קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. ביטחון שדה - ביתן חיל הים, שאלות
    על ידי galgal18 בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 03-05-2009, 23:25
  2. חיל הים
    על ידי Xpload בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 07-10-2007, 09:52
  3. מידע על חיל הים
    על ידי bearsdov בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 11-08-2007, 21:05
  4. [שאלה]ביתן חיל הים!
    על ידי n0x בפורום צבא וגיוס
    הודעה אחרונה: 23-03-2007, 19:06
  5. פגיעה קשה בסטי"ל חיל הים מול ביירות
    על ידי EriK בפורום דיבורים
    הודעה אחרונה: 15-07-2006, 12:10
נושא נעול
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

עריקות/נפקדות - סטי"לים חיל הים...

ברירת מחדל עריקות/נפקדות - סטי"לים חיל הים...

שלום רב,

התגייסתי ב-9.12 לסטי"לים. כל השירות הוא בחיפה. סיימתי היום (יום חמישי) טירונות 02 רגילה לכל דבר (מה שעושים בסטילים שאגב זה קרבי לכל דבר).
    מיום ראשון מתחיל שלב הקורסים.

נ.ב - קשה מאוד עד בלתי אפשרי לצאת מחיל הים, בטח ובטח אחרי שמתחילים קורס מסויים, ולא משנה איזה קורס.

אני משרת בבה"ד.

עכשיו הגענו לבלאגן. מהיום הרביעי - חמישי של הטירונות אין לי חשק לכלום. אני כל היום חושב איך אני יוצא מהמקום הזה. מצטער על כל שניה שהלכתי לגיבוש סטילים וחתמתי שאני אכן רוצה סטילים (אחרי החתימה אין דרך חזרה). לא רוצה קרבי, לא רוצה סטילים. אני כרגע עם פרופיל 97 נקי ואני לא מעוניין בקרבי בכלל! לא רוצה את זה בשום פנים ואני לא חושב שאני צריך לעשות שירות קרבי ולסבול 3 שנים בדיכאונות וכד'. אני חושב שצריך לשרת ולהנות מהשירות.

ביקשתי קבן, אבל לא קיבלתי עדיין בטירונות וכאן הבעיה.. הרבה אנשים עם ניסיון אמרו לי לא להתחיל את הקורס בשום פנים, כי יותר "קל" לצאת לפני תחילת הקורס שהם עדיין לא בונים עלייך ומשקיעים בך לקראת השירות.
    מיום ראשון הקרוב אני מתחיל נפקדות או עריקות, וזו ההתלבטות שלי. רק זו הדרך שלדעתי ולדעת הרבה אחרים יכולה איכשהו עוד להוציא אותי מקרבי או מחיל הים.

עכשיו יש לי 2 התלבטיות (ורק מי שיודע לענות) -

1. אני צריך תירוצים מספיק טובים לנפקדות (כמו בעיות בבית שצריך להביא עליהם אישורים וכד') כדי להגיד לשופט וללכת באותו ראש כל הזמן במלחמה שלי נגד הסטילים או הקרבי בכלל.
    2. בנוסף אני רוצה לדעת מה יותר כדאי כדי להצליח כמה שיותר מהר במאבק ולהיות ג'ובניק לכל דבר - עריק או נפקד ? חלק אמרו לי ככה וחלק ככה מסיבות שונות.

אנשים שיבואו בגישה שלילית וסתם להטיף שפשוט לא יגיבו, כי זה נורא חשוב לי ואני רוצה לדעת תכלס תשובות למה שרציתי ולא חפירות על למה וכמה כי זו הדרך היחידה שאיכשהו אחרי מלחמה עוד יש סיכוי קטן שאני אצא דרכה.
    תודה מראש לכל היודעים דבר.

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    לייקים
    0
    נקודות
    25
    משפט מחץ
    עדיף 2 ציפורים ביד, מאשר אחת על העץ... o.O

שמע אני יצאתי מהקורס שלי בחיל הים בלי בעיה בכלל חחח, אבל זה קורס חובלים :\
    שמע, אני יכול להגיד לך שהרבה אנשים נהנים בסטילים... והתפקידים שם מאוד מגוונים ומעניינים, נפקדות לא תעזור לך בשום דבר חוץ מלהגיע לכלא...

אתה לא עוזר לי בשום דבר..
    וחובלים זה לא סטילים או דבורים, זה שונה.

ושוב - אמרתי רק מי שיכול לעזור ויודע לענות שיעזור, לא סתם.. כי אתה לא מגלה לי משהו חדש בזה שאני אהיה בכלא. אני אשב כמה שצריך ואני אלחם אבל זה הפיתרון היחידי שאני רואה כרגע כדי לצאת משם ובכלל מקרבי.

ואגב אני יודע כל פיפס שיש בסטילים לא הייתי סתם אומר ככה. לא רוצה סטילים בפרט וקרבי בכלל בלי קשר.

משתמש אטרף האוואטר של L.K
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    שער 5 זה הבית של האדומים

בוא אני יסביר לך משהו (אני לא מבין ספציפית בחיל הים או בסטילים אבל בצבא בכללי)

קודם כל אתה לא יכול לבחור בין עריקות לנפקדות
    נפקד זה חייל שלא חוזר לבסיס שלנו עד 30-45 יום (משהו כזה אם אני לא טועה)
    עריקות זה אחרי אותם ימים של הנפקדות אתה נחשב כבר עריק ועל פי חוקי המדינה אתה בצורה מסויימת פושע, אם מדובר על להיעצר ע"י המשטרה, כלא להרבה מאוד זמן ועוד...

עכשיו בנוגע לבעיה שלך אני אישית קשה לי לתת לך פיתרון כי תכלס אני לא מכיר אותך, לא את ההרגשות שלך והרצונות שלך, גם לי קשה בטירונות, גם אני מקלל כל בוקר שאני קם בלילה קופא מקור וישר יש לי מסע על הראש אבל אני ממשיך.
    אני שורד אני יודע שחרא היום אבל עם הזמן אני אתרגל ויהיה לי טוב אני ממשיך בראש חיובי וכן יום אחד אני אסתכל אחורה ואני יגיד וואלה היה שווה את זה.
    אז תחשוב טוב טוב לפני שאתה כבר רוצה לצאת מקרבי לג'ובניק כי בתכלס ג'ובניק זה לא הדבר הכי כיפי, אתה תסבול בתור ג'ובניק אתה תשתעמם עד מוות, בתור ג'ובניק את לך את האופצייה להתקדם בצבא להוביל.

עכשיו אם בכל זאת אחרי מה שכתבתי אתה עדיין לא שניתה את דעתך אבל בוא אני יציע לך שבאמת אל תלך לקורס כי בכל זאת גם אני יודע שברגע שצבא משקיע עלייך זמן וכסף ואין מצב שבעולם שהוא ישחרר אותך אח"כ.
    עצה שלי תוריד פרופיל זאת הדרך הכי טובה.

אה ועוד משהו בנוגע למה שכתבת "אני חושב שצריך לשרת ולהנות מהשירות."
    אתה באמת אבל באמת חושב שבתור ג'ובניק אתה תהנה??????
    זאת כבר פעירות אחי

תחשוב טוב טוב לפני מה אתה תעשה ואל תהיה נפקד! אתה רק תהרוס לעצמך
    שיהיה בהצלחה
    Take me, touch me, hold me like you mean it
    Make me come alive

קולעים אל חוט השערה לא מחטיאים !

חוק העריקות הוארך מזמן ל55 יום, מעבר לזה אתה מוכרז כעריק ואינך עוד חלק מהיחידה שלך, (כלומר לא תקבל ביקורים מהמפקדים והסגל- מה שהם חייבים לעשות בזמן הנפקדות) אתה תעבור לאחריות מ"צ, ברגע שתיתפס, תשפט ותועבר לכלא צבאי ותחזור אח"כ למפקדה האחראית על היחידה הקודמת שלך והיא תחליט אם להחזיר אותך לשם או לא. כעיקרון הם לא יחזירו אותך לקורס, אבל הם (בסבירות גבוה) ישבצו אותך בתור כוח עזר אחר בבה"ד.
    דבר נוסף ברגע שאתה נרשם כעריק זה מועבר לרישום משרד הפנים שאחרי זמן מוסיים יכול לתת הוראה לפתיחת תיק פלילי לכל דבר (חוק גיוס ושירות). אני מאד נגד הגישה שלך, גם אם אתה לא רוצה לשמוע את זה, אני חושב שאם תתן לעצמך כמה סטירות, תתאפס, תסיים את הקורס ותצחק על זה אחר כך.. בכל אופן אם אתה עדיין מתעקש, עדיף לך למשוך את גבולות הנפקדות לחזור כמה ימים לפני הכרזת עריקות, ואז התוצאות של יציאה מהקורס יהיו דומות, אבל ללא רישום עריק וכו'... (כמובן שתישפט בידי קצין בדרגת סא"ל מינימום)

אה אגב, שחכתי לציין שכל היעדרות מהשירות מחייבת את השלמתו! (רואים לזה בעגה הצבאית "דפוק"), כלומר השחרור שלך נדחה. הצבא לא פרייר
    נערך לאחרונה על ידי israeliviper; 28-12-2007 בשעה 08:32.

http://www.eccouncil.org/
    עוד אין לך MCITP ?!

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    על הזובו של חמימו

אחי אני ממש רוצה להסביר לך כמה דברים שתדע טוב ואני גם בגישה שלך אגב...וכל מה שאני כותב זה מניסיון שלי ושל חברים...

יש לך כמה דרכים לפסול קורס/לצאת מגדוד של קרביים /לקבל הקלות:

1)קב"ן-אין דבר כזה "ברגע שעשיתי קורס בחיים לא ישחררו אותי" הקב"ן הוא פסיכולוג לכל דבר ואם הוא מחליט החלטה יפסלו לך כל קורס שעשית .
    אני למשל הייתי בגדוד וממש לא התאים לי..אז הורדתי פרופיל ל-45 (עם סעיף של קשיי הסתגלות) שזה אוטומטי פסול קורסים וקל"ב (קרוב לבית) אגב ויצאתי מהגדוד המסריח והיום אני הכי מאושר שיש...רק צריך לדבר לעניין ויהיה בסדר. לפי דעתי זו גם האופציה הכי טובה ואני אסביר אח"כ למה...

2)נפקדות- ברגע שאתה מחסיר יום אחד מהשירות אתה מוגדר כנפקד .
    נפקדות היא עד 44 יום ביום ה-45 אתה מוגדר כעריק.
    אם אתה נפקד אתה נמצא באחריות היחידה שלך והיא תשפוט אותך.
    אם אתה עריק אתה הולך ישר לכלא להישפט.
    לגבי מה שרשמת עם התירוצים...זה לא ממש יעזור לך...כי אתה צריך להביא מסמכים שמאשרים כל תירוץ..
    למשל אם תגיד שיש לך חובות...אתה תצטרך להביא חשבונות בנק שלך
    או בעיות בבית של מצב בריאותי של ההורים למשל..תצטרך להביא אישוריים רפואיים...(לא בעייה לחרטט אגב)

3)עריקות -להחסיר מעל 44 יום ומעלה מהשירות הסדיר.
    במידה ואתה עושה את זה אתה נשפט בכלא...
    שופט אותך קצין שיפוט והמקסימום שאתה יכול לקבל זה 28 יום בפנים.
    במידה ואתה עריק יותר מ-60 יום אתה נשפט בבית דין צבאי...
    והם יכולים לתת לך הרבה זמן בפנים...לא שווה

אגב לגבי הנפקדות והעריקות...חשוב לציין שכל יום שאתה לא בבסיס ומוגדר כנפקד או עריק + הזמן שאתה בתוך הכלא נקרא "דפוק"
    זאת אומרת שנגיד היית נפקד 20 יום ושפטו אותך ביחידה ל-10 יום כלא..יש לך חודש של "דפוק" שאתה תצטרך להשלים אותו..והשחרור שלך יידחה...וזה בעסה

אגב בכלא....יש גוף שנקרא גחל"ת (גוף חזרה לשירות) שלא כל אחד זכאי לראות..ממה שאני יודע...מי שיושב יותר מ-28 יום זכאי לראות...והגוף הזה בעצם יכול לתת לך באמת מה שאתה רוצה.... (5 9 יומיות וכאלה)

4)להוריד פרופיל רפואי -דרך הכי קשה והכי ארוכה שיש וגם הכי לא בטוחה.
    להתלונן על כאבי גב , ברכיים שאין במשך הרבה זמן עד שתהיה לך ועדה רפואית ולא בהכרח שהפרופיל יירד..וזה לוקח המון המון זמן...

עכשיו לגבי המצב שלך.. אני הייתי ממליץ על לנסות קב"ן....לא עובד....דפוק עריקות של לא יותר מ-60 יום!
    ויהיה בסדר אחי...
    גם אני סבלתי בהתחלה!! עדיף לסבול קצת בהתחלה ואח"כ להנות כל השירות...

אגב לגבי פסילת קורס...אפשר גם לפני שהקורס מתחיל פשוט להוציא המון גימלים או להיות נפקד על הקורס ואז אתה תקבל שיבוץ מחדש במידה והוצאת גימלים או שתישב קצת כלא ואז שוב שיבוץ מחדש...או שאם ירצו להיות מניאיקם איתך יתנו לך סיפוח לבסיס קרוב לבית עד שהקורס הבא יתחיל..אבל זה נדיר...

אם יש לך עוד שאלות..דבר איתי אחי 176348375

אל דאג ההתחלה היא הכי קשה..אחר כך אתה נהיה מלך העולם!

אהההה ועוד משהו שקראתי למעלה וצחקתי...מי שרשם שכשאתה עריק זה נרשם לך בתיק וכל מיני שטויות כאלה....
    זה לא נכון
    בגלל שכל עבירה שאתה עושה בצבא(אני לא מדבר על לרצוח אנשים ודברים בסגנון) היא לא קשורה לאזרחות וברגע שאתה משתחרר אין שום קשר בין הבעיות שהיית עושה בצבא לבין החיים האזרחיים שלך. אתה מתחיל את האזרחות עם דף נקי...אלא אם כן לפני הצבא היו לך תיקים במשטרה או דברים...
    נערך לאחרונה על ידי ביצה; 28-12-2007 בשעה 16:46.

תודה רבה לך, אבל יש לי כמה הערות.
    כתבת יש לך כמה דברים לעשות, וזה לא כמה דברים - זה 2 דברים בדיוק, כי עם כל השאר אני רק יכול לצחצח את הנעליים ולחלום על שחרור מקרבי.

קב"ן כמו שאמרת
    ועריקות של מ-ע-ל 60 יום בהרבה (כי זו עריקות ראשונה), בסביבות ה-90 יום עריקות. אני מכיר מישהו שהיה עריק פעם אחת וראשונה 73 יום ולא נשפט בבית דין. ועניין הגחל"ת הוא כזה - כל מי שנשפט בבית דין צבאי בלבד זכאי לגחל"ת ויראה אותה ב-100 אחוז. כדי להישפט בבית דין עדיף לדפוק עריקות של 80-90 יום כדי להיות בטוח שתגיע לבית דין. ותתפלא, אבל נפתח לך רישום פלילי כשזה בבית דין והוא נמחק ככל הידוע לי אחרי שנתיים. זמן הדפוק לא בעיה, אני אשלים גם חצי שנה, אבל תסכים איתי שאתה מעדיף לשרת 3 וחצי שנים במשהו בנזונה שבוע שבוע או 5-9 שאתה תהנה ממנו מאשר להיות דכאוני או לסבול 3 שנים או לפחות חצי מה-3 שנים האלה..

רק 2 הדרכים האלו יוציאו אותך כמעט בוודאות מאיפה שאתה נמצא, קב"ן קצת פחות כי זה יותר קשה טיפה אבל שניהם יכולים די בקלות.

עכשיו עוד משהו - חשבתי על זה המון וגם ההורים די שכנעו..אני אלך ביום ראשון ואתחיל את הקורס. הקורס שלי כנראה קצר (סביבות ה-3 חודש). נצפה לגרוע ביותר וננסה לעבור את זה. במקרה הכי גרוע אני תמיד יכול לארוז תיק ולצאת מהבסיס לדפוק עריקות אם המצב יהיה כל כך קשה או ללכת לקב"ן, אבל אני מתחיל את הקורס עם מוטיבציה ומקווה לטוב ביותר.

תודה רבה לכולם..
    נערך לאחרונה על ידי galgal18; 29-12-2007 בשעה 10:49.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    על הזובו של חמימו

רשמתי לך את הדרכים שאתה יכול לצאת מהקרוס באופן תיאורטי.
    אתה רק צריך לזכור משהו אחי...עריקות זה הנשק האחרון שלך!! אחרי שאתה מנסה הכל ואין ברירה...רק אז יוצאים לעריקות.
    בקיצר אחי לגבי עריקות תזכור כמה דברים :
    -תמיד אתה יכול לצאת לעריקות
    -אם אתה כבר יוצא תשדל להיות כמה שפחות זמן בבית
    ובזמן הזה כמובן תנצל אותו ובאמת תעבוד ותחסוך כסף שיעזור לך בצבא
    -תזכור שהזמן מצטבר לך כ"דפוק" ותאמין לי שזה בעסה אחו****** לעשות 3 וחצי שנים כשכול החברים שלך כבר מזיינים מקסיקניות בחו"ל.
    -במידה ואתה רואה גחלת!! אל תתפשר!! כי לקבל שבוע שבוע זה הכי קל בארץ...ולקבל יומיות זה עוד יותר קל...ושבוע שבוע ויומיות תאמין לי שזה לא הכי משהו....אם כבר סובלים אז לא פחות מ-5-9!!

אגב....אם אתה כבר מוכן לשבת בכלא אז אני חושב שכבר עדיף לך לבוא לקורס ביום ראשון ולסרב להיכנס לקורס...אתה תקבל כלא....פעמיים גג 3...ואז יעיפו אותך..וגם לא יהיה לך דפוק...ותקבל תפקיד ג'ובניקי(סביר להניח שיומיות)
    וכשאני חושב על זה זה באמת הפתרון הכי טוב...אחרי הקב"ן...קב"ן מס 1....אחי חצי צבא שלנו היום עם פרופיל 45 של קב"ן...זה לא שאתה חולה נפש או פסיכופט ...פשוט :"קשה לך ואתה בדיכאון"

תחשוב על זה...
    שיהיה בהצלחה

משתמש כבוד
    שם פרטי
    רביד
    לייקים
    0
    נקודות
    1,059
    משפט מחץ
    "אל תאמין למראה עיניך - כל שהן מראות לך הוא גבול בלבד"

אני התלבטתי הרבה זמן אם לנעול או למחוק או לא יודע מה...

רק רציתי להיות הכי זהיר והכי פשוט בעולם.
    שני הליצנים מהתגובות האחרונות. אני או אור או חביב או לירן, או כל לוחם אחר בפורום הזה לא נרגיש פראיירים בגללכם. לא נרגיש כאילו אנחנו עושים משהו ואחרים שמים זין. כי אנחנו לא כאלה. אנחנו לא בכיינים. ואני לא אשקר לאף אחד. לשרת בקרבי זה לתת הרבה... אמנם לקבל דברים חשובים כמו ערכים מסויימים ופרופורציות על דברים אחרים בחיים, אבל לתת הרבה, המון, גם בשביל שחבורת נקבות פחדניות וותרניות כמוכם תוכל לחזור ב 4 הביתה ולגרבץ מול הטלויזיה.

אבל גישה כמו שלכם, ואני כבר לא מדבר על אגואיסטית או ילדותית, או בכיינית או ותרנית או גישה של חבורת-נקבות-אוי-אני-נשאר-שבת-ומרים-2-קילו-ציוד.... "אמא הילד שלך סובללללללל"....

הייתי לוחם ומפקד כמעט שנתיים וזו התקופה הכי טובה שהייתה לי בחיים... עכשיו אני בסוג-של תפקיד הסברתי בלוחמה בגלל בעיות רפואיות, ואני נמצא בסביבה עם הרבה ג'ובניקים יחסית, והחיים שם לא כאלה דבש.

הבעיה שלכם היא לא עם השירות הקרבי, הבעיה שלכם היא הותרנות.. אתם בוחרים לעצמכם את הדרך היותר נוחה ויותר קלה - גם אם זה אומר לדרוך על אחרים. בפירוש לדרוך על אחרים, ובאחרים אני כולל משפחות של הרוגי מלחמות, פצועים, וחיילים.

להגיד שאני כועס עליכם - אני לא. אני מרחם עליכם.

כן, ואם התלבטתם - אז נעול.

....

גלעד שליט, אלדד רגב ואהוד גולדווסר - מי ייתן ותחזרו הביתה במהרה ובשלום!!

לזכר סמ"ר לירן סעדיה הי"ד. לנצח תהיה בלבנו, לירן.
    לזכר סמל בן כובאני הי"ד. נזכור אותך תמיד.

נושא נעול

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 10:17.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,628 | הודעות: 8,173,215 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect