שלום לכולם אחי קיבל מיונים לטייס , יש לכם המלצות?
חויות אישיות?
איזה שהם הכנות לגביי המיונים..
![]()
שלום לכולם אחי קיבל מיונים לטייס , יש לכם המלצות?
חויות אישיות?
איזה שהם הכנות לגביי המיונים..
![]()
|
|
זה מספיק? כאילו זה השתנה מאז זה מ2005..
מצאתי את זה מאתר תפוז..
המבדקים נערכים בלשכת הגיוס, אלו מיונים בד"כ של מעט מאוד אנשים.. אצלי היו 11, לפעמים יש פחות.
בכל אופן, אצלי הגענו לשם בערך ב9 ומחכים עד שכולם יגיעו (בערך שעה), ואז קוראים לכם לבוא לחדר של צוות אויר.
ד"א, זה היום שהולכים לייבש אתכם בצורה הכי מחרידה שייבשו אתכם אי פעם!! כל דבר צריך להמתין שם שעות.
אוקי אז הגעתם לחדר של מבדקי צוות אויר, כל אחד יושב בשולחן לבד, מסבירים לכם טיפונת על היום שאתם הולכים לעבור, על ירפ"א א´, ועל וירפ"א ב´ פחות או יותר.
אח"כ אתם עושים שלושה מבחנים קצרים ומאוד פשוטים, כל מבחן רבע שעה.
מבחן ראשון זה מבחן שמראים לכם ציור, עם המון צורות גיאומטריות, קוים ועיגולים. חתיכה מהציור חסרה, ואתם צריכים להגיד איזה חלק הוא הנכון שישלים את הציור. בהדרגה זה נהיה יותר קשה, ויש לשים לב ליותר פרטים. (עובי הקו, מאיפה הוא יוצא וכו´).
המבחן השני זה מבחן של חוקיות וסדר. של צורות, מראים לכם כמה צורות ואתם צריכים לדעת מה תהיה הצורה הבאה.
ומהבחן השלישי הוא מבחן של היגיון יותר. מראים לכם כוס על שולחן ולאיזה כיוון היא תיפול, איך נכון להחזיק פטיש, איך טיל ייפול נכון מהמטוס. וכל מיני דברים ממש פשוטים של הגיון.
כעקרון המבחנים האלו ממש ממש פשוטים ואין מה להתרגש מהם, בד"כ כולם עוברים אותם, אצלי כולם עברו.
אחרי שאתם מסיימים אותם, אומרים לכם לחכות בערך שלושת רבעי שעה. ( yeah right ) אנחנו חיכינו שעה וחצי. ואז אחרי ייבוש רב ומעצבן מגיע חיילת שתחלק אתכם לשתי קבוצות.
אצלנו זה הלך ככה, החיילת באה ואמרה: "מי שאני אקרא בשמו יבוא איתי ואני אגיד לו מה לעשות."
אז היא קראה בשמם של 6 מתוך ה11 שהיינו. ונשארנו חמישה, והיינו בטוחים שלא עברנו את המבחנים הפשוטים שהיו בהתחלה. אבל אחרי איזה רבע שעה היא חזרה ואמרה לנו שכולנו עברנו את השלב הראשון. ואז הקבוצה שהלכה אתה הלכה למבחן המכונה (שתכף אפרט עליה), ואנחנו הלכנו כל פעם קראו לנו שניים שניים, למבחן הקורדינציה.
טוב אז ישבנו וחיכינו ואחרי 20 דקות קראו בשם שלי ושל עוד אחת. הלכנו אחרי 2 החיילים, וכל אחת נכנסה לחדר אחר עם חייל\ת אחרת, חדר ממש פצפון, שיש בו מקום לשולחן ו2 כסאות. נכנסתי לחדר, הורדתי שעון וטבעת. והיא התחילה להסביר לי על המכונה.
המכונה של הקורדינציה, עובדת כך:
יש עיפרון שמחובר למכונה, ובעזרת שתי ידיות אפשר להזיז אותו, למעלה ולמטה וימינה ושמאלה. הקטע המעצבן הוא שהידית שזזה למעלה ולמטה, בעצם זזה ימינה ושמאלה, וזאתי שזזה ימינה ושמאלה, בעצם זזה למעלה ולמטה! באמת מעצבן!
בקיצור בהתחלה היא נותנת לכם קצת לשחק עם המכונה, להבין אותה, ואז אתם צריכים להעביר את העיפרון במין "מבוך" קטן כזה, של שני קווים אלכסונים מנוגדים ועיגול.
והיא מודדת לכם זמן. תשתדלו רק לא לצאת מהקווים, אבל גם אם נגעתם טיפה בגבולות, לא נורא אל תלחצו! רק לא להגזים ולהתרחק ממש מהגבולות של המבוך.
ניתנות לכם שתי הזדמנויות , והחיילת או החייל שעושה לכם את זה מודד לכם גם את הזמן שלוקח לכם לעשות את זה. אבל תיקחו בחשבון ששתי ההזדמנויות נחשבות! ולא לוקחים את הטובה מבניהן. אז תשקיעו בשתיהן.
אחרי שתסיימו את זה, יקראו לכם אחרי עוד איזה חצי שעה או שעה, למבחן של המכונה.
למבחן של המכונה הלכנו כל החמישה, נכנסים לאותו חדר שבהתחלה עשיתם את המבחנים, החדר של צוות אויר, ושם לכל אחד בשולחן יש מכונה, שמכוסה בניר, המכונה היא שטוחה, ולא תלת ממדית (כמו שאני חשבתי בהתחלה).
היא באמת לא כזאתי נוראית כמו שמתארים אותה.
הטיפ הכי טוב שאני יכולה להביא לכם לגבי המכונה-
פשוט תשימו לב בעיקר לדברים הקטנים! אני ישר הסתכלתי לאן מחוברים הקפיצים. יש לכם דקה להסתכל על המכונה, היא מורכבת מגלגלי שיניים, אתם מסובבים ידית שבסופו של דבר מסובבת את הגלגל שיניים. ואחרי שהסתכלתם עלייה , אתם מפרקים אותה, אח"כ גם החיילות מערבבות לכם את החלקים והברגים, ככה שלא סידרתם אותם באיזה סדר כלשהו, ואז יש לכם רבע שעה להרכיב אותה בחזרה.
אל תדאגו אם לא הצלחתם להרכיב את כולה - מעטים מצליחים. אצלנו אף אחד לא הצליח, ובכל זאת הרבה עברו.
פשוט תשימו לב יותר לדברים הקטנים. אצלי הידית בכלל לא סובבה כלום ובגלל ששמתי לב לקפיצים ולפינים הקטנים אז עברתי.
עוד טיפ :
בזמן שאתם מרכיבים את המכונה, אל תסתכלו לצדדים, זה לא כדאי.
בקיצור אחרי שתסיימו יגידו לכם לחכות 20 דקות, עד שיגידו לכם את התשובות - כן בטח, לקח בערך שעתים וחצי עד שאמרו לנו.
רק בסביבות 4 וחצי קראו לכל אחד מאתנו ואמרו לו אם הוא עבר או לא.
מי שעבר יצא עם דף וחיוך - שזה היה הזימון לירפ"א א.
מי שלא עבר, לא נורא - במילא גם אם עוברים הדרך עוד ארוכה ומייגעת.
אז בהצלחה ומקווה שעזרתי במשהו!!)
יש בתת פורום 'מאמרי צבא וגיוס' את כל המידע מצוות אוויר והלאה.