תהיות עתידיות בכלל העתיד כבר כאן מבחינה ירוקה, מה שאומר שהגיע קצינו במתכונתו הנוכחית? לא ממש
העולם, כמו שאנו מכירים אותו, עומד להשתנות. במובנים רבים. בואו נתמקד בנושא דלק דווקא. בנפט, ליתר דיוק. נפט הוא מקור האנרגיה העיקרי המניע את העולם, ויש עמו כמה בעיות רציניות: (1) ברור שבסופו של דבר ייגמרו מקורות הנפט (יש אומרים שבתוך כמה עשרות שנים); (2) רוב רובן של המדינות הנהנות ממרבצי נפט גדולים הן, איך נאמר בעדינות, לא ממש חברותיות לעולם; (3) מחיר הנפט מרקיע שחקים. במספרים נומינליים, חבית נפט שעלתה שלושה דולר בשנת 1973 עומדת לחצות את רף מאה הדולרים בקרוב; (4) זיהום האוויר שנגרם בעקבות שימוש בנפט, הנזקים האקולוגיים, ההשפעה על האקלים וההשלכות על הבריאות אינן חזון אפוקליפטי, אלא מציאות כאובה של ימינו.כבר עשרות שנים אומרים ש"צריך לעשות משהו", אבל בעיקר מדברים ולא ממש עושים. גם כי לרובנו היה נוח לטמון את הראש מאחורי החלונות הממוזגים של גזלנית הדלק האישית שלנו וגם כי "לעשות משהו" לא בדיוק עמד בראש סדר העדיפויות של תעשיית הרכב, שמעדיפה להתמקד בייצור של מה שהיא יודעת וקל לה מלהתמקד בפיתוח טכנולוגיות יקרות ועדיין לא שימושיות של אנרגיה חלופית.כל זה נגמר. הגענו לנקודת האל חזור, וכולם מבינים את זה. העתיד שייך למכוניות "ירוקות", לטכנולוגיות נקיות, לדלק אלטרנטיבי ובקיצור - לכל מה שלא יזהם את האוויר ויהרוג אותנו ואת כדור הארץ שלנו עוד בימינו. וטוב שכך.בתור חובב מכוניות מושבע, דלקהוליסט בנשמה ואחד שלא יכול לראות את חייו בלי מכוניות, אני בין הראשונים להבין שרובנו (ובכלל זה אני בעצם), לא צריכים (והדגש הוא על צריכים) מכוניות בנזין (או דיזל) מזהמות לשימושים היום-יומיים שלנו, הכוללים נסיעה של כמה עשרות קילומטרים אחדים מהבית לעבודה ובחזרה מדי יום, בפקקי תנועה קשים שלרכב שטח תפלצתי או למכונית ספורט עתירת סוסים אין בהם שום יתרון על פני מכונית קטנה וחסכונית בדלק או… מכונית חשמלית. כן. הכוונה לאותה טכנולוגיה עתיקת יומין שזוכה לעדנה לאחרונה, בזכות פיתוחים חדשים בתחום המצברים וכן בזכות חזון המכונית החשמלית של שי אגסי, שאינו עוזב את הכותרות בשבועות האחרונים. ככל הנראה, עד שנראה כאן אמצעי הנעה חדשניים ולא מזהמים אחרים ונוכל להשתמש בהם, מכונית חשמלית היא הפתרון הנכון, ואולי בזכות אגסי (למרות שפע סימני שאלה ושאלות לא פתורות) נזכה לראות בכבישים אלפי מכוניות חשמליות לא מזהמות וגם שקטות. אם יש נקודה שמרשימה מאוד בנהיגה בטויוטה פריוס ולקסוס RX, המשלבות אמצעי הנעה היברידיים, היא השקט המלכותי שהן מתקדמות בו בתנועה הצפופה, כל זאת בעזרת המנוע החשמלי, ללא צורך במנוע הבנזין הבזבזני והמזהם.זה מביא אותי להנחה שכן, מכונית מונעת באמצעות נפט צריכה להיוותר לשימושי ספורט ופנאי בלבד או עבור אלו הנוהגים מאות קילומטרים ביום במכוניתם וטווח הנסיעה של מכונית החשמלית לא יספק אותם (בהנחה שאותן מכוניות חשמליות לא ייהנו מעשרות או ממאות אלפי נקודות טעינה והחלפת סוללות, כמו שאגסי מציע בתכניתו).הרי אם נחשוב על זה רגע ברצינות, רוב הנהגים לא באמת צריכים יותר ממכונית חשמלית חסכונית, שקטה ולא מזהמת, ואם נוסיף על זה בדיחות דעת, אזי כל הדלק שייחסך יאפשר לנו, החובבים, ליהנות ממנו. במקומות המיועדים לכך כמובן (ומה עם החוק ספורט מוטורי הזה, לעזאזל?!).
דעה אישית שלי:
הרכב לדעתי יוריד את מהירות המכונית, למרות שבמהירות גבוהה האוטו חוזר לדלק, אבל זה יכול להוריד את איכות המהירות איך שאומרים.

ציטוט ההודעה