תראו נכנסתי לבילבול עמוק..חח..התעייצתי עם כמה אנשי מבינים וחלק המליצו לי ריצות ארוכות וחלקם קצרות..מה ההמלצה שלכם?? אני אישית מתכונן לגיבוש שייטת אולי זה קשור לגיבוש עצמו אשמח אם תעזרו...
תראו נכנסתי לבילבול עמוק..חח..התעייצתי עם כמה אנשי מבינים וחלק המליצו לי ריצות ארוכות וחלקם קצרות..מה ההמלצה שלכם?? אני אישית מתכונן לגיבוש שייטת אולי זה קשור לגיבוש עצמו אשמח אם תעזרו...
|
|
בכדי להתחזק בריצות, אתה צריך להשתפר גם בריצות ארוכות ובכך לשפר את סיבולת לב הריאה, וגם בריצות קצרות על מנת לשפר את הספרינטים, לחזק את שרירי הרגליים, ולהרגיל את הגוף למצב של עומס לזמן ארוך, אני יודע שיש בגיבוש שייטת מסלול של 16 קילומטר, ריצות בתוך הים ועוד,
המלצה שלי, תשלב תוכנית אינטרוואלים ותעבוד על הריצות למרחקים ארוכים.
נערך לאחרונה על ידי אור; 11-12-2007 בשעה 22:56.
אחי אתה יכול לפרט קצת יותר??..על מרחקים מה אתה ממליץ בערך?
אני הייתי ממליץ להירשם לתוכנית של "אחריי" או כל קבוצה אחרת שמכינה לגיבושים
זה נראה לי הדרך היחידה לעבור גיבוש משמעותי בסדר גודל של השייטת
אוקיי... גיבוש שייטת יש בו גם ספרינטים וגם מסעות.
הייתי ממליץ לך לחלק תוכנית עבודה שבועית של 4 אימונים שבוע לדוגמא בצורה הבאה.
שני אימונים שבהם אתה רץ ריצה של 2-3 קילומטר למקום עם חול (או במקום עם חול) אימון ספרינטים שכולל תרגילי אינטרוולים, ספרינטים עם ממיטמות ביינים, ספרינטים וריצות ארוכות וכו', זחילות ועוד תרגילים שונים.
אימון אחד שכולל רק ריצה ארוכה של 10- 15 קילומטר כאשר כל אימון אתה מגביר את קצת הריצה (מדוד זמנים)
ואימון אחרות שעובד על ספרינטים ועל כח מרפקים בטן ותח מעט (לא להגזים עם זה זה הכי פחות חשוב)
הייתי ממליץ שבכל האימונים מלבד ההיבט הפיזי תתמקד בהיבט הפסיכולוגי שאומר להגיע מעבר לקצה היכולת.
מה זה אומר? כאתה מגיע למקום שחשבת שהוא הכי הכי הכי קשה לך ואין סיכוי להמשיך אתה ממשיך יותר חזק.
אני התאמנתי לדוגמא עם חבר והחלטנו על חוק שלא משנה מה אומרים גם אם זה בצחוק חייבים לעשות.
יצא לפעמים שרצנו איזה 20 ספרינטים ברצף והיינו גמורים לחלוטין ואז אחד מאיתנו אמר "עוד 10" ועשינו גם את זה למרות שהיינו בטוחים שאנחנו לא יכולים לזוז, זה רק דוגמא.
עכשיו יש דגשים, אל תעבוד עם משקלים כבדים, זה יכול לגרום פציעות ובעיות לכל החיים ולא שווה את הסיכון, עדיף שתגביר את הקצב.
אם אתה לא כל כך בכושר עדיף שתתחיל לאט לאט גם אם אתה מרגיש שזה לא כל מה שאתה יכול אל תעשה יותר ולאט לאט תעלה מהירויות ועומסים כי חבר שלי למשל עכשיו יש לו בעיות ברכיים כי הוא התחיל בבת אחת וזה דפק אותו לאללה בגיבוש שייטת הוא לא סיים אותו למרות שהוא היה שפיץ והיה לו המון סיכוי.
המון בהצלחה
תודה חומי אני חושב שפחות או יותר הבנתי תודה רבה..
שמח לעזור![]()
לפי מה שהבנתי יבחנו אותך על ריצות של 5-6 ק"מ אבל הזמן האידיאלי לפיתוח כושר לריצה הוא 30-40 דקות שהם 6-9 ק"מ. שים דגש על חיזוק שרירי התאומים ועל ריצה בעליה