המדריך קצת ישן אבל עדכני ואני כתבתי אותו...
לא כל בתי הספר משתמשים בתוכנה הזאת אבל רוב בתי הספר כן משתמשים.
לא יודעים מה זה?!?
משו"ב- מיידיות,שקיפות ובקרה ← זוהי תוכנה ובה כל תלמיד והורה נכנס עם מספר תעודת הזהות שלו+סיסמה שמקבלים דרך מחנכ/ת הכיתה.
בתוכנה ניתן לצפות בנתונים שהוזנו ע"י המורים.
אז זה אומר שהתוכנה בעצן מחולקת ל-2? כן!
ממשק מורים- התוכנה שבה המורה מזין את נתוני השיעור ונתוני ההתנהגות של התלמיד ואת ציוניו.
דרך משו"ב:
☻ המורה יכול להעלות חומר לימוד למבחן ללחצן מיוחד עבור זה. (בדר"כ המורים לא משתמשים בשיטה זו. הם פשוט שולחים את הקובץ לתיבת הדואר).
☻ המורה יכול לשלוח הודעות לתלמידים, להורים ולמורים. (אל דאגה: המורים בדר"כ לא שולחים הודעות אישיות להורים).
ממשק תלמידים והורים:
אל התוכנה יכולים להכנס רק תלמידים והורים. אין אפשרות למורה להכנס ולצפות בנתוני תלמידים.
הכניסה אל התוכנה מתבצעת באמצעות מספר ת.ז של תלמיד או הורה וע"י הכנסת סיסמה שניתן לקבל דרל מחנכ/ת הכתה בלבד!
בעזרת התוכנה ניתן לצפות באירועי המשמעת של התלמיד באופן מפורט ביותר: תאריך האירוע, שעה, סוג הארוע (הפרעה, ש,ב ועוד), וניתן לצפות באירועי המשמעת כ-גרף או כ"מערכת צבעונית" כאשר לכל אירוע שנרשם יש צבע.
ניתן גם לצפות בציוני התלמיד- ציוני מבחנים, עבודות, בחנים וכל מה שיש בבית הספר המכיל ציון.
ניתן גם לצפות בציוני מגן וציוני תעודה (במידה ובית הספר פתח אפשרות זו).
ניתן להוריד קבצים שמורים העלו ללחצן מיוחד בשם "חומרי לימוד".
ניתן לצפות בפרטים האישיים של התלמיד- תמונה (במידה ובית הספר עדכן את תמונתכם), התאמות לימודיות וגם שינוי רקע התוכנה.
ניתן לצפות בהודעות שמורים שלחו וניתן גם לשלוח אליהם הודעות ואפשר אפילו לצרף קבצים עד גודל של 1 מ"ב.
ניתן אפילו לראות את מערכת השעות של התלמיד, ולצפות מה היה נושא השיעור בכל שיעור כאשר מקליקים על השיעור במערכת השעות.
ואחרון: ניתן לצפות בשאר התלמידים שלומדים איתך בכתה. הנתונים הניתנים להצגה הם: שמות התלמידים, כתובת, טלפון בבית, סלולרי, ואיימל.
יתרונות וחסרונות.
חסרונות:
☻זה שכתוב את ארועי המשמעת שלך זה כבר מבאס! ההערות שיש במשו"ב נקבעים ע"י בית הספר. אילו ההערות שיש בבית הספר שלי: (חיסור, איחור, הפרעה, ציוד, שעורי בית, הוצאה מהכתה, לא פעיל, הצטיין, תרם לאווירה חיובית, ללא תלבושת).
שימו לב שבית הספר הגיע אליכם הבייתה!!!
יתרונות:
☻אתה יכול לראות את הציונים של המבחנים שלך עוד לפני שקיבלת את המבחן! (רק אם אותו מורה הקליד את הציון ולכן רצוי בסוף כל מבחן להגיד למורה שלאחר שיבדוק את המבחן שלך שיפרסם את הציון במשו''ב).
☻אם יש לך שאלה ממש חשובה ואין לך אומץ להתקשר אל המורה, תוכל לשלוח אליו הודעה...
אז...אם אתה לא יודע אם הבית ספר שלך משתמש במשו"ב, שלח פה את שם בית הספר שלך ואני כבר אבדוק את זה בשבילך... שמו אותי כ"תמיכה" של משו"ב אז אם יש שאלות, פנו אלי.
ועכשיו!!! תוכלו לראות מי המחנך שלך עוד לפני שהוסיפו את הנתון הזה במשו"ב!!!! פשוט מאוד: כנס אל החשבון שלך, וודא שהוא נמצא על כרטיסיה של שנת תש"ע (הקרובה) אם כן, אז השם שלך אמור להיות רשום בלי שם המחנכ/ת והכתה.
עכשיו אתה רוצה לדעת איך זה כן יהיה רשום?? למעלה בצד ימין שנה את תאריך ההתחלה ל: 01/06/2009 ולחץ על "טען נתונים".
בהצלחה בשנת הלימודים הקרובה!!
תמונות: [להגדלה לחצו על התמונות].
מסך הטעינה:
מסך כניסה:
כרטיס תלמיד במשו"ב:
קישורים:
קובץ ההתקנה של משו"ב: http://www.fileflyer.com/view/9S2F7BC
קובץ ההסרה של משו"ב: http://www.fileflyer.com/view/eo7yUCe
קובץ מצגת עבור הורדה+התקנה+תפעו ל המשו"ב: http://www.fileflyer.com/view/aDOJLCU

ציטוט ההודעה