חלת דבש עם קמח מלא
זוהי חלה מתוקה, מתאימה במיוחד לראש השנה - אבל לא רק.
אפשר להכין אותה לשבת, ואפשר גם להתפנק עליה בכל יום אחר מימות השנה.
אם רוצים להקפיא - כדאי לבצוע/לפרוס לפני ההקפאה, ואז להוציא לחימום רק את הכמות הנדרשת לצריכה מיידית - בחימום נכון במיקרוגל זה יוצא כמו חדש!
ככה תכינו:
חלת דבש עם קמח מלא
המצרכים
4 כוסות קמח רגיל
4 כוסות קמח מלא
2 כפות שמרים יבשים
כפית וחצי מלח
2 כוסות מים חמים
חצי כוס דבש
רבע כוס מרגרינה/חמאה או שמן
2 ביצים
1 חלמון ביצה
1 כפית מים
לזרייה - זרעוני שומשום או פרג
אופן ההכנה
מערבבים את שני סוגי הקמח בקערה
מוציאים כוס אחת של התערובת ומניחים בצד
מוסיפים את המלח ומערבבים היטב
מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב
מערבבים בקערה אחרת את המים החמים, המרגרינה והדבש, מערבבים עד שהמרגרינה נמסה
מוסיפים את קערת הנוזלים לקערת הקמח ומתחילים ללוש
מוסיפים את שתי הביצים וממשיכים ללוש
מעבירים את גוש הבצק למשטח מקומח קלות וממשיכים ללוש כעשר דקות, תוך הוספת כמה שצריך קמח מהכוס שהשארנו בצד, עד לקבלת בצק חלק ואלסטי שלא נדבק לידיים. יתכן שלא יהיה צריך את כל הכוס.
מכסים את הבצק, מניחים לתפוח במשך 10 דקות
מחלקים את הבצק לשניים, ומכל חלק יוצרים כדורים
מרפדים תבנית בנייר אפיה (יתכן שיהיה צורך בשתי תבניות אם התבנית האחת איננה מספיק גדולה לשתי חלות)
כל חלה מורכבת מכדור מרכזי אחד ו - 6 עד 8 כדורים שמקיפים אותו מסביב
מכסים את התבנית ונותנים שוב לתפוח עד להכפלת הנפח
טורפים את חלמון הביצה עם כפית מים, מושחים את כל המשטח העליון של החלות בעזרת מברשת
זורים שומשום או פרג
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות בין 45 ל - 55 דקות עד שהחלה נשזפת יפה
קרדיט למתכונים.נט






ציטוט ההודעה
