נגיד יש לי סכין חלבית בבית ובלי כוונה חתכתי איתה את הבשר מה אני צריך לעשות .. .?
נגיד יש לי סכין חלבית בבית ובלי כוונה חתכתי איתה את הבשר מה אני צריך לעשות .. .?
|
|
לשטוף את הסכין עם מים רוטחים והיא כמו חדשה.
A Fistful Of Dollars
"רוחוס שם, בקסטרים שם, ואני בדיוק באמצע..המשוגע עם הפעמון צדק, אפשר להרוויח כסף במקום כזה."
אני בכלל לא מבין למה אנשים שומרים חלב ובשר.
פירשו את זה מהפסוק של "אל תאכל גדי בחלב אימו".
אולי המשמעות זה לא לאכול בקר צעיר? אולי המשמעות לשחוט את האימא לפני ששוחטים את הגדי<?
דווקא בגלל שעל הפירוש הזה נפלו, זה הפך להיות חלק מהמסורת היהודית
Something In The way she moves,"
Wha she moves like a whoe nigga!"
שים את הסכין על הסכין כמה שניות(10\15) כל המן תסובבא הסכין ואז תשטוף אות וזהו אתה יכול להשמש בה
מדאוריתא אסור חלב ובשר מבהמה כשרה
חכמים אסרו על בשר עוף
לגב הסכין שלך אין לי מושג האמת
לדעתי מים חמים יספקיו, אולי לחמם אותה במיקרוגל עם קרעית חים או משהו כזה.
תבדוק באתר כיפה אני בטוח שכבר שאלו שם
במקרה נכנסתי לדיון/שאלה זו, והאמת שלמדתי את החומר הזה למבחני סמיכה לרבנות לפבני חצי שנה, וממה שאני זוכר זה כך:
זה תלוי אם חתכת את הבשר בעודו חם הסכין צריך הגעלה במים רותחין המבעבעין, אם הבשר היה קר אתה צריך לשטוף את הסכין היטב ולחכות יום שלם שתהיה "אינה בת יומא" ואח"כ מותר לך להשתמש.
בכל מקרה המחמירים יגעילו את הסכין בכל מצב - זה לא קשה צריך רק להרתיח מים (בכלי בשרי - משום שהבשר ייצא לכלי)ולחכות עד שהמים יתחילו לבעבע ולטבול שלשה פעמים והכף כשרה.
מישהו ביקש ממכם את זה?
אמרו לכם: אל תבשלו גדי שעדיין יונק מחלב אימו או אל תבשלו גדי עם חלב משהו בסיגנון
מישהו דיבר על לאכול בשר עם חלב? אפילו בתורה כתוב שאברהם אכל בשר עם חלב
-- עריכה --
איזה מגניב זה להיות מצוטט בחיתמה של מישהו![]()
נערך לאחרונה על ידי rocknroll22; 01-07-2009 בשעה 23:56.
עדיף שלא יצטטו אנשים כמוך! מה אתה מתלהב מזה?!
לנושא, SWISS770 הכי צודק פה... תעשה כמו מה שהוא אמר וזהו...
ככה זה שאת נראית מליון דולר.... מלא AFC רודפים אחרייך
אבל לא אנחנו ....אנחנו גורמים לך לרדוף אחרינו בייבי
![]()
''פורום אומנות הפיתוי והפיקאפ של אטרף''
תגיד לי אתה בסדר?! אברהם אכל בשר עם חלב?! רק על הקיטרוג הזה אני לא מקנא בך ואני רק מקווה שזה נבע מתוך בורות ולא מתוך הבנה אמיתית שכך פני הדברים זה שהוא הגיש להם חלב קודם הבשר זה ידוע אבל מכאן ולהגיד שזה היה ביחד זה פשוט אידיוטי ועוד על אברהם? אבי האומה היהודית?!
לא תבשל גדי בחלב אימו ולא לא תאכל גדי בחלב אימו
דבר נוסף הלמידה של לא תבשל גדי בחלב אימו נאמר שלוש פעמים בתורה הלימוד מתוך זה הוא שבשר בחלב אסור בבישול אסור באכילה ואסור בהנאה ויש בזה כמה דברים מורחבים.
1. אסור לבשל בשר (לדוגמא גדי) עם חלב ואז נשאלת השאלה אז למה אימו זה כדי לדייק וללמוד שמדובר על בהמה טהורה בלבד נאמר האיסור כלומר אם בישלתי את הבשר עם חלב של אישה אין בעיה וכנ"ל אם בישלתי עם חלב של גמל לדוגמא.
2. אסור לאכול בשר בחלב וזה נובע מתוך האיסור של בישול כמו שאסור לבשל כך אסור לאכול את הבישול ומהרחבת האיסור ע"י חכמי הגמרא שמהתורה אין איסור לאכול בשר ששהה עם החלב כי אין כאן בישול אבל מכיוון שמה שגזרו חכמים הוא בבחינת "ועשית ככל אשר יורוך" לכן אסור גם בשר ששהה עם החלב למרות שאין שם בישול.
3. אסור להינות מהבשר שבושל עם החלב ולכן לא רק שאסור למכור את זה או להרויח מזה אלא אפילו לכלב אסור לזרוק את זה חייב להשמיד את זה.
זה רק על קצה המזלג אבל אני מקווה שעזרתי
לגבי הסכין אחרי 24 שעות מותרת היא לשימוש בשר או חלב כפי רצונך אך חייב מלכתחילה לשמור על הפרדה מלאה של בשר חלב!
Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200
כנסו לאתגרים החדשים שלנו זאת הדרך הפשוטה ביותר להשיג נקודות!
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!