נכתב במקור על ידי
BlindGuardian
דבר ראשון , אדון קוראיני , מכיר את חוק עידוד ההשתמטות ? כרגע עברת עליו. עוד פעם אחת אני שומע על שטות כזה שיוצאת מהפה שלך אתה עף מפה על טיל אולי תקבל איזה סעיף נפשי כשתנחת.
לבחורה , הישגים מרשימים , אבל עדיין לא צריך להתרגז בגלל אנשים כאלה. אנשים כאלה לא ראויים לחיות פה וצריכים להתבייש שהם לא עושים צבא. לא יודע איך הם מסתכלים לחיילים ולאנשים ששירתו בצבא בעיניים.
ולגבי איוש התפקידים. ברור שאת צודקת כאן . יש אדם שבנוי להיות לוחם , יש אדם שבנוי לענות לטלפונים , ויש אנשים שלא בנויים לצבא. פשוט לא מתאימים למערכת. כן, יש אנשים כאלה וצריך לקבל את זה. אולי השתן עולה להם לראש כמו לבחור פה שרוצה לברוח , אבל אולי זה מוצדק . לפי התיאור של מצבו הרפואי ההיגיון הישר אומר שהוא צריך להיות בבית חולים בטיפול, במקום סטירילי , ולא בבסיסי צה"ל. אני יתן לך דוגמא אישית. אחי הקטן - הוא חולה סכרת. נראה לך שאדם כזה בנוי לשירות צבאי ? שצה"ל יכול לקחת אחראיות ולהתחייב שהוא יחזור בריא ושלם?
החיים הם לא שחור ולבן . יש באמצע , יש בדרך , ויש שוני. כל מקרה לגופו , וחבל שאת לא מבחינה וחושבת שכל אדם הוא משתמט. אל תגידי לי שלא היה לך בחיים רגע של שביזות שחשבת לעצמך - "מה אני צריכה את זה? - מה אני עושה פה בכלל ?" . לכולם יש את הרגעים האלה . המשתמטים הם אותם אנשים שפשוט לא אכפת להם מדבר , ובורחים מאחראיות . אבל החיילים הם אלה שמתמודדים עם זה יום יום בהצלחה.
יום טוב.