קר לי וחם לי. לא, לא מדובר על גלי חום, וגם אין לי (טפו-טפו-טפו) שפעת, אבל כבר שבועיים שאני סובל מהקור. אני שונא לקום בבוקר לבית קר, שונא שבגלל הקור לא מתחשק לי לצאת מהבית. לפעמים, האמת, בחוץ לא כל כך רע, אבל בבית כל כך נעים, כי חם לי.
כמה מאכלים שיעזרו לנו לשרוד את החורף ולאהוב אותו למרות הקור המעצבן:
פנקייק חם במקום דייסה
למרות הקור, הקטנה לא מסכימה לאכול דייסה לאחרונה. הגדולה תטרוף דייסה, אבל היא רוב הזמן בצפון במכינה קדם צבאית. במהלך הילדות שלהן, בבקרים קרים, הייתי מכינה להן דייסה מקווקאר או משילוב של דגנים שהן היו אוכלות עם סירופ מייפל טבעי בתיאבון רב. טוב - היו ימים. לפני כמה ימים, כששתיהן היו בבית ורציתי לפנק אותן במשהו חם וטעים לפני היציאה לעולם הקר, הוצאתי שקית של "נורת'ן לייטס", תערובת אורגנית מקנדה להכנת פנקייק, ועשיתי להן חם על הלב.
בטח תגידו "תערובת מוכנה? מה פתאום?" כן, תערובת מוכנה! זו דוגמא לכך שאם רק רוצים - אפשר לייצר מאכלים מוכנים מראש שיהיו איכותיים ובריאים. התערובת עשוייה קמח חיטה מלא אורגני, קמח אורז בר אורגני, אבקת אפייה ומלח. כל שנותר זה להוסיף לה ביצה וחלב ותוך דקות ספורות מתקבל פנקייק אוורירי וטעים להפליא שהולך מעולה עם סירופ מייפל אמיתי, סירופ אגבה (ממתיק חדש בארץ שמיוצר מהקקטוס שממנו מכינים טקילה), דבש או ריבה מדוללת עם מעט מים רותחים. אפשר גם להקפיא את הפנקייק המוכן.
במקום דייסה. פנקייק (נראה טעים נכון?)
סיידר חם - מחמם קלאסי
עוד מחמם קלאסי שטוב נגד הקור הוא סיידר חם עם קינמון, שגם ילדים אוהבים (במיוחד אם מוסיפים מקל קינמון לכל כוס). הכי טוב לחמם מיץ תפוחים אמיתי, אבל אפשר להשתמש בתרכיז תפוחי עץ אמיתי או במיץ מוכן. אפשר לחמם במיקרו אבל הכי טוב לחמם בסיר בתוספת חתיכת גי'נג'ר טרי, 2-3 מסמרי ציפורן ומקל או קמצוץ קינמון - כולם תבלינים שמחזקים ומחממים. להגשה, קוצצים דק קצת מהפירות היבשים שנותרו מט"ו בשבט, ומניחים בתחתית ספלי זכוכית. המבוגרים יכולים לוותר על הפירות ולהוסיף ברנדי.
שוקו חם כמו פעם
במקום שוקו מוכן, כזה שמכינים מאבקות עם המון סוכר ותוספות מלאכותיות, או כזה שמגיע בשקית או בצנצנת פלסטיק אנטי-אקולוגיות, אפשר להתחמם יופי ולהתפנק עם שוקו חם כמו פעם - אבל עם שידרוג ממש פשוט: מניחים בסיר קטן 1 כף קקאו, 1 כף סוכר דמררה וקורט מלח (אפשר כמובן להכפיל את הכמות) ומערבבים אותם עם קצת מים רותחים עד שמתקבלת משחה אחידה. שמים על אש נמוכה ומוסיפים כוס חלב בהדרגה (רצוי אורגני או חלב סויה). מביאים לרתיחה ומבשלים תוך בחישה דקה או שתיים. ניתן גם להכין במיקרוגל.
אפשר להכין לילה לפני, לאחסן במקרר ולחמם בבוקר. כל תוספת תבלין, במיוחד קינמון או קורט אגוז מוסקט, תוסיף בריאות.
קומפוט חם
עוד דבר טוב שהכנתי השבוע היה קומפוט, לא מהסוג הפולני, אלא מהסוג הפוסט ט"ו בשבטי. השנה גיליתי שמלבד חומר השימור בצורת גפרית, ישנם פירות יבשים שמטופלים בחומרים כימיים שמיועדים למניעת השחרה, להוספת צבע או ברק, למניעת ריקבון, וכדי לתת להם טעמים יותר עזים - ולבסוף עוד טבולים בסוכר - עוד סיבה טובה מדוע כדאי לקנות פירות מיובשים אורגניים.
אבל מה עושים איתם אחרי החג? את התמרים היבשים אפשר להקפיא (הם נשנוש נהדר), אבל חלק מהפירות היבשים האורגניים של "מיתב" ("אורגניק מרקט") היו כל כך יבשים שלא היה מנוס אלא לבשל אותם. ערבבתי כמה נציגים מכל הפירות היבשים שהיו לי בצנצנת גדולה, הוספתי חתיכת ג'ינג'ר מיובש (כמובן שאפשר גם טרי), מקל קינמון, כמה מסמרי ציפורן וכ-6 זרעי הל וכיסיתי את הפירות במיץ תפוחים (הכי טוב להשתמש בתירוש, אבל נגמר לנו), מדולל במעט מים (אפשר לוותר על המיץ ולהשתמש במים, תה צמחים או צ'אי רגיל חזק). השארתי את הקערה על השיש במשך הלילה. למחרת הקומפוט היה מוכן. אם הפירות עדיין קצת קשים, ניתן לבשל אותם עד ריכוך. שומרים במקרר ואוכלים מחומם קלות על יוגורט או כממתק.
מעניין נכון?
מתוך ynet