מחיר הנסיעה בקו עירוני בירושלים ובחיפה, יקר יותר מנסיעה דומה בגוש דן. משרד התחבורה מבהיר כי הפער במחיר נובע מכך שקווי האוטובוס בעיר הבירה ועיר הנמל הצפונית, עדיין לא הופרטו. מתי יוזלו גם שם המחירים? כנראה שלא לפני 2009 שחר הזלקורן ynetפורסם: 20.07.08, 16:57
למה הנסיעה באוטובוס בגוש דן זולה משמעותית מנסיעה דומה בירושלים או חיפה? מדוע נדרשים תושבי ירושלים וחיפה לשלם תוספת של 40 אגורות עבור נסיעה עירונית - למרחק דומה - בתחבורה ציבורית. התשובה לכך: למפעילי התחבורה הציבורית בחיפה ובירושלים אין תחרות, ולכן לא הייתה להם סיבה להפחית את מחירי הנסיעה העירונית.
במשרד התחבורה מבהירים היום כי המצב אינו צפוי להשתנות לפני 2009. רק אז, כך דובר המשרד, ייפתחו קווים נוספים לתחרות, במסגרת תהליך ההפרטה של התחבורה הציבורית. "המצב לא שוויוני בכל הארץ - המחירים בכל הקווים שיצאו לתחרות נמוכים יותר. כמובן שהיינו רוצים להפעיל את הקווים בכל הארץ במחירים נמוכים יותר, אבל יש לכך השלכות תקציביות. כל הנחה עולה מיליוני שקלים לקופת המדינה", אומר הדובר.
מנסה לעודד תחבורה ציבורית. שר התחבורה, שאול מופז (צילום: ששון תירם)
תחרות שווה 40 אגורות
מחיר הנסיעה בגוש דן, באחד מקווי חברת האוטובוסים "דן", עולה 5.30 שקל. נסיעה דומה בירושלים או בחיפה, באחד הקווים העירוניים של "אגד", תעלה לנוסעים 5.70 שקל. בפנייה שהגיעה השבוע ל-ynet, שואלת נ': "האם התחבורה העירונית בירושלים איכותית בצורה המצדיקה את העלות הנוספת? התשובה היא בפירוש לא".
ואכן, הסיבה לא נוגעת לאיכות השירות הניתן לציבור הנוסעים. במשרד התחבורה מודים למעשה כי מאחר שאין לאגד תחרות בירושלים ובחיפה, היא יכולה לגבות סכום גבוה יותר מהסכום שגובה דן עבור נסיעות בגוש דן. "עם הפעלתו של אשכול קווי התחבורה הציבורית בבקעת אונו, שבוצע במסגרת פתיחת הענף לתחרות, נחתם הסכם עם חברת דן - לפיו החברה תפחית את מחיר הנסיעה העירונית באזור גוש דן, במטרה להתאימם עם תעריפי חברת קווים". עוד מציינים במשרד התחבורה כי חברת דן נשאה בעלות ההוזלה במלואה, "ומכאן (נובע) הפער בין התעריפים העירוניים בין ירושלים וחיפה - וגוש דן".
כאמור, הפרטת התחבורה הציבורית תימשך בשנה הבאה, אולם סביר להניח כי דווקא בירושלים - עיר הבירה, שהיא גם העיר הענייה בישראל - יימשך המצב הקיים. במשרד התחבורה מסבירים: "אי אפשר להפריט בירושלים חלק מהקווים, בשיטת האשכולות הנהוגה באזורים אחרים בארץ. המטרופולין הוא מקשה אחת". במשרד גם אומרים לא ניתן להוזיל את מחירי הנסיעה בתחבורה ציבורית שלא במסגרת ההפרטה, ולכן לא צפוי שינוי במחירי הנסיעה בירושלים או בחיפה





ציטוט ההודעה





