אחרי שכבשה את הרדיו עם הלהיטים "טיפה", "כאן אני עומדת", ו"נמשים", מוציאה אמילי קרפל, 28, את אלבום הבכורה שלה. אומנם מדובר בתקליט סולו ראשון, אך קרפל כבר הספיקה לעלות על לא מעט במות. בשנות העשרה שלה היתה ב"צעירי תל-אביב", הופיעה עם ריקי גל כזמרת ליווי וגיטריסטית, ואף היתה חברה ב"מטרופולין" למשך שמונה חודשים.
"נמשים", השיר שמאפיין את קרפל גם מבחינה חיצונית, נבחר לשם האלבום. "האמת שלאורך כל העבודה על התקליט עם תומר וניר (המפיקים המוסיקליים, בעלה תומר אדם לנצינגר וניר אווברבוך, ה.א). כל פעם שהייתי עושה את הטייקים של השירות, אז כדי לכוון אותי לאן ללכת, הם היו אומרים לי: " אמילי קצת יותר נמשים".
את ההשפעות המוסיקליות המגוונות באלבום, החל מאייטיז ועד לפולק-רוק, שאבה קרפל ממוסיקה ששמעה בילדותה. "לכל שיר שנכתב באולפן חיפשנו את התלבושת הכי מתאימה לו", היא מתארת. "כל שיר קיבל את הטיפול הכי מסור וצמוד. זה שילוב של הרבה מאוד דברים. מגיל מאוד צעיר הייתי חקרנית, נורא רציתי לשמוע הרבה דברים. היום זה בכלל קל, אפשר לשמוע המון מוסיקה במייספייס לפני שהולכים לרכוש אותה".
באלבום תוכלו למצוא שיתופי פעולה מעניינים, בין היתר עם אסף אמדורסקי וסמי בירנבך. לאמדורסקי חברה קרפל לפני מספר שנים, כאשר עשתה קולות במספר שירים בפרויקט שלו, שכלל עיבודים חדשים לשירים משנות ה-80, "קדימה אחורה". "עבדנו ביחד על 'בין השורות' ו'משוגעת'. כשהתחלתי לעבוד על האלבום, היה ברור שהוא צריך להחזיר לי איכשהו, על כל העבודה שאני עשיתי בשבילו לפני", היא מתבדחת. את בירנבך הכירה דרך החברות שלו עם לנצינגר, והוא משתתף בשיר שהלחינה לטקסט של יצחק נאור, "עונות". "כשהתחלנו לעבוד עליו נורא רציתי שיהיה גבר שידבר בסוף השיר, פתאום סמי הגיע לארץ, ואמרתי לו 'סמי אתה חייב לעשות את זה'". היא מסבירה. "זה נורא כיף לעבוד יחד, במיוחד אחרי שכותבים המון שירים לבד. הדו שיח, לחפש את המשפט הבא שיסביר את הקודם, פתאום שיש דיאלוג עם עוד מישהו על אותו נושא. זה הכניס עניין חדש לתוך הכתיבה, בעיקר לאנשים שרגילים לכתוב לבד, זה מכניס ניצוץ מעניין".
ואיך היתה העבודה עם בעלך לאורך האלבום?
"נהדרת. נורא חשוב לי לעבוד עם אנשים שמכירים אותי, ובאמת מגיעים מהמקום של לאהוב את מה שהם עושים, ומה שהם לוקחים בו חלק, שזה משותף לכל האנשים שלקחו חלק באלבום. היו תקופות אינטנסיביות, זה לא פשוט לקום בבוקר, ללכת לאולפן, לחזור ולהיות עם אותם דברים בראש. אומנם לא היינו לבד, היינו עם ניר אוורבוך, זה היה טריו, אבל אין ספק שאנחנו אלה שחזרנו עם זה הביתה. זה נורא כיף שהיה איתי מישהו שמוכן להתאבד על הדבר הזה כמוני, חבר טוב שנמצא פה ברגעים הקשים, מישהו שרוצה הכי טוב בשבילי ועשה את הפרויקט הזה מכל הלב ומכל הנשמה, יש איזושהי קפדנות, ואפשר לראות את זה בתוצאה".
ואיך זה מרגיש, אלבום סולו משלך סוף סוף?
"זה משהו שייחלתי לו המון זמן. הגעתי מאוד מוכנה, הייתי מוכנה לעבוד כמה שצריך גם אם זה 48 שעות רצוף, בלי לאכול, הייתי דדיקייטד לכל התהליך הזה. מאוד מרגש, עכשיו שזה יצא, אני לא חושבת שאני קולטת. זה נהדר, כי אפשר להמשיך עכשיו הלאה, לעבוד ולשווק אותו. אני מרגישה שאני סוף כל סוף עושה מה שאני יודעת הכי טוב".
מה עם הופעות?
"אני מתחילה ממש עכשיו חזרות, ואני מניחה שזה יקרה בקרוב".
האורחים באלבום ישתתפו בהופעות?
"אני לא יודעת אם זה יהיה המיין אישיו של ההופעות, אבל אני בטוחה שיגיעו אנשים שישתתפו באלבום, אולי גם כאלה שלא השתתפו. לגבי סמי בירנבך קשה לי לומר מתי זה יהיה כי הוא חזר לחו"ל עכשיו מההופעות של מינימל".
ועם מי היית רוצה לשתף פעולה?
"הייתי רוצה מאוד לשיר דואט עם רונה קינן".
קרדיט למגזין מוזיקה 24..
שיהיה לה בהצלחה?

ציטוט ההודעה