עוגת תפוחים מהופכת
המצרכים
110 גרם מרגרינה או חמאה
3/4 כוס אגוזי מלך מרוסקים גס
2 כוסות סוכר
1 כף קינמון
4 תפוחי עץ חמצמצים, קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות
שתיים ושלושת רבעי כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית מלח
2/3 כוס שמן
כוס וחצי חלב
2 ביצים טרופות
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
ממיסים את המרגרינה או החמאה בתוך תבנית עגולה עם תחתית שטוחה בזמן שמחממים את התנור
תבנית סיליקון מתאימה מאד, אבל לא כזאת שיש בה קפלים או דוגמה - רק עם תחתית חלקה.
מוציאים את התבנית מהתנור כשהמרגרינה או החמאה נמסו
מערבבים בקערה חצי מכמות הסוכר, האגוזים והקינמון
מפזרים אותם בצורה אחידה לתוך התבנית עם המרגרינה/חמאה מומסת
מסדרים יפה את פרוסות התפוחים בצורה מעגלית שאחת תחפוף קצת את השניה
מערבבים בקערה שהתפנתה את שארית הסוכר, הקמח, אבקת האפיה והמלח
מוסיפים את השמן, את החלב, את הביצים הטרופות ותמצית הוניל
מערבבים היטב לפחות 2 דקות אחרי איחוד כל המרכיבים (אפשר ורצוי לעשות הכל במערבל, אך ניתן גם ידנית)
יוצקים את התערובת מעל התפוחים בתבנית
אופים במשך שעה ועשר דקות בחום של 175 מעלות (אבל תבדקו לפני, זה יכול להשתנות מתנור לתנור)
מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר לפחות רבע שעה לפני שהופכים על צלחת הגשה גדולה
המתכון עלה לאתר בתאריך: 9.9.07
הצתכון שייך לאתר מתכונים.נט




המצרכים
ציטוט ההודעה


