זו, לא "טינופת"
מקסימום קצת לכלוך. HOT התיימרה להעלות לייט-נייט חדש. שנון, מצחיק, חד וסאטירי. בפועל קיבלנו שיחת סלון משעממת של כמה תל-אביבים. לא מעניין, לא מרגש, לא מצחיק, לא חד - פשוט לא.
המון ציפייה הייתה לי מ"טינופת". תקופה ארוכה עקבתי אחר ההפקה המתפתחת, תהליך הליהוק והשלמת הפנל. דיברו על לייט-נייט חדש. חצוף, חד, שנון ומצחיק, אך בפועל נראה שאפילו חברי הפנל, לא באמת מתעניינים במה שקורה שם, והם שם כי אולי בסוף יהיה קוסם. שום חדשנות, שום ריגוש, שום עניין - שום כלום. וזה לא של-HOT לא היה מקום ללמוד ממנו. הם כבר עשו את "בנות", יכלו לצפות בכמה פרקים של "יחסים מסוכנים" עם דנה מודן, בכמה תוכניות של "המחשוף" עם גיא מרוז ויוני להב ואפילו ב"מהדורה מוגבלת" ב"ביפ". היה מאיפה ללמוד או קונספטים לשלב. אבל בכל זאת התקבלה תוצאה צוננת, יבשה ללא עניין של ממש.
בכל דיון יושבים חברי הפנל, מרגישים עצמם בבית וכביכול אומרים את כל שעולה על דעתם - אך אין בזה עניין טלוויזיוני. אני רק חושב על הבמאי בקונטרול, שצריך להחליט לאיזו מצלמה להעביר את השידור. לפי מה הוא מחליט? לפי מי שמדבר? לפי מי שבוהה? מנסים למכור לנו אשליה שמדובר בשיחה פרטית, שמספקים לנו הצצה אל שיחת סלון אמיתית של אנשי רוח, עיתונאים, מה שעל פניו אמור מאוד לעניין. הם מודעים למצב, מבינים עניין ודעתם מקובלת ונשמעת. הם יכלו להעביר ביקרות על אירועי תרבות שונים, אירועי היום יום או אירועים בחייהם האישיים. אך במקום, זה הם כאילו מנסים להיות מתוחכמים, להעביר שיחה רצינית, עמוקה, ומבדרת על סביח או פסוריאזיס. וכן, אלה היו נושאי שיחה בתוכנית. מצפייה בכמה פרקים נראה כאילו אין קו מוביל. כאילו הכל נשאר בגדר סקיצה. בלי שום דבר עסיסי, צהוב אולי, מעניין אולי. בלי ביקורת, ציניות או שנינות. רק מעצם השם "טינופת" ציפיתי למשהו עסיסי יותר, חתרני יותר, בוטה יותר ולא לשיחה בועתית שאין בה כלום. הייתי בטוח שזו תהיה תוכנית שיהיה כיף לסגור איתה את היום, להיכנס למן שיחת לילה שכזו. אך בפועל זו תוכנית שהייתי נותן לה לרוץ ברקע בזמן שאני עובד על המחשב או משהו כזה. לא לצפייה ישירה בכל אופן, חבל פשוט על הזמן.
אבל אני עדיין מאמין שיש פוטנציאל. אחרי הכל, האנשים שמרכיבים את הפנל הם אנשים מעניינים וצבעוניים. רק תפסיקו לשחק כאילו אתם החברים הכי טובים ואתם מעבירים שיחה פרטית על בירה, כי אתם לא. תפסיקו לנסות להישמע כאילו יש לכם חיים מטורפים ושאתם מ-א- גניבים, כי לפי מה שנראה, נכון לעכשיו, אתם לא. פשוט דברו, זרמו עם שיחה. תפסיקו להישמע כאילו שום דבר לא נוגע בכם, כאילו הכל עובד ליד ואתם רק יושבים ומביטים. כאילו שאם הפיתה של "הסביח של עובד" נקרעת או לא זה באמת עניין בעל משמעות עמוקה שמצריך אייטם. - זו לא טינופת. זה בקושי "הגנון של שמעון" ז"ל מ"רק בישראל". תהיו יותר דעתניים, לא סתם חלקכם אנשי רוח. הייתה המון כוונה בליהוק, אבל נראה כי הוא כשל. השילוב בין האנשים כנראה לא מגוון מספיק. וגם לא נראה שיש ממש אינטראקציה. אתם לא שם רק כי ההפקה שלחה מונית ותשלח שותף פלוס 30 בסוף החודש. זו לא "שיחת לילה", זו "טינופת". תצדיקו את השם. ועד שהדבר יעבוד, והשיחות יעברו חלק יותר, תקראו את הליין-אפ של נושאי השיחה. הוא לא סתם מונח על השולחן בפינת קפה ליד הצלם, לא סתם הגעתם לאולפני הרצליה.
אז צאו משיחת הדודות הזו. תרעננו, תחדשו, תהיו מקוריים. אתם לא אקזיט בסוף דרכם בערוץ HOT3. זכרו שאם נבחר השם טיפונת, סימן שיש המון כוונה מאחוריו. ועד שזה יקרה אני אחזור להמלצה שלי. יהיה לכם כדאי לצפות בכמה תוכניות של "בנות", מהעונה הראשונה ו"יחסים מסוכנים" עם דנה מודן.
טינופת - HOT3
קרדיט לאתר אחר !

ציטוט ההודעה