קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [שאלה]כמות חלבון לאחר אימון.
    על ידי AvivChoen בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 15-07-2009, 17:10
  2. שאלה בקשר לתוכניות אימון!
    על ידי Smirnoff בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 01-11-2006, 18:53
  3. כאבים חזקים בין החזה לאחר אימון
    על ידי pilpel בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 27-06-2006, 23:23
  4. שאלה|אכילה אחרי אימון
    על ידי YAMAHA בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 15
    הודעה אחרונה: 21-03-2006, 22:22
  5. שאלה בקשר לזמן אימון
    על ידי yarin4444 בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 13-12-2005, 18:56
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 19

[שאלה] פחממה לאחר אימון

ברירת מחדל [שאלה] פחממה לאחר אימון

עד עכשיו הייתי שותה לאחר האימון סקופ ותמר אחד
    כי לא הרגשתי צורך ב"אנרגיה" לפחממה..לא ידעתי שזה דבר מאוד חשוב
    וסתם עכשיו ניכנסתי ללחץ, האם האימונין שלי עד עכשיו היו לחינם בגלל הצריכה המועטה של פחממה לאחר אימון? :/

אין לי סוכר ענבים בבית, תמרים אני יודע שבכל תמר יש רק 2 גרם פחממה, תפוח ובננה זה יחסית נישאר בקיבה ולא מתפרק מהר..פיתה זה אופציה? :/

בבקשה אני אשמח לתגובות ל2 השאלות שלי כי אני אשכרה בלחץ עכשיו שכל האימונים שלי כולל היום שהשקעתי הכל, היו לחינם

2. קישורים ממומנים

משתמש משקיע
    לייקים
    6
    נקודות
    69

קודם כל תירגע האימונים שלך ממש לא היו לחינם.
    הפחמימה לאחר האימון נחוצה משתי סיבות:
    1. לחידוש מלאי הפחמימות בגוף שהתרוקן באימון.
    2. רמת סוכר גבוהה בדם מעלה את רמת האינסולין שמאפשר לסוכר וגם כן לחלבון להיכנס לתאים. האינסולים תמיד קיים בדם בכמות מסויימת אבל ככל שיש יותר סוכר גם יש יותר אינסולין.

בתמר ביינוני יש 6 גרם פחממה, תהיה בטוח שה6 גרם פחמימה האלו העלו את רמת האינסולין בדם שלך עד עכשיו.

הסוכר בבננה כן מתפרק מהר אבל אין בבננה הרבה סוכר.
    בפיתה יש סוכר שמתפרק לאט.

הכי טוב שאחרי אימון תאכל 6,7 תמרים וכמה דקות אחר כך תשתה את הסקופ.
    אין צורך בסוכר ענבים.
    נערך לאחרונה על ידי Boom Shankar; 24-02-2009 בשעה 04:23.

משתמש כבוד האוואטר של atraf-lok
    לייקים
    1
    נקודות
    133
    משפט מחץ
    Fight or Flight

מה רע בחלב?:\
    אם את מחפשת גבר מושך,
    משעשע, פיקח, בעל ביטחון
    עצמי, רגיש, סקסי, אוהב
    ורומנטי - לכי לסרטים.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

הפחמימה לאחר אימון היא לא חובה היא רק עוזרת לך בהתאוששות ונותנת לך את היתרון של האינסולין.
    אם לא היית לוקח פחמימה לפני זה זה לא נורא אולי היית מגיע לקצת יותר תוצאות אבל זה יחסית שולי.
    מעכשיו תתחיל לאכול בננה אחת אחרי כל אימון

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

ציטוט נכתב במקור על ידי Boom Shankar צפיה בהודעה
    קודם כל תירגע האימונים שלך ממש לא היו לחינם.
    הפחמימה לאחר האימון נחוצה משתי סיבות:
    1. לחידוש מלאי הפחמימות בגוף שהתרוקן באימון.
    2. רמת סוכר גבוהה בדם מעלה את רמת האינסולין שמאפשר לסוכר וגם כן לחלבון להיכנס לתאים. האינסולים תמיד קיים בדם בכמות מסויימת אבל ככל שיש יותר סוכר גם יש יותר אינסולין.

בתמר ביינוני יש 6 גרם פחממה, תהיה בטוח שה6 גרם פחמימה האלו העלו את רמת האינסולין בדם שלך עד עכשיו.

הסוכר בבננה כן מתפרק מהר אבל אין בבננה הרבה סוכר.
    בפיתה יש סוכר שמתפרק לאט.

הכי טוב שאחרי אימון תאכל 6,7 תמרים וכמה דקות אחר כך תשתה את הסקופ.
    אין צורך בסוכר ענבים.
    1. אם מדובר באימוני משקולות אז אין כמעט שימוש במאגרי הפחממות (גליקוגן)

ה"סוכר" בבננה ברובו פרוקטוז עם אינדקס גליקמי בינוני (80), ולפיתה יש אינדקס גליקמי יותר גבוהה משל בננה (100), בכל מקרה זה לא משנה מהר או לאט, לאן אתה ממהר כל כך?

הכי טוב, שתאכל משהו שאתה אוהב ותפסיק לחשוב כל כך הרבה, העניין הוא להתאוששות ושיקום הורמונים לאחר האימון, אני אעתיק ברשותך תגובה שרשמתי על "חלון" ההזדמנויות בפורום LBS

חלון הזדמנויות למה הוא חשוב כמה איך ולמה?, אימון אנאירובי מתבצע כשעה לערך, נשרפים בו 200-300 קלוריות לערך (לפעמים פחות לפעמים יותר, תלוי בעצימות האימון), רוב האנרגיה לאימון כזה באה ממשהו שנקרא "גליקוליזה אנאירובית", אלו המקורות הכי זמיניים של הגוף, בעיקר של גלוקוז, הצורך בחלון ההזדמנויות המדובר הזה מגיע מהשינוי ההורמונלי לפעמים גם הקריטי לעומת משך רוב היום ולכן אנו צריכים לאכול ובעיקר פחממה.
    ועכשיו למה דווקא בעיקר פחממה ולא דווקא חלבון?, אז חלבון זה טוב ויפה, כמו שנאמר אם אכלת שעה - שעתיים - שלוש לפני האימון עדיין יש חומצות אמינו חופשיות (בינהן) בדם לכן פאניקה של חלבון מהיר או חלבון בכלל ישר מהר לאחר האימון לא יהיה נכון לאמר ואפשר יהיה לאכול אותו גם כמה שעות אחרי (נגיד שעתיים).
    בניגוד לפחממה אשר תיהיה המקור הזמין שלנו לביצוע האימון, ולגוף יהיה את הדחק ואת ההורמונים אשר עולים בדם לפעמים גם בצורות קיצוניות (שוב תלוי בסוג האימון והתזונה והתאוששות) כגון : , קטכולאמינים (אדרנאלין, נוראדרנלין), גלוקוקורטיקואידים (קורטיזול) וגלוקגון עולים בדם וצריכים איזון על ידי העלאה של אינסולין (כי בין היתר הם מורידים את רמות האינסולין). אז נכון שלאחר האימון יש סינטוז מוגבר של 48 שעות, אבל צריך לזכור שכמה שמתרחקים מהשעה הראשונה עד ה48 שעות האחרונות הסינטוז נהייה בעצימות נמוכה יותר, אז למה לא לנצל את הרגע ולאכול קרוב יותר?
    מה גם שלדוגמא למי גבינה יש תגובה אינסולינית חזקה בגלל הלקטוז בלי קשר לפחממה שמתלווה אליה, אז אם נשלב את זה לדוגמא עם פחממה בעלת אינדקס גליקמי גבוה (או לדוגמא משהו אפילו עם אינדקס גליקמי נמוך, כגון החלב אבל בעל תגובה אינסולונית גבוהה) נקבל את התוצר הטוב ביותר, לומר מה יהיה היחס שלו בניגוד לאם תאכל משהו אחר או שתאכל רק פחממה? קשה מאוד לדעת אם בכלל אי פעם.

קודם פחממה ואז חלבון?
    תמיד הייתי דופק את הסקופ ראשון
    יצאתי ***

למה כמה דקות אחרי האכילת פחממה צריך לשתות את הסקופ?
    אני לא יכל עם התמרים? או שזה לא יהיה טוב לעיכול
    תמיד מיהרתי לצרוך את החלבון בגלל "חלון היזדמנויות" ולתת לשירירים את החלבון כדי לבנות אותם מחדש.
    לפעמים כל אימון יוצא לי שעה ועשרים ואז אני בכלל חייב למהר

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

תמהר אחי למה אחרי שעה ו29 דקות ו50 שניות לפי מחקר שנערך בזימבאבוואה נראה שיש פירוק של 50 גרם שריר כל 10 דקות שלאחר הזמן הזה אם לא אוכלים חלבון

חח אחי הבנתי תפואנטה

אמא שלי מצאה היום בבית סוכר ענבים באבקה
    איך אני צריך להישתמש בזה לאחר האימון?
    לשים את האבקה ביחד עם הסקופ בשייק?
    או לשתות את הענבים לפני הסקופ?

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50
    משפט מחץ
    "הקם להורגך השכם להורגו"

אתה צריך לשים את האבקה ביחד עם הסקופ

משתמש משקיע
    לייקים
    6
    נקודות
    69

משה אתה טועה, אין לי ספק שיש לך בכללי יותר ידע ממני אבל למדתי ביולוגיה וביוטכנולוגיה ונכסתי עמוק יותר להפקת האנרגיה בתאים מרוב המאמרים שתמצא באינטרנט.

יש לך גם מלאי פחמימות בדם ובכבד וכשהם נגמרים הגוף פונה למאגרי השומן לאנרגיה. אם אתה לא רוצה שזה יקרה אתה צריך לצרוך שוב פחמימות. פחמימה יכולה להוות חומר תשמורת בגוף רק כגליקוגן בתאי השריר ובכבד ותאי השריר ועוד איך מנצלים אותו בפעילות של משקולות (אני אשמח אם תביא מאמר מדעי שמוכיח אחרת). לכן צריכה של פחמימה חיוניות להתאוששות השריר (התאוששות ובניה זה דברים שונים) וגם פה ככל שתצרוך את הפחמימה מהר יותר הסינתזה של הגליקוגן תהיה מהירה יותר דהיינו התאוששות מהירה יותר.

אומנם הערך הגליקמי של הפיתה גבוה יותר אבל המולקולות של הפחמימה בה מורכבת יותר ולכן נדרש למערכת העיכול יותר זמן לפרק אותן ולוקח להן יותר זמן להיקלט בגוף.

ואני חושב שממש אבל ממש לא הבנתה את המושג גליקוליזה אנאירונית.
    גליקוליזה (הפקה אנרגיה תוך כדי פירוק מולקולת גלוקוז) מתרחשת אך ורק במצב שאין לגוף את היכולת לספק די חמצן לכל תאי השריר ואז הם נאלצים להפיק אנרגיה ללא חמצן. אצל ספורטיאים שמתאמנים באופן קבוע נדיר שזה קורה.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

משה אתה טועה, אין לי ספק שיש לך בכללי יותר ידע ממני אבל למדתי ביולוגיה וביוטכנולוגיה ונכסתי עמוק יותר להפקת האנרגיה בתאים מרוב המאמרים שתמצא באינטרנט.

יש לך גם מלאי פחמימות בדם ובכבד וכשהם נגמרים הגוף פונה למאגרי השומן לאנרגיה. אם אתה לא רוצה שזה יקרה אתה צריך לצרוך שוב פחמימות. פחמימה יכולה להוות חומר תשמורת בגוף רק כגליקוגן בתאי השריר ובכבד ותאי השריר ועוד איך מנצלים אותו בפעילות של משקולות (אני אשמח אם תביא מאמר מדעי שמוכיח אחרת). לכן צריכה של פחמימה חיוניות להתאוששות השריר (התאוששות ובניה זה דברים שונים) וגם פה ככל שתצרוך את הפחמימה מהר יותר הסינתזה של הגליקוגן תהיה מהירה יותר דהיינו התאוששות מהירה יותר.

אומנם הערך הגליקמי של הפיתה גבוה יותר אבל המולקולות של הפחמימה בה מורכבת יותר ולכן נדרש למערכת העיכול יותר זמן לפרק אותן ולוקח להן יותר זמן להיקלט בגוף.

גליקוליזה (הפקה אנרגיה תוך כדי פירוק מולקולת גלוקוז) מתרחשת אך ורק במצב שאין לגוף את היכולת לספק די חמצן לכל תאי השריר ואז הם נאלצים להפיק אנרגיה ללא חמצן. אצל ספורטיאים שמתאמנים באופן קבוע נדיר שזה קורה.
    כמה התעסקות בקקה...
    בסדר אז הפחמימות של הפיתה יותר מורכבות, זה לא מה שמשפיע על האינסולין נכון?
    חוץ מזה בחלון ההזדמנויות שיש לאחר אימון אפשר לאכול גם פיתה ויהיה בסדר.

משתמש כבוד
    לייקים
    79
    נקודות
    14,058
    משפט מחץ
    לאוניד המשמיד

טוב אחי, אל תשכח להדפיס את התגובה הזו למורה בביולוגיה

משתמש משקיע
    לייקים
    6
    נקודות
    69

DarkChaosSquat, השוואה בין אכילת בננה לפיתה:

אכילת פיתה: אכלת את הפיתה > 40 דקות עיכול > קליטת הסוכר בדם > עלייה ברמת האינסולין.
    אכילת בננה: אכלת את הבננה > 3 דקות עיכול > קליטת הסוכר בדם > עלייה ברמת האינסולין.

אכילת שייק חלבון: שתית את השייק> 1 דקה עיכול > קליטת חומצות האמינו (חלבון) בדם

עכשיו אתה מבין את ההבדל? מה הטעם לשלם 300 שקל לחלבון שלא צריך עיכול ולאכול איתו סוכר שצריך להתעכל מלא זמן?

משה, אתה בן 12 או 14?

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    50

DarkChaosSquat, השוואה בין אכילת בננה לפיתה:

אכילת פיתה: אכלת את הפיתה > 40 דקות עיכול > קליטת הסוכר בדם > עלייה ברמת האינסולין.
    אכילת בננה: אכלת את הבננה > 3 דקות עיכול > קליטת הסוכר בדם > עלייה ברמת האינסולין.

אכילת שייק חלבון: שתית את השייק> 1 דקה עיכול > קליטת חומצות האמינו (חלבון) בדם

עכשיו אתה מבין את ההבדל? מה הטעם לשלם 300 שקל לחלבון שלא צריך עיכול ולאכול איתו סוכר שצריך להתעכל מלא זמן?

משה, אתה בן 12 או 14?
    בקשר לחלבון אז אין בכלל חשיבות למהירות העיכול, זה סתם מיתוס.
    בקשר לפחמימה, אם אתה מסיים אימון וישר גומר את הפיתה זה נכנס לחלון ההזדמנויות (הבדל של 10 דקות לא משמעותי בעיניי)
    חוץ מזה אתה יכול לספק את הפחמימה גם משם וגם מפה.

משתמש משקיע
    לייקים
    6
    נקודות
    69

אם אין חשיבות למהירות העיכול למה בודיבילדרים לוקחים אבקות ולא אוכלים טונה ובשר?

כן אתה צודק, אם אתה אוכל פיתה מיד אחרי האימון זה באמת לא משנה.

אבל בננה יותר טעים

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 07:13.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,451,190 | הודעות: 8,151,772 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect