יש לי במחשב 5 GB זיכרון עכשיו אני עושה מאפיינים במחשב שלי כתוב 5GB זיכרון
ושאני רושם בהפעלה DxDiag והוא מראה לי את המידע על המחשב כתוב
לי 3580MB RAM איך אני יכול לבדוק בדיוק כמה זיכרון יש לי ?
תודה לעוזרים
|
|
מ א ו ש ר
הודעה זאת נכתבה על ידי חבר בצוות התמיכה של פורום אטרף. ניתן לסמוך על תוכן הודעה זאת.
המערכת שלך היא 32 ביט היא מסוגלת למפות עד 4 ג'יגה פחות מגה אחד זיכרון מקסימום.
מכיוון שלמערכת יש גם זיכרון וירטואלי וגם זיכרון פיזי היא ממפה אותם ביחד כלומר את כמות השימוש של הזיכרון הוירטואלי + כמות נוספת מהזיכרון הפיזי למקסימום זיכרון שהיא מסוגלת למפות.
עכשיו אתה שואל כמה זיכרון יש לך זה לא משנה משנה רק כמה המערכת מסוגלת לזהות ואצלך המערכת מזהה רק 3580 מגה וזה מכיוון שמה שנותר היא לוקחת מהזיכרון הוירטואלי, כך שאצלך מה שנשאר מהזיכרון הפיזי לא מנוצל.
אם לא הבנת אני אנסה להסביר שוב אולי בדרך אחרת.
Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200
כנסו לאתגרים החדשים שלנו זאת הדרך הפשוטה ביותר להשיג נקודות!
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!
מ א ו ש ר
הודעה זאת נכתבה על ידי חבר בצוות התמיכה של פורום אטרף. ניתן לסמוך על תוכן הודעה זאת.
אוקיי, מערכת הפעלה 32 ביט עצם היותה מבוססת על מספר ביטים באורך שכזה מגביל את יכולתה למפות כמות ביטים של עד 4 ג'יגה פחות מגה אחד זה כלל קבוע שלא ניתן לשנות את מציאותו כרגע.
כלל נוסף הוא שמערכת הפעלה מחייבת עבודה עם זיכרון וירטואלי על הדיסק הקשיח בנוסף לזיכרון הפיזי.
מכאן שהמיפוי של הזיכרון הוא כמה זיכרון וירטואלי שיש למערכת ההפעלה + יתרת המיפוי מתוך הזיכרון הפיזי שמותקן על הלוח אם. לדוגמא, המערכת הפעלה שלנו משתמשת נגיד ב 500 מגה זיכרון וירטואלי ומותקנים לנו 2 ג'יגה זיכרון פיזי במחשב לכן המערכת שלנו תזהה אם נבדוק 2 ג'יגה זיכרון כי סה"כ זיכרון שהיא ממפה הוא 2048 מגה של זיכרון פיזי + 500 מגה של זיכרון וירטואלי, אך אם נגדיל את הזיכרון הפיזי ל 4 ג'יגה המערכת תמפה את המקסימום זיכרון שהיא מסוגלת למפות וזה 500 מגה זיכרון וירטואלי ועוד 3595 מגה זיכרון פיזי ולכן היא אומרת שהיא מצליחה לזהות רק 3595 מגה מהזיכרון הפיזי כי השאר לא ממופה והוא לא יהיה בשימוש כך שגם אם עכשיו נגדיל את הכמות של הזיכרון הפיזי עדיין המערכת שלנו לא תוכל לזהות ולהשתמש בכולו אלא רק בכמה שהיא תוכל לזהות.
עכשיו היום יש קטע כזה שהמערכת מראה כאילו היא מזהה את כל הזיכרון הפיזי אבל זה רק לעיני המשתמש הפשוט אבל האמת שזה לא כך זה עניין קוסמטי בלבד המערכת מסוגלת לעבוד עם 4 ג'יגה בלבד מקסימום של זיכרון וירטואלי + פיזי.
מקווה שעכשיו הבנת למה זה נראה כאילו המערכת מזהה את כל הזיכרון שמותקן לך במחשב ואילו כשהרצת את הבדיקה היא כתבה פחות.
Intel Core 2 quad q6600 | Asus maximus formula | 2X2GB OCZ Reaper-X 800MHZ CL4 | Asus 9800GTX | 6x500GB WD YS | Corsair HX620 |Antec 1200
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!
מ א ו ש ר
כמו שכבר נאמר, מערכות 32 ביט יכולות לזהות בערך 3.5GB ראם ולא יותר.
מערכות 64 ביט יכולות לזהות יותר (XP 64 ביט עד 8GB).
כיום לא משתלם להתקין מערכת 64 ביט מאחר והתמיכה בה היא מעטה מאוד.
מה שכן אתה יכול לעשות אם אתה רוצה לנצל את כל הראם שלך, אפשר להתקין ווינדוס ויסטה(או ווינדוס 7) 32 ביט ואחר כך לבצע שינוי קטן במערכת והיא תזהה לך את כל ה5GB .
נערך לאחרונה על ידי therider1; 25-10-2009 בשעה 15:51.
בברכה, therider1 מנהל פורום תמיכה טכנית וחומרה.
משתמש יקר, לפני שאתה פותח נושא חדש בתמיכה טכנית-עבור על הפרטים שהנושא צריך להכיל.
קישורים שימושיים: Loader Win 7 | TeamViewerQS | CPUZ | ATITool | לינקיית תמיכה טכנית |
האתר שלי
http://www.pro-pc.co.il
מ א ו ש ר
אבל THERIDER זה לא אומר שהיא תשתמש כי את הטוויק הזה כבר עשו בויסטה ו XP.
ו 64 ביט מזהה ומסוגלת להשתמש עד 128 ג'יגה עד כמה שזכור לי.
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!
מ א ו ש ר
בויסטה 64 ביט עד 128 GB בXP 64 ביט עד 8GB.
אני לא יודע מה יש בXP אבל ויסטה כן תומכת ביחד עם תיקון
מאמר מקוצר שמסביר על הפאטצ' עצמו
http://www.raymond.cc/blog/archives/...an-4gb-memory/
ואם אתה רוצה ממש לבדוק את העניין אז פה יש ממש הרחבה על כל הנושא ומסבירים איך זה אפשרי
http://www.geoffchappell.com/viewer....nse/memory.htm
בברכה, therider1 מנהל פורום תמיכה טכנית וחומרה.
משתמש יקר, לפני שאתה פותח נושא חדש בתמיכה טכנית-עבור על הפרטים שהנושא צריך להכיל.
קישורים שימושיים: Loader Win 7 | TeamViewerQS | CPUZ | ATITool | לינקיית תמיכה טכנית |
האתר שלי
http://www.pro-pc.co.il
מ א ו ש ר
המאמר הראשון לא רציני.
המאמר השני מעמיק אבל עדיין לא נותן פיתרון הולם למגבלה כלומר הוא הראה איך זה מצליח אבל הקרנל לא חוקי אז זה לא פיתרון מעשי.
אבל בכל מקרה תודה על המידע! החכמתי קצת הבוקר...
אתגר זהה את החומרה!
אתגר הכן את המפרט!