אחרי עשרה אלבומים עם משה דץ, גירושים מתוקשרים ושנה וחצי של שתיקה, מוציאה אורנה דץ סינגל ראשון מתוך אלבום בכורה, "כי ככה אני רוצה". בפעם הראשונה צועדת אורנה לבד כשהיא מלאה התרגשות. את הטקסט לשיר כתבה יחד עם דותן הלברייך, ואת שאר שירי האלבום בחרה בקפידה. "זה היה תהליך של שנה וחצי שהגיע מהבטן והלב. פניתי לאנשים שכל החיים שלי שמעתי שירים שלהם באוטו ואני אוהבת את היצירות שלהם, ואיך שהם כותבים. נפגשתי איתם, היו סשנים של הרבה לילות וניסיונות שבסוף בחרתי מה שרציתי".
האלבום הופק בהפקה עצמית.
"ככה יצא. זה בכלל לא משהו שהתכוונתי אליו. חשבתי שאני אהיה כמו כולם, עם חברת תקליטים, אבל זה כל כך הרבה בעיות, הרבה אנשים יגידו לי איך לעשות, מה לעשות ומתי. אני מרגישה שאני חייבת להיות בקונטרול על הדבר הזה במאה אחוז. אז בחרתי וקבעתי. השליטה בידיי וזה תענוג גדול".
"כי ככה אני רוצה", מה את רוצה בעצם?
"לעשות את התקליט, כמו שאני עושה אותו, ככה אני שרה, זה מה שאני עושה עכשיו".
את תוכן האלבום היא מתארת כשירים עם אמירה נשית מאוד חזקה. "יש בו תובנות של החיים. אלבום מאוד מאוד אישי, יש שם אורנה. במקום לדבר אני שרה, יש שם גם סיפורים של אנשים אחרים ששמעתי, סיטואציות שרציתי לספר, מאוד חושפני".
איך זה מרגיש לעשות הכל לבד בלי משה?
"מפחיד, מרגש, נעים, עצמאי, כל התשובות נכונות. אני בעיקר לומדת מלא דברים כמו הפקה, מכירות ומה אני אוהבת. אלו דברים שלא התעסקתי איתם עד עכשיו, ההחלטות הם שלך גם הטוב וגם הרע".

ציטוט ההודעה