אני בן 16, גובה 162 ושוקל 70ק"ג. אני הולך למכון כושר 3פעמים בשבוע ועוקב אחרי תוכנית שבנה לי המדריך.
אבל אני רוצה גם לאכול נכון, מישהו יודע מה אני צריך לאכול לכל ארוחה וכמה ארוחות ביום?
אני בן 16, גובה 162 ושוקל 70ק"ג. אני הולך למכון כושר 3פעמים בשבוע ועוקב אחרי תוכנית שבנה לי המדריך.
אבל אני רוצה גם לאכול נכון, מישהו יודע מה אני צריך לאכול לכל ארוחה וכמה ארוחות ביום?
|
|
לא מצאתי את העריכה, אבל אם מישהו יכול להוסיף ממה להימנע באוכל
אתה מוזמן לקרוא את הנעוצים בפורום
אני רואה שזה ממש חשוב לך כל הקטע של בריאות וכושר והכול,אז אני ממש ממליץ לך ללכת לתזונאית שתבנה לך תוכנית אוכל (זה קצת יעיק על אמא שלך בארוחות צהריים וזה,אבל תנסה אולי לעזור לה גם ולהכין לעצמך את ארוחות הבוקר וערב ) .
בטח המדריך כושר כבר אמר לך ,תזונה נכונה זה 40% ממה שעושה שרירים וגוף חטוב.
אגב אני יודע בקטנה ככה בקשר לזה,למשל אני יודע שלשרירים צריך בעיקר חלבונים,ושלא כדאי לך להשיג אותם מבשר אדום,אלא מטונה,ביצה ועוד (לפעמים אני אוכל טונה וחביטה וגבינה בפיתה,זה מעולה =] ) .
בוא נלך לכיוון ה70% ומעלה , ומה רע בבשר אדום (= בקר) ?
כל עוד אלו החלקים הרזים , כגון כתף בקר , פילה בקר אין בעיה , ההפך יש בהם הרבה אבץ וברזל.
ד"א לשרירים צריך גם פחמימות ושומן , זה ששריר מורכב ברובו ממים וחלבון לא אומר שעל זה אפשר לחיות ולהתפתח , יש עוד תהליכים מרובים בגוף עד שהתאים מקבלים את הנפח שלהם וזה קשור בהמון הורמונים שדורשים פחמימות ושומן