן מטיף גם לחוסר סבלנות בהבנת הזולת ובעזרה לזולת.

יש לי אמונות אישיות שתחת היהדות הנ"ל מנוגדות לה.
    קוראים לזה לעזור, קוראים לזה לתרום לא רק שקל לקופת צדקה, קוראים לזה לחנך דור צעיר כמחוייבות וכמשימה, קוראים לזה לכבד את הזולת גם אם הוא מוסלמי או נוצרי (ויש לי חברים טובים ערבים נוצרים וערבים מוסלמים - והם אנשים בידיוק כמוני ושווים לי), קוראים לזה לאהוב את בת הזוג שאני חי איתה ולתת לה הכל.

כל זה אני לא רואה לו פתור ביהדות - אני רואה כי היחס לאישה משפיל, אני רואה כי לתרום זהו ערך שנשכח מין היהדות ממזמן, אני רואה כי במקום להמשיך להתרכז בניסיון לשיוויון בין האנשים בחברה - רבנים מתעסקים במצוות טפלות.

וכן - מותר לי לחלוק על רבנים וכשאני קורא ציטוט אמיתי של הרב עובדיה יוסף שמי שמת במלחמת לבנון השנייה מת כי לא שמר מצוות - שכח שהם הגנו על הרב הקדוש עצמו ואדם המציל איש - כאילו הציל עולם ומלואו. אז כן מותר לי להגיד שהאימרות שלו לא תואמות את האמונה שלי ולדעתי זה לא עושה אותי פחות יהודי אלא יותר כי אני חושב מה נכון ומה לא נכון.

אני חושב מה יעדיף ה' שאני יעשה.
    אני חושב שהוא היה מעדיף לחתור לשיוויון לפני שאני ילך להתפלל כל יום. אני חושב שלקום כל בוקר ולהזכר בו פעם ביום להגיד תודה על כל מה שהוא עושה זה מספיק בשבילו בכדי לדעת.
    אני מאמין שהוא היה מעדיף שאני יעשה 3 ילדים אבל יחנך אותם לשמור מצוות ומוסר כמו שצריך מאשר לגדל 9 ילדים שיברחו לי בין הידים ולא יתחנכו ויגררו לעוני ולרעב בגלל חוסר ההשכלה שהם יקבלו.
    אני מאמין ששעה אחת של לשבת עם נער במצוקה ולשחק איתו שווה הרבה יותר מאשר לתרום 50 שקל לצדקה.
    אני מאמין שלהצתרף לישראל אחיך ללחום יחד עם הספר תנ"ך, גם החילונים וגם הדתיים יחד עם אותו הספר באותו המקום, הרבה יותר מנצח מלחמות מאשר לשבת בישיבה עם אותו ספר תנ"ך, כי הרי זהו לא שיוויון.

תגידו לי אפילו זה בא לידי ביטוי ביהדות שלכם ?
    למה ה' לוקח את הטובים ?

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    שם פרטי
    מיכאל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    I always tell the truth. Even when I lie.

ממממממ אחי אני מסכים איתך ברוב הדברים שאמרת אבל לא בהכל
    זה שהיהדות מתייחסת בזלזול לאישה זה לא נכון ( פעם הסבירו לי את זה אבל אני לא יודע בדיוק איך לנסח) אבל לאישה יש חלק חשוב מאוד ביהדות
    ותאמין לי יש הרבה מאוד רבנים שעוזרים לחברה וגם מקיימים את המצוות , לדוגמא הרב של העיר שלי הרב יצחק דוד גרוסמן שהוא צדיק גדול הוא תורם מליוני שקלים לצדקה בשנה והכי חשוב זה שהוא מתייחס לכל יהודי אותו דבר ולא כמו הרבה רבנים שרואים בחילוניים גויים ואפילו לא מסתכלים לכיוון שלהם
    בקשר לשאר הדברים אני די מסכים איתך במיוחד עם זה שצריך לכבד את הזולות גם הוא מוסלמי או נוצרי

משתמש מתקדם
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    רופלולמאו

אני לא כותב לך עכשיו לא מבחינה מוסרית.אין כאן נכון או לא נכון, אני כותב תאכלס.
    בלי קשר לזה שאני לא מאמין בגן עדן או גיהנום, אני לא חושב שמישו יודע מה יקח אותך לאיפה.
    זה שאתה אומר שלעזור יותר חשוב מלתרום לפי דעתי זה שטויות, הכל שטויות(רשמתי לא מבחינה מוסרית) .. בני אדם הם חיות אנחנו לא שונים מכלבים או קופים נוצרנו מאותו דבר, הדבר היחידי ששונה זה שהמוח שלנו יותר מפותח משלהם, זה כל ההבדל.
    אין דבר כזה לעזור לתרום או מצד שני לגנוב לרצוח וכדומא.. החיים זה לא דבר מסובך, לחיות להתרבות ולמות זה הכל. אין אחרי אין לפני. ואין משמעות.
    קשה להסביר אבל כל מה שכתבת כאן זה שטויות לפי דעתי וגם כל התנך זה שטויות וכל שאר הדתות.. לא משנה איך זה משפיע על החיים שלנו או כמה זה נוצר מהסיבה הפשוטה שיש אנשים שלא יכולים ללא לאמין שאין סיבה לכל דבר, שאין ערך לדברים בין אם זה מעשים חפצים או מחשבות.

משתמש כבוד
    לייקים
    16
    נקודות
    -131

מה אתה מבלבל ת'שכל מעמד האישה מושפל?

האישה נקראת עקרת הבית. והרבי מדייק - עקרת הבית - עיקר הבית.
    הכוח של האישה לשמור על האווירה בבית, על השלום, על החינוך של הילדים שיגדלו להיות ילדים טובים, על כשרות המאכלים [בטח אתה יודע שהמאכלים משפיעים על נפש האדם], על הקדושה והטהרה שבבית, ובעיקר על השמחה בבית [מצב הרוח של האשה משפיע על כל המשפחה]..

מובא בגמרא שאשה יכולה להפוך את בעלה לצדיק או לרשע. מובא בפרוש רש"י –"סבא בביתא פחא בביתה, סבתא בביתא סימא בביתה וסימנא טבא בביתא [זקן בבית - פח בבית, זקנה בבית – מטמון בבית וסימן טוב בבית], כלומר, האשה היא אוצר ומטמון בבית (כך מוסיף "עיקר שפטי חכמים").

לאשה הזכות ללדת ילדים ולחוות את החוויה המופלאה הקסומה הזאת, מה שהגבר כמה שירצה לא יוכל לחוות. איזו אשה שקיבלה את הזכות הגדולה ללדת, תוותר עליה ?

יש גם כאלה שאומרים - ולמה האשה טמאה בזמנים מסויימים?
    איך ניתן לקרוא לאשה לא טהורה [טמאה]? גם כאן התורה באה להגן על האישה! אם האישה תהיה טהורה לבעלה כל הזמן, הוא עלול למאוס בה [כל פעם אתה עם אותה האישה לא יימאס לך מתישהו?]
    והוכיחו שקירבה בזמנים אסורים, מביאה לריחוק בזמנים המותרים. האשה היא לא הפקר! היא אוצר. התורה שומרת שלא יזלזלו בה..
    בזמנים שהאשה נידה , היא לא מעוניינת בקרבה של הבעל שלה. היא רוצה קצת מנוחה.. קצת זמן לעצמה.. ואז כשמגיע היום להיטהר, היא חשה יום של טוהר. יום של שמחה שאי אפשר לתאר במילים..
    יום של חג.. ואז היא טובלת. ובמקווה אפשר לבקש הכל. היא יוצאת מהמקווה עם חיוך.. היא טהורה.. היא כמו כלה ביום חופתה.. היא רצויה לבעלה כמו כלה ביום שנישאה. לא ניתן לתאר את האושר שחשה האשה באותו רגע..
    היא כאילו נולדה מחדש..
    נערך לאחרונה על ידי Aviv; 20-11-2007 בשעה 03:59.

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    יהודי, איפה שאתה ואיך שאתה, הקב"ה אוהב אותך!

יוו אלכס, כמה זמן לא שמעתי ממך, מה קורה? מקווה שהכל בסדר בלימודים ובחיים בכלל

עכשיו לענייננו....
    א. אף אדם אינו יכול לקיים את כל המצוות בתורה, יש מצוות שמיועדות לכהנים וללווים, יש מצוות שנוגעות לאנשים שעברו עבירה, לדוג': אדם שגנב יש עליו מצווה להחזיר את הגניבה בתוספת תשלום וכו'...

ב. אפשר בבקשה לדעת איפה התורה מסתייגת מערך האהבה?

ג. היהדות לא מטיפה לשיוויון בעולם, זה ידוע, יש את זה בספר הכוזרי של ר' יהודה הלוי. יש 5 מדרגות בבריאה:
    1) דומם 2)צומח 3) חי 4)מדבר 5)נבואה (שלכל אדם מישראל יש פוטנציאל להגיע אליו)
    עם ישראל קיבל על עצמו תרי"ג מצוות ואמר "נעשה ונשמע" בעוד ששאר העמים הסתייגו מן הדבר ולא היו מעוניינים בתורה ובמצוות ולכן אנחנו העם הנבחר, עם ישראל, העם של הקב"ה, בני מלך

ד. הדת לא יוצאת נגד הבנת הזולת והזערה לזולת,אלא להפך! "ואהבת לרעך כמוך"-זהו כלל גדול בתורה. זה כל ילד קטן יכול להגיד לך... "לא תשנא את אחיך בלבבך..." "וראית את חמור שונאך רובץ תחת משאו...עזוב תעזוב עימו.."
    לא שהתורה מחנכת לעזור לזולת, היא גם מצווה עלייך לעזור לו על אף שאתה שונאהו...
    אדם דתי נותן מעשר מכל דבר שיש לו, כל משכורת שהוא מקבל בין שהיא מעטה ובין שהיא מרובה הוא מצווה לתת 10 אחוז לצדקה, אתה יודע כמה אגודות חסד דתיות יש בארץ? אני לא אומרת שאין אגודות עזרה לזולת של אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות, חס וחלילה, אבל אי אפשר להכחיש שהאגודות הדתיות עולות במיספרן.

ה. אין שום מקום בתורה שרשום לשנוא את הגויים, אך יש אזהרות ואיסורים שנועדו שלא נתקרב אליהם יותר מידי כדי לא להגיע חלילה להתבוללות. במיוחד שהתבוללות מגיע מצד הזכר היהודי כי אז אין המשך לדור יהודי מבחינתו.

ו. היחס לאישה משפיל? תראה מה aviv רשם, זה השפלה זה? אדם לא נקרא "שלם" עד שהוא לא מוצא את אישתו.
    כמו השיר :"בלעדייך אני חצי בנאדם.." זה ממש נכון לגבי היהדות!
    אם רק היית קורא ויודע כמה הלכות ב-"שלום בית" לא היית מדבר וחושב ככה. (מומלץ לראות את ההרצאה של הרב לסרי "סוד האושר שבנישואין"-מדבר על זה, מסביר יפה וקורע מצחוק )

ז.בקשר לציטוט של הרב עובדיה שליט"א, האם שמעת את כל ההרצאה שלו וראית באיזה הקשר הדברים נאמרו או שרק נחפזת להסיק מסקנות מהתישקורת שהוציאה את הדברים מהקשרם?
    הנה תגובה של נכדו של הרב עובדיה יוסף שליט"א לאחר שהדברים הוצאו מהקשרם:
    "ומה אמר הרב? הרב דיבר על פרשת השבוע "כי תצא" והזכיר את דברי רבותינו (במסכת סוטה דף מד.) אשר כל דבריהם בקבלה מהר סיני (ואני מקווה שלא באת חלילה למידה זו, לחלוק על דברי חז"ל) והם שפירשו, "מי האיש הירא ורך הלבב" זה המתיירא מעבירות שבידו. שהרי מחמת עוונותיו היה ראוי לו שימנע עצמו מלילך למלחמה כדי שלא ימות בחטאו. ואז הוסיף הרב, באופן כללי לחלוטין, ללא כל שייכות למלחמת לבנון, כי אם הולכים חיילים למלחמה ויש עוונות בידיהם, לצערינו הרב, העוונות הם שגורמים להם ליפול במלחמה, ולא פלא שהם נהרגים במלחמה. עד כאן. ומה תרצה אם כן?, שנכפור בתורה?, שנדחה את כל אמונתינו הבסיסית בשכר ועונש?, אם כי בודאי שלא כל חייל שנהרג בקרב מת בחטאו, אך אין ספק כי חטאת הכלל גורמת שתמתח מידת הדין על כל אחד ואחד. ואנו דבקים באמונתינו, שאילו לא היו חוטאים בצבא ישראל, לא היתה נופלת שערה משערות ראשו של אף חייל, כדרך שהיה בימי חזקיהו המלך.

והרב הוא אוהב ישראל הגדול, שבכל פתיחת ההיכל עושה "מי שבירך" לחיילי צה"ל.... "
    מי שרוצה את ההמשך בשמחה אני אשלח במייל ..חח
    מקווה שעכשיו אתם רואים את התמונה המלאה בפרשייה זו..
    נערך לאחרונה על ידי michal; 22-11-2007 בשעה 20:36.

משתמש מתקדם האוואטר של דתh
    שם פרטי
    עוז
    לייקים
    0
    נקודות
    367
    משפט מחץ
    הקדוש ברוך הוא אני אוהב אותך!

תישמע דבר ריאשון...
    1.רב הוא לא כמוני ולא כמוך אלא יותר גדול אבל לא יותר גדול מה'. מי שמעז לעשות משהו לא טוב לרב אחרי חודש כמה שבועות הוא מת!!!!!
    אין לי מה להגיב יותר
    בברכה, דתh מנהל דתות, אמונות ומיסטיקה=]

יפה מאוד אהבתי
    קרא את חוקי החתימות.לא רוצה לקרוא חח סתם
    חברתו מעניקה 15 מגה חינם
    יש בורא

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    0

ציטוט נכתב במקור על ידי דתh צפיה בהודעה
    תישמע דבר ריאשון...
    1.רב הוא לא כמוני ולא כמוך אלא יותר גדול אבל לא יותר גדול מה'. מי שמעז לעשות משהו לא טוב לרב אחרי חודש כמה שבועות הוא מת!!!!!
    אין לי מה להגיב יותר

תעשה לי טובה תפסיק לדבר שטויות אתה ממש מתחיל לעצבן כבר.

מי שרוצה הזמנה ללוקרז PME

הייתי שמח להגיב ולפתוח שיחה על הנושא ש "DaRk GoD" כתב אבל הנושא מתחיל להדירדר. תתחילו לשנות את הגישה שלכם ונוכל לפתוח נושא רציני.

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

דתh, אתה לא יכול לחשב חשבונות שמיים ואתה לא יכול לדעת מה שכרו ועונשו של כל אדם.
    ברור שלבזות תלמידי חכמים זה דבר חמור ואסור וזה גורם לחילול השם גדול מאוד, אבל מזה ועד להגיד ולהחליט מה עונשו הדרך ארוכה ורחוקה מאוד....

משתמש כבוד
    שם פרטי
    אלכס
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אמונה וכוח רצון הם חומרי הבניין הטובים ביותר כדי לבנות

ציטוט נכתב במקור על ידי דתh צפיה בהודעה
    תישמע דבר ריאשון...
    אין לי מה להגיב יותר
    רב הוא בידיוק כמוני ובידיוק כמוך.
    נוצרנו שווים ולדעתי אם אני מפרש את התנ"ך בצורה שונה בדרכי האישית והוא בדרכו האישית זה לא אומר שאני נחות ממנו. מצער אותי מאוד שאתה חושב ככה.

התורה מכוונת לשיוויון אבל עובדה שאתה לא חותר אליו וזה מה שאני מדבר.
    תבינו - אני מאמין בתורה בגלל שהיא חותרת לשיוויון אבל לא מאמין ביהדות בגלל שהיא מחמיצה את הנק' הנ"ל בתורה בגלל סיבות רבות. אין כזה דבר חוסר שיוויון.
    אני - שלא שם כיפה, אתה שמין הסתם שם כיפה, והרבי עובדיה יוסף - כולנו שווים. שווים. שווים בעיני ה' בידיוק באותה המידה. נולדנו שווים, נחייה כשווים ונשפט כשווים. מעשינו המבדילים בנינו אינם מעידים על שיוויון ומי אתה שתדע את מסתורי ה' שתגיד שמי שעשה רע לרב יענש. אתה לא השופט ולא תהיה השופט ה' יקבע ולא אתה ולכן אני מציע לא להתעסק בעונשים שאני אקבל אלא במצוות שאתה תעשה.

ותבינו לתגובות של כולם - אתם מדברים על אוטופיה ואני מדבר על מציאות. אוטופיה כל אחד שואף וגם אני ואמן שזה יקרה, אבל מציאות לחוד, וחוקים לחוד.
    האם באמת כל המשפטים היפים שרשמתם מתקיימים ? או שיפה לימדו לדקלם אבל שחכו ליישם ?

לגבי הרב עובדיה יוסף - את הציטוט שלו קראתי בזמן שאני הייתי בטירונות.
    שאלתי באותו הזמן את החיילים הדתיים במחלקה שלי מה הדעות שלהם והם נגעלו בזמן קריאת אותו המאמר והסתייגו מיד.
    תבינו - החיילים האלה הם עתודאים שחותמים קבע 3 שנים ומשרתים את המדינה בכבוד רב. וגם אז אנחנו האמנו ומאמינים וגם אני מאמין שלהיות חייל זאת מצווה הרבה יותר גדולה מאשר לקרוא בתנ"ך. למה אנשים לא מתגייסים על סעיף דתי ? האם הגנת היהדות לא מצווה חשובה מספיק ? האם החרידים עד כדי כך חושבים ששאר הציבור נאיבי עד כדי כך שהוא יאמין שבלתי אפשרי לקיים אורח חיים דתי בצבא ? האם אין חרידים בצבא שמסתדרים ? ולמה אחרים לא מתגייסים ?

מצטער אם זה סותר את היהדות. נכון שאני לא רב - אבל דעתי היא כי תורתי אמונתי אבל בכל זאת אני יזכה מתישהו לעלות לשמירה ולהגן עליכם וכשאני אגן עליכם אני אדע שאני עושה מצווה שתכסה את כל הפעמים שלא קראתי בתנ"ך כי כך אני מאמין ואני חי עם זה בשלום וזאת לא בחירה סלקטיבית של התנ"ך יותר מאשר פירוש של רבי אחר שמפרש פסוקים ומבין אותם בהבנתו האישית.

ואני מאמין שלא צריך לקרוא אותה תפילה עד שיודעים אותה בע"פ העיקר שהנשמה טהורה ולא עושים מעשים רעים שמצטערים עליהם אחר כך. ואני מאמין שה' כשברא אותנו לא התכוון לתקוע אותנו בעידן הפראהיסטורי אלא לתת לנו את העולם לשמור עליו. לא ניראה לי שהוא התכוון לכך שאנחנו נקרא פסוקים כל היום אלא שאם ניראה מישהו במצוקה נעזור לו (ד.א. קרנות דתיות - מה עם מבצעים של התרמות דם, מח עצם, תרומת אברים - האם מצוות שלמות הגוף באמת גדולה יותר מאשר מצוות הצלת חיי אדם - או שמי קובע במקרה הזה ? רבי ? או שיש לי את הזכות לקבוע אם אני רוצה להציל חיי אדם או לשמור על איברים בגופי כשאני אקבר ? ). לדעתי לעזור לאדם שווה הרבה יותר מאשר מתפילה - אצל הדתיים הפוך.

זה לא הופך אותי לנחות מכם ברמתי הרוחנית, אלא לאדם חושב ופועל בדרך שונה אמונה שלמה זרם שונה - כי סה"כ אף אחד מכם לא יודע מה ה' באמת רוצה וגם לא אני... אבל אני לפחות מנסה לחשוב בעצמי ולהבין בעצמי ע"פ כל הכלים שנתן לי ה'. ואני עושה זאת באמונה מלאה ושלמה !
    למה ה' לוקח את הטובים ?

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    0

DARK GOD אתה מדבר על הרבה דברים שאין להם ביסוס וסתם מדבר לפני ששאלת מישו שכן מבין בנושא. אני הייתי יכול לענות לך אבל זה ארוך וזה ממש מתיש, אם זה ממש חשוב לך כבר היית פונה לרב מסויים שיענה לך על כל שאלה, אני אתייחס רק לדרך שאתה חושב שמפרשים תתורה, רבותינו התנאים, היה להםן זיכרון פשוט בלתי יאמן שאפעם לא ימצא כיום, כי ידוע שככל שהדורות מתרחקים ככה החולשה שירדה לעולם יותר גדולה, החולשה ירדה לעולם לאחר חורבן בית מקדש ראשון אני חושב או שני. התנאים ידעו את התורה בעלפה לרוחבה לעומקה,עזוב את זה שהיה להם רוח הקודש, אבל הם ידעו לפני כן את התורה קדימה ואחורה, אחורה וקדימה, הכל בתנך הוא על פי הגיון, נגיד יש פסוק מסויים שממנו לקחו מצווה או ללמדו ממנו משו בקשר לעבודת השם, אם תביא הוכחה מפסוק אחר שסותרת וממש נכונה אז היא תתקבל ותדחה את הדעה הראשונה, אבל בזמננו לא קיים אדם שיכול להגיע לחכמה של התנאים אז בכלל, תבין שלתנך מתייחסים בצורה אלוקית, כי בעצם מי שכתב את כל ספרי התנך זה בא בעצם מרוח הקודש, שלא נדבר על 5 חומשי תורה שנכתבו ע"י משה בהר סיני שזה פי מיליון יותר מרוח הקודש, זהו.

מי שרוצה הזמנה ללוקרז PME

משתמש מכור
    שם פרטי
    מיכל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ

אלכס,זה נכון שגם דתיים היזדעזו, אבל גם הם לא שמעו את כל ההרצאה, בנאדם שהיה שומע את כל ההרצאה של הרב עובדיה יוסף לא היה מגיב ככה, כי הדברים באמת הוצאו מהקשרם, אבל עזוב זה דבר ידוע שכל שבוע בהרצאה של הרב עובדיה יש עיתונאי שמחכה למוצא פיו שמא יגיד איזה משו לא לרוחו.....לא לרוח התישקורת...למה אף פעם התיקשורת לא מסכמת את כל השיעור כדי שאנשים יבינו מאיפה "הציטוט" הגיע בדיוק??

תגיד שמעת על עזר מציון?שמעת על יד שרה? אלה הן עמותות שחרדים הקימו, כן כן.
    אני עושה שירות לאומי ביד שרה, עוד שבוע מתבצעת שם התרמת דם ואני יודעת שחלק גדול של אנשים הולך לתרום דם, ביניהים בלי נדר גם אני וגם אחוזים נכבדים מהמתנדבים והעובדים שם הם חרדים, ואני מאמינה שגם הם יתרמו דם וגם אם לא, לא תיהיה להם עם זה שום בעיה. מישו אמר שזה אסור? מאיפה שמעת את זה.?
    עזר מציון, רק השבוע מתרימים מוח עצם לילד חולה ולא חסרים להם מבצעי תרומות מוח עצם....למה ככה להגיד?
    לעזור חשוב פחות מאשר תפילה? תגיד לי, מאיפה אתה מביא את זה? אין פה עניין להתפלל כל הזמן, אי אפשר בלי מעשים ואי אפשר גם בלי תפילות, צריך גם את זה וגם את זה.
    ראית בנאדם דתי שלא הולך לרופא? בטח שהוא הולך אבל מצד שני הוא גם מתפלל, צריך גם זה וגם זה.
    אתה יודע כמה גמ"חים יש בארץ? של הכנסת כלה, הלוואות, בגדים לניזקקים, אוכל לניזקקים, עזרה לתלמידים מתקשים, זה לא נקרא עזרה לזולת?
    אני אישית התנדבתי במשך שנתיים במרכז למידה לילדים עם בעיות בבית(גם דתיים גם לא דתיים) ,אתה יודע מי היו כל המדריכים שם? מדריכים דתיים, אז אל נא ממך, אל תגיד שאין עזרה לזולת בציבור הדתי, להבא, קודם תברר ואח"כ תגיד.
    שוב אני מדגישה ואומרת, שלא תחשבו לא נכון, ברור שיש גם אירגונים של אנשים לא דתיים, זה לא העניין, פשוט יש פה שאומרים שאנשים שומרים תורה ומצוות לא כ"כ עוזרים אז אני באה להראות שזה לא ככה.
    חז"ל אמרו :" על 3 דברים העולם עומד, על התורה, על העבודה ועל גמילות חסדים"
    והרי נאמר, "3 סימנים הם לעם ישראל: ביישנים, רחמנים וגומלי חסדים"
    אשרינו עם ישראל, שכולנו, גם דתיים וגם לא דתיים עוסקים בגמילות חסדים
    שבת שלום
    נערך לאחרונה על ידי michal; 23-11-2007 בשעה 13:09.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 09:02.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,841 | הודעות: 8,198,434 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect