נכתב במקור על ידי
Shon60
היום החלטתי שאני רוצה לכתוב לכם על הצבת מטרות והאמונה בהם, ולהסביר לכם למה אני חושב שבלי זה אתם לעולם לא תצליחו ותגיעו לאן שאתם רוצים להגיע.
אני אסביר לכם איך אני רואה את כל העסק מהדרך ראייה שלי. אם אתם שמתם לב או לא, אנחנו כל הזמן מציבים מטרות - תמיד. אתם לא תמיד מודעים למטרה שלכם, ותכלס זה גם מעולה. הבעיה בהצבת המטרות ככלל [מי שאף פעם לא שמע על זה] וגם על מי ששמע שהוא לא מבין את העסק בכלל עד כמה הוא חשוב - אני אראה לכם את זה [אני בטוח שיש אנשים פה שכן יודעים על מה אני הולך לדבר, אבל המספר קטן]
אז אמרתי להציב מטרות ?
אני רוצה שדבר ראשון תציבו מטרה כלשהי שתקדם אותכם, והייתם רוצים לעשות אותה. מטרה שאם תעשו, אתם תרגישו מסופקים, ותגידו לעצמכם זהו עכשיו אני חושב שאין בנאדם טוב יותר ממני במטרה הזאת. [ובאמת אתם הולכים לעשות אותה]
זה חשוב, אל תמשיכו לקרוא מבלי להציב את המטרה שאמרתי.
אוקיי, אז הצבתם מטרה. עכשיו אני אראה לכם שרובכם [ככל הנראה] הציבו בראש מטרה שלמחרת בבוקר תשכחו ממנה בכלל.
תחשבו לעצמכם רגע, איך הצבתם את המטרה בראש שלכם, עד כמה היא חזקה ועד כמה מוטיבציה יש לכם לעשות אותה ומה אפילו תהיו מוכנים להקריב בשביל לעשות את אותה המטרה. אני מתכוון, שאם באמת אתם הצבתם את אותה המטרה, או עשיתם טובה [לאנושות] שהצבתם את אותה המטרה. אני חייב להסביר - המטרה שתציבו היא בשבילכם בלבד, היא לא באה לקדם אף אחד אחר חוץ ממכם. ותכלס, לא לאף אחד אכפת מהמטרה שלכם [כי היא שלכם] משמע אתם לבד ואתם חייבים לעזור לעצמכם פה.
אז בניתם לעצמכם מטרה בראש, ואתם מאוד מאוד רוצים לעשות אותה [אבל מסיבה כלשהי אתם יודעים שאולי לא, אתם לא הולכים לעשות אותה].
עכשיו אני אסביר לכם איך תוכלו לבנות את המטרה שלכם, ככה שכל פעם שתחשבו עליה אתם תקבלו מוטיבציה לעשות אותה, ולא תרפו, ותהיו מוכנים להקריב את החיים שלכם בשביל אותה המטרה [על החיים ועל המוות].
המטרה שלכם היא הדבר היחיד שאתם מתרכזים בו עכשיו. גם אם אתם לא בטוחים שאתם הולכים לעשות אותה, אתם לא מרפים. למה יש את החשש שהיא לא הולכת להתקיים ? כי אתם לא מאמינים במטרה בתוך-תוככם, אתם רק רוצים שהיא תתקיים. איך לגרום למטרה להיות בשפע מוטיבציה, ואמונה [לא מוחלטת, אבל מעולה +++ - מספיק טובה שתוכלו לקיים אותה כמו שצריך] ?
הכלל הראשון זה ריכוז, תחשבו על המטרה. אחרי שאתם חושבים עליה, אני רוצה שלא תרפו מהמחשבה עליה, גם אם כל מיני דברים צצים לכם בראש עכשיו אתם לא מרפים, חושבים רק עליה. בסופו של דבר היא תתקע לכם בראש בצורה מעולה.
תחשבו על איך אתם הולכים לבצע את המטרה - תחשבו על זה בכל הדרכים שצצים לכם בראש [בטוח יש המון]. ועכשיו - תחשבו על זה שהשגתם את המטרה כבר. תדמיינו שהמטרה כבר בראש שלכם, ותוך כדי שאתם מדמיינים תהנו מזה, תהנו מהכל - מהדרך שבא השגתם, איך אתם עושים את זה, באיזה צורה, איך זה מרגיש, איך זה מריח, איך זה נשמע, איפה זה קורה, איך מרגיש שמגע, ובעצם תהנו מהחשיבה על זה.
עכשיו אחרי שנהנתם אני מאמין שבאה לכם מוטיבציה שלא הייתה לכם קודם [אם עשיתם את זה טוב]. עכשיו מה שאתם צריכים לעשות זה לחשוב על המטרה במשך כל יום [בדרך שהצגתי], פשוט כמו שאתם משאירים זמן פנוי להיות על המחשב, תשאירו זמן פנוי לחשוב על המטרה.
ככל שתעשו את זה יותר פעמים, יותר טוב, ובמשך יותר זמן יהיה לכם פשוט מוטיבציה אדירה, אתם אפילו תקדמו את עצמכם בצורה לא מודעת לעבר המטרה. ובעצם, המטרה הזאת תהיה לכם תקוע בראש כמו שצריך בכדי שסוף סוף תסיימו אותה, תהיו מוכנים להקריב הכל [במילים אחרות, מוטיבציה זה שם המשחק, כי מבלי מוטיבציה אין רצון אמיתי, רצון שבא "מהלב"]
אשמח לשמוע על תוצאות, שון.