היי
ג'רמי קלרקסון (מת על הבן אדם הזה!!!) פירסם כתבה חדשה,
פה.
באנגלית הכותרת:
Clarkson on: idiots
בקצרה,
ג'רמי מדבר על זה שהוא ישב ליד מישהי שהוזמנה למסיבה, שבה הונהג קוד לבוש.
הוא מדבר על העובדה שישנם אנשים כל כך מפגרים, שלולא הונהג הקוד הם כניראה היו מגיעים בכובעים כאלו:
עכשיו יותר בקשר למכוניות ולנושא שלנו, (לא כזה מעניין מה הוא חושב על קוד לבוש, נכון?)
הוא מדבר על כך שלפעמים הקהל שלו כל כך מפגר, שגם כשהוא נותן את הבדיחה הכי מצחיקה שלו, אף אחד מהקהל לא מבין אותה, ואז הוא חושב על כל האנשים המסכנים (והאינטיליגנטיים) שלא קיבלו כרטיס לתוכנית ביגלל האידיוטים הללו.
אגב, רשימת ההמתנה לכרטיסים כל כך ארוכה שיקח 18 שנים לסיים אותה.
ועכשיו לקטע המעניין שרציתי לשתף אותכם בו.
קלרקסון מציע להנהיג קוד כזה גם על הכבישים, ביגלל שלדעתו תאונות לא נגרמות ביגלל מהירות או דריפטים מסביב לכיכר, אלא ביגלל אנשים מפגרים!
(יש אמת בדבריו!?)
כאן כדוגמא הוא נותן חניה לא נכונה, רק בני אדם אגואיסטיים ומפגרים מסוגלים לחנות במקביל ברחוב צר, לחנות מול שער של מישהו (או לחסום מישהו) או להשאיר את התחת של האוטו בולט לכביש.
בני אדם חכמים ואינטלגנטיים חושבים על התוצאות של מעשיהם
לעומת זאת מפגרים ("וערסים") לא.
צורת החשיבה שלהם היא שאם אני רוצה להגיעה לפה, אני אחנה פה,
ללא כל מחשבה נוספת.
הוא טוען גם שבנוסף לאידיוטים הללו, יש גם את אלה שנוסעים מהר ליד בתי ספר, או שנוסעים מהר כדי להרשים את החברה שלהם.
בסופו של דבר הוא מציע להנהיג קוד מסויים גם במבחני התיאוריה,
למשל הוא יוצא נגד העובדה שיש בחירה מרובה (שאלות אמריקאיות) בתיאוריה, מה שבעצם מראה על זה שאתם יודעים לתפעל עיפרון ולהסתמך מידי פעם על המזל.
במקום הוא מציעה לבחון אנשים במבחני IQ. ציון גבוהה יצביעה על העובדה שהנבחן מספיק נבון כדי להבין איך מתופעלת המכונית, ואיך לפתעל אותה בתנאי דרך שונים.
-------------------------------------------------------
לדעתי, קלרקסון פשוט גאון!
תחשבו על זה, אם אנשים לא יודעים לנהוג, למה שהם במזל, אחרי התיאוריה ה22 והטסט העשירי יעלו על הכביש?
זה לא מסוכן?
למה נותנים רישיון לערסים שיש להם אותו שכל כמו ללבנה?
כדי שהם יוכלו להרשים את חברותיהם בנהיגה מהירה ליד בתי הספר, של האחים/אחיות/ילדים שלכם?
או כדי שהם ישתו, ינהגו, ואז יעבירו מישהו מהחיים הללו ביגלל שלא רצו לעצור באדום באותו רגע?
לדעתי באמת צריך לערוך שינוי ממש ממש ממש משמעותי במבחני הנהיגה,
כך גם יקטן מספר הנהגים (המפגרים) על הכבישים (מה שאומר פחות פקקים, שכן נגרמים לרוב ביגלל אידיוטים), גם ישארו רק נהגים איכותיים (יחסית) ויהיו פחות תאונות, והכל יהיה טוב ושמח.
לא?
אגב אני ממליץ למי שיכול, לקרוא את הכתבה באנגלית (הכתבה המקורית)
פה, כי היא הרבה יותר טובה ממה שאני פירשתי.
מה דעתכם על הנושא?
נ.ב
כשאני כותב ערסים, אני מתקוון סתם לאנשים מפגרים ולא בהכרח ערסים, כמו שאנחנו מכירים.
(חלקם כן אנשים נבונים - חלקם!).

).
ציטוט ההודעה