קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [שאלה] שפעת חזירים.
    על ידי 5656581 בפורום רפואה ובריאות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 31-08-2009, 20:57
  2. [שאלה] שפעת חזירים.
    על ידי 5656581 בפורום רפואה ובריאות
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 09-08-2009, 00:10
  3. [כתבה]הכל משימת הצבא והסמים של עדי נוימן.
    על ידי Pentacles בפורום האח הגדול
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 10-03-2009, 18:31
  4. [כתבה]הכל למען הילדים
    על ידי Bar. בפורום אקסטרים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 29-11-2007, 22:50
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

[כתבה]הכל כל שפעת חזירים!

  1. #1
    Im Black Man האוואטר של Dj-KopeR
    שם פרטי
    מאור
    תאריך הצטרפות
    06/2008
    גיל
    31
    הודעות
    2,118
    לייקים
    1
    נקודות
    324
    משפט מחץ
    מפשט מחץ
    מין: זכר

    Post [כתבה]הכל כל שפעת חזירים!

    שפעת החזירים:
    היא
    שפעת אנדמית לחזירים, העוברת מחזיר אחד למשנהו בדומה לשפעת אנושית. במקרים נדירים יכולה מחלה זו לעבור מחזירים לבני אדם, אולם הסכנה העיקרית לבני אדם היא יצירת זן חדש של שפעת אנושית שמורכב ממקטעים גנטיים של שפעת החזירים, העובר בצורה ישירה בין אדם לאדם. הנגיף התגלה לראשונה בארה"ב באפריל 2009. מקור שמו היה בשל דימיון בין חלק מהגנים שלו לשפעת המופיעה בחזירים בצפון אמריקה. בשפה המקצועית הוא נקרא "בן כלאים מרובע", כי התגלו בו גנים מחזירים מאירופה ומאסיה מעופות ומבני האדם.
    בסוף אפריל 2009 הודיע ארגון הבריאות העולמי כי בהתאם לתוכנית ששת השלבים שלו להתפרצותה של מגפת שפעת, שפעת החזרים הגיעה לשלב החמישי, המצביע על מגפה פעילה, וביוני 2009 הודיע הארגון על מעבר לשלב השישי, החמור ביותר.

    השפעת בישראל

    נכון ליולי 2009 נרשמו בישראל 1,719‏‏ מקרים מאומתים של חולים בנגיף (והערכות משרד הבריאות שאלפים בישראל נדבקו בנגיף)‏‏,[1] 5 מהם אושפזו במצב קשה, בהם מספר מקרים של הדבקה מקומית (הדבקה מאדם לאדם בתחומי המדינה) וחמשה מקרי מוות‏‏[2]. על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, בישראל 577 חולים בשפעת החזירים‏‏‏‏[3]. מקרים בודדים אף זוהו בשטחי הרשות הפלסטינית. ב-16 ביוני 2009 פורסם על מקרה של הדבקות המונית. 18 חיילים מיחידות שונות שליוו בני נוער מפרויקט תגלית ברחבי הארץ נדבקו מהם בשפעת החזירים‏‏[4].
    סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, הציע לקרוא לנגיף החדש בשם "שפעת מקסיקו" במקום שפעת החזירים, בשל הימנעות חרדית משימוש במילה 'חזיר' ושימוש בביטוי "שפעת מקסיקו" בעיתונות החרדית. ההצעה זכתה לביקורת רבה, ואף למחאה רשמית של שגריר מקסיקו בישראל. ב-27 ביולי אושר על ידי משרד הבריאות הישראלי כי ישראלי ראשון נפטר מהמחלה. עד 7 באוגוסט מתו בישראל מהמחלה 5 חולים. על פי הערכת משרד הבריאות, התמותה מהמחלה בחורף הקרוב (2009-2010) בישראל בעקבות גל שני וקטלני יותר של הנגיף, עלולה להגיע לבין 700 ל 1000 ישראלים ומספר החולים במחלה ל-2 מיליון. באותה הערכה ציין משרד הבריאות, שלמעלה מ-20 אלף ישראלים כבר לקו במחלה, אך רובם לא ידעו על כך.

    מניעת הידבקות

    הדרכים למניעת הידבקות בשפעת החזירים דומות לדרכים למניעת הידבקות בשפעת רגילה: הקפדה על שטיפת ידיים בסבון, מניעת מגע של ידיים לא נקיות בפה, באף ובעיניים, והקפדה על שיעול וקינוח האף לתוך נייר טואלט או טישיו, המושלכים לאשפה לאחר השימוש, ולא לתוך ממחטות בד. דרך נוספת היא שימוש במסיכה כירורגית, שמורידה את הסיכוי להידבקות מהסובב.
    כחלק מהנסיונות למניעת התפשטות המגפה נסגרו באופן זמני מקומות ציבוריים בהם שהו אנשים שנדבקו בשפעת החזירים, כדוגמת בתי ספר וגני ילדים, וכן הוחל בתיעוד וביקורת של אנשים שביקרו במקסיקו בזמן התפרצות המגפה. חולים שנחשדו שנדבקו במחלה בישראל אושפזו בבידוד. משרד הבריאות המליץ לאנשים שנדבקו בשפעת להסתגר בבתיהם 24 שעות לאחר שיכלו התסמינים של המחלה. רופא המשפחה היה אמור לאשר ימי מחלה לכל התקופה של המחלה.

    שאלות ותשובות:

    מה יותר מסוכן - שפעת רגילה של חורף או שפעת החזירים?
    ללא כל ספק, השפעת הרגילה, המכה בנו מידי חורף, מסוכנת הרבה יותר משפעת החזירים, וגובה שיעור גבוה במאות אחוזים של קורבנות בכל העולם.


    איך מאבחנים את שפעת החזירים?

    האבחון הראשוני מתבצע אצל הרופא בקופת חולים ומתבסס על התסמינים מהם סובל החולה: חשיפה לחולה, לאיזור נגוע או לאדם נגוע בנגיף, בשילוב חום מעל 38 ואחד מתסמיני השפעת האחרים: שיעול, כאבי שרירים, חולשה ועייפות, כאב ראש עז. האבחון הסופי מתבצע על ידי נטילת משטח מהאף ומהלוע: אחות מעבירה מקלון סטרילי דרך הנחיריים ודרך הלוע ומכניסה אותו למיכל סגור המועבר למעבדה המרכזית לנגיפים בתל השומר. התוצאה מתקבלת לרוב בתוך כיממה.


    האם מי שקיבל חיסון כנגד שפעת השנה, מחוסן מפני שפעת החזירים?

    על פי המידע המצוי עד כה, החיסון נגד שפעת החורף אינו מגן בפני שפעת החזירים.


    קיימים דיווחים בספרות הרפואית על כך שהווירוס עלול לגרום לסיבוכים נוספים, נדירים יותר, ובהם דלקת של שרירי הלב, דלקת ברקמת המוח (אנצפליטיס), זיהום מפושט בדם, פרכוסים, דלקות שרירים ומצב של הלם ספטי בו מתרחשת נפילת לחץ דם ופגיעה רב מערכתית בכל רקמות הגוף.


    האם קיים טיפול יעיל בשפעת החזירים?

    לפי המידע הקיים כעת, תרופת הטמיפלו יעילה כנגד המחלה. על פי הנהלים, חולה החשוד כנגוע בנגיף על פי תסמיני המחלה, מתחיל טיפול בטמיפלו למשך 5 ימים, אלא אם הבדיקה העלתה כי אינו נגוע בנגיף.

    נחשפתי לאדם שאובחן בשפעת החזירים. מה עליי לעשות?
    לפנות לרופא בקופת חולים. הרופא יתשאל אותך, וישלח לבדיקות אצל האחות. במקרה הצורך ואם אתה סובל מסימני המחלה, תחל בטיפול ב"טמיפלו" על פי שיקול הרופא המטפל ותתבקש להישאר בבידוד בביתך.


    אני מקווה שעזרתי לכם בכתבה זו!
    קרדיט לוויקיפדיה,Ynet
    עם יש לכם עוד שאלות תשאלו פה
    לא יזיק.





  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש כבוד האוואטר של Ofer.
    שם פרטי
    עופר
    תאריך הצטרפות
    04/2009
    הודעות
    6,742
    לייקים
    134
    נקודות
    644
    משפט מחץ
    WE ARE ALL GONNA MAKE IT BRAH!
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה על המדריך

  4. #3

    ברירת מחדל

    כמה פעמים אפשר לחלות בשפעת החזירים???? בבקשה תשובה נכונה.

  5. #4
    משתמש משקיע
    שם פרטי
    סלביק
    תאריך הצטרפות
    08/2009
    הודעות
    3,588
    לייקים
    2
    נקודות
    7
    משפט מחץ
    פעם חשבתי שהעולם גדול. והיום אני יודע: אין לי ארץ אחרת!
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ל5656581 אפשר לחלות לדעתי כמה שרוצים XP, אבל עם הזמן יותר ויותר קשה לחלות מכיוון שהגוף מפתח נוגדנים נגד המחלה הזאת!

    הכול ברור?

    והכנתי מדריך ענק! שמקיף את כול נושא השפעת, הלינק בחתימה שלי!






    -מדריך שהכנתי בנוגע לשפעת החזירים, (מומלץ, בעל מידע רב וחשוב!)

    http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=496902

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:31.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,459 | הודעות: 8,173,046 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect