קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. [מאמר] הצבת מטרות - זה לא עובד!
    על ידי עומרי כהן בפורום אימון אישי - קואצ'ינג
    תגובות: 9
    הודעה אחרונה: 17-04-2013, 12:58
  2. [פוסט חגיגי] Dins8 פורש מהפורום ! + הצבת מטרות אישיות
    על ידי Dins8 בפורום אימון אישי - קואצ'ינג
    תגובות: 19
    הודעה אחרונה: 14-09-2011, 07:53
  3. הצבת מטרות ופירוק לשלבים - הסולם שלך להצלחה !
    על ידי Dins8 בפורום אימון אישי - קואצ'ינג
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 14-09-2011, 04:37
  4. הצבת מטרות בחדר הכושר
    על ידי שייטת 13 בפורום כושר ופיתוח גוף
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 07-02-2008, 21:36
  5. שיפור לחתימה של ה 50 Cent..צבע רקע וקצת ניק
    על ידי Maniac בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 01-12-2005, 00:17
נושא נעול
מציג תוצאות 1 עד 12 מתוך 12

הצבת מטרות ודרך הצלחתם וקצת NLP

S h o n 6 0 4 e v e r האוואטר של Shon60
    לייקים
    3
    נקודות
    7,500
    משפט מחץ
    if you can't beat them, be them

ברירת מחדל הצבת מטרות ודרך הצלחתם וקצת NLP

היום החלטתי שאני רוצה לכתוב לכם על הצבת מטרות והאמונה בהם, ולהסביר לכם למה אני חושב שבלי זה אתם לעולם לא תצליחו ותגיעו לאן שאתם רוצים להגיע.
    אני אסביר לכם איך אני רואה את כל העסק מהדרך ראייה שלי. אם אתם שמתם לב או לא, אנחנו כל הזמן מציבים מטרות - תמיד. אתם לא תמיד מודעים למטרה שלכם, ותכלס זה גם מעולה. הבעיה בהצבת המטרות ככלל [מי שאף פעם לא שמע על זה] וגם על מי ששמע שהוא לא מבין את העסק בכלל עד כמה הוא חשוב - אני אראה לכם את זה [אני בטוח שיש אנשים פה שכן יודעים על מה אני הולך לדבר, אבל המספר קטן]

אז אמרתי להציב מטרות ?

אני רוצה שדבר ראשון תציבו מטרה כלשהי שתקדם אותכם, והייתם רוצים לעשות אותה. מטרה שאם תעשו, אתם תרגישו מסופקים, ותגידו לעצמכם זהו עכשיו אני חושב שאין בנאדם טוב יותר ממני במטרה הזאת. [ובאמת אתם הולכים לעשות אותה]

זה חשוב, אל תמשיכו לקרוא מבלי להציב את המטרה שאמרתי.

אוקיי, אז הצבתם מטרה. עכשיו אני אראה לכם שרובכם [ככל הנראה] הציבו בראש מטרה שלמחרת בבוקר תשכחו ממנה בכלל.
    תחשבו לעצמכם רגע, איך הצבתם את המטרה בראש שלכם, עד כמה היא חזקה ועד כמה מוטיבציה יש לכם לעשות אותה ומה אפילו תהיו מוכנים להקריב בשביל לעשות את אותה המטרה. אני מתכוון, שאם באמת אתם הצבתם את אותה המטרה, או עשיתם טובה [לאנושות] שהצבתם את אותה המטרה. אני חייב להסביר - המטרה שתציבו היא בשבילכם בלבד, היא לא באה לקדם אף אחד אחר חוץ ממכם. ותכלס, לא לאף אחד אכפת מהמטרה שלכם [כי היא שלכם] משמע אתם לבד ואתם חייבים לעזור לעצמכם פה.
    אז בניתם לעצמכם מטרה בראש, ואתם מאוד מאוד רוצים לעשות אותה [אבל מסיבה כלשהי אתם יודעים שאולי לא, אתם לא הולכים לעשות אותה].
    עכשיו אני אסביר לכם איך תוכלו לבנות את המטרה שלכם, ככה שכל פעם שתחשבו עליה אתם תקבלו מוטיבציה לעשות אותה, ולא תרפו, ותהיו מוכנים להקריב את החיים שלכם בשביל אותה המטרה [על החיים ועל המוות].

המטרה שלכם היא הדבר היחיד שאתם מתרכזים בו עכשיו. גם אם אתם לא בטוחים שאתם הולכים לעשות אותה, אתם לא מרפים. למה יש את החשש שהיא לא הולכת להתקיים ? כי אתם לא מאמינים במטרה בתוך-תוככם, אתם רק רוצים שהיא תתקיים. איך לגרום למטרה להיות בשפע מוטיבציה, ואמונה [לא מוחלטת, אבל מעולה +++ - מספיק טובה שתוכלו לקיים אותה כמו שצריך] ?
    הכלל הראשון זה ריכוז, תחשבו על המטרה. אחרי שאתם חושבים עליה, אני רוצה שלא תרפו מהמחשבה עליה, גם אם כל מיני דברים צצים לכם בראש עכשיו אתם לא מרפים, חושבים רק עליה. בסופו של דבר היא תתקע לכם בראש בצורה מעולה.
    תחשבו על איך אתם הולכים לבצע את המטרה - תחשבו על זה בכל הדרכים שצצים לכם בראש [בטוח יש המון]. ועכשיו - תחשבו על זה שהשגתם את המטרה כבר. תדמיינו שהמטרה כבר בראש שלכם, ותוך כדי שאתם מדמיינים תהנו מזה, תהנו מהכל - מהדרך שבא השגתם, איך אתם עושים את זה, באיזה צורה, איך זה מרגיש, איך זה מריח, איך זה נשמע, איפה זה קורה, איך מרגיש שמגע, ובעצם תהנו מהחשיבה על זה.
    עכשיו אחרי שנהנתם אני מאמין שבאה לכם מוטיבציה שלא הייתה לכם קודם [אם עשיתם את זה טוב]. עכשיו מה שאתם צריכים לעשות זה לחשוב על המטרה במשך כל יום [בדרך שהצגתי], פשוט כמו שאתם משאירים זמן פנוי להיות על המחשב, תשאירו זמן פנוי לחשוב על המטרה.
    ככל שתעשו את זה יותר פעמים, יותר טוב, ובמשך יותר זמן יהיה לכם פשוט מוטיבציה אדירה, אתם אפילו תקדמו את עצמכם בצורה לא מודעת לעבר המטרה. ובעצם, המטרה הזאת תהיה לכם תקוע בראש כמו שצריך בכדי שסוף סוף תסיימו אותה, תהיו מוכנים להקריב הכל [במילים אחרות, מוטיבציה זה שם המשחק, כי מבלי מוטיבציה אין רצון אמיתי, רצון שבא "מהלב"]

אשמח לשמוע על תוצאות, שון.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    40

חזק אחי, אהבתי!
    אתה יכול להביא דוגמא ממך על המטרה, שזה עבד לך הדרך הזאת?

משתמש מכור
    שם פרטי
    ד'
    לייקים
    7
    נקודות
    183
    משפט מחץ
    מי שלא מוחא כפיים - יהל"ם

ציטוט נכתב במקור על ידי Shon60 צפיה בהודעה
    היום החלטתי שאני רוצה לכתוב לכם על הצבת מטרות והאמונה בהם, ולהסביר לכם למה אני חושב שבלי זה אתם לעולם לא תצליחו ותגיעו לאן שאתם רוצים להגיע.
    אני אסביר לכם איך אני רואה את כל העסק מהדרך ראייה שלי. אם אתם שמתם לב או לא, אנחנו כל הזמן מציבים מטרות - תמיד. אתם לא תמיד מודעים למטרה שלכם, ותכלס זה גם מעולה. הבעיה בהצבת המטרות ככלל [מי שאף פעם לא שמע על זה] וגם על מי ששמע שהוא לא מבין את העסק בכלל עד כמה הוא חשוב - אני אראה לכם את זה [אני בטוח שיש אנשים פה שכן יודעים על מה אני הולך לדבר, אבל המספר קטן]

אז אמרתי להציב מטרות ?

אני רוצה שדבר ראשון תציבו מטרה כלשהי שתקדם אותכם, והייתם רוצים לעשות אותה. מטרה שאם תעשו, אתם תרגישו מסופקים, ותגידו לעצמכם זהו עכשיו אני חושב שאין בנאדם טוב יותר ממני במטרה הזאת. [ובאמת אתם הולכים לעשות אותה]

זה חשוב, אל תמשיכו לקרוא מבלי להציב את המטרה שאמרתי.

אוקיי, אז הצבתם מטרה. עכשיו אני אראה לכם שרובכם [ככל הנראה] הציבו בראש מטרה שלמחרת בבוקר תשכחו ממנה בכלל.
    תחשבו לעצמכם רגע, איך הצבתם את המטרה בראש שלכם, עד כמה היא חזקה ועד כמה מוטיבציה יש לכם לעשות אותה ומה אפילו תהיו מוכנים להקריב בשביל לעשות את אותה המטרה. אני מתכוון, שאם באמת אתם הצבתם את אותה המטרה, או עשיתם טובה [לאנושות] שהצבתם את אותה המטרה. אני חייב להסביר - המטרה שתציבו היא בשבילכם בלבד, היא לא באה לקדם אף אחד אחר חוץ ממכם. ותכלס, לא לאף אחד אכפת מהמטרה שלכם [כי היא שלכם] משמע אתם לבד ואתם חייבים לעזור לעצמכם פה.
    אז בניתם לעצמכם מטרה בראש, ואתם מאוד מאוד רוצים לעשות אותה [אבל מסיבה כלשהי אתם יודעים שאולי לא, אתם לא הולכים לעשות אותה].
    עכשיו אני אסביר לכם איך תוכלו לבנות את המטרה שלכם, ככה שכל פעם שתחשבו עליה אתם תקבלו מוטיבציה לעשות אותה, ולא תרפו, ותהיו מוכנים להקריב את החיים שלכם בשביל אותה המטרה [על החיים ועל המוות].

המטרה שלכם היא הדבר היחיד שאתם מתרכזים בו עכשיו. גם אם אתם לא בטוחים שאתם הולכים לעשות אותה, אתם לא מרפים. למה יש את החשש שהיא לא הולכת להתקיים ? כי אתם לא מאמינים במטרה בתוך-תוככם, אתם רק רוצים שהיא תתקיים. איך לגרום למטרה להיות בשפע מוטיבציה, ואמונה [לא מוחלטת, אבל מעולה +++ - מספיק טובה שתוכלו לקיים אותה כמו שצריך] ?
    הכלל הראשון זה ריכוז, תחשבו על המטרה. אחרי שאתם חושבים עליה, אני רוצה שלא תרפו מהמחשבה עליה, גם אם כל מיני דברים צצים לכם בראש עכשיו אתם לא מרפים, חושבים רק עליה. בסופו של דבר היא תתקע לכם בראש בצורה מעולה.
    תחשבו על איך אתם הולכים לבצע את המטרה - תחשבו על זה בכל הדרכים שצצים לכם בראש [בטוח יש המון]. ועכשיו - תחשבו על זה שהשגתם את המטרה כבר. תדמיינו שהמטרה כבר בראש שלכם, ותוך כדי שאתם מדמיינים תהנו מזה, תהנו מהכל - מהדרך שבא השגתם, איך אתם עושים את זה, באיזה צורה, איך זה מרגיש, איך זה מריח, איך זה נשמע, איפה זה קורה, איך מרגיש שמגע, ובעצם תהנו מהחשיבה על זה.
    עכשיו אחרי שנהנתם אני מאמין שבאה לכם מוטיבציה שלא הייתה לכם קודם [אם עשיתם את זה טוב]. עכשיו מה שאתם צריכים לעשות זה לחשוב על המטרה במשך כל יום [בדרך שהצגתי], פשוט כמו שאתם משאירים זמן פנוי להיות על המחשב, תשאירו זמן פנוי לחשוב על המטרה.
    ככל שתעשו את זה יותר פעמים, יותר טוב, ובמשך יותר זמן יהיה לכם פשוט מוטיבציה אדירה, אתם אפילו תקדמו את עצמכם בצורה לא מודעת לעבר המטרה. ובעצם, המטרה הזאת תהיה לכם תקוע בראש כמו שצריך בכדי שסוף סוף תסיימו אותה, תהיו מוכנים להקריב הכל [במילים אחרות, מוטיבציה זה שם המשחק, כי מבלי מוטיבציה אין רצון אמיתי, רצון שבא "מהלב"]

אשמח לשמוע על תוצאות, שון.

זה לא לקוח מהסוד?
    סחתיין על ההשקעה בכל מקרה
    Something In The way she moves,"
    Wha she moves like a whoe nigga!"

לייקים
    3
    נקודות
    7,500
    משפט מחץ

זה לא לקוח מהסוד בתכלס, אבל כן המשמעות דומה.
    אני לא חושב ש"הסוד" זה באמת סוד בשבילי כי עוד לפני
    השתמשתי בזה והרבה.
    ואני יכול להביא לך דוגמא ..
    בתחילת דרכי הייתי מאונן מנטאלית, והמון. החלטתי להציב
    מטרה - "אני רוצה לגרום למישהי סערת רגשות" [ולא מפחד
    שאני יזרים עם זה לאיזה כיוון שאני רוצה], הצבתי את המטרה
    כמו שצריך, ופלא. כל הפריים שלי השתנה, קרו לי פתאום הרבה
    קטעים עם בנות [למרות שלא ציפתי שזה יהיה לכ"כ הרבה],
    קרו הרבה טעויות [בעיקר מצחיקות] אבל ככה למדתי.
    אחרי כמה זמן [לא כ"כ מהר, תכלס] סגרתי.

משתמש כבוד האוואטר של Xanax
    לייקים
    16
    נקודות
    -20,439
    משפט מחץ
    PickupHome.com - המקום שלך להצלחה.

Nlp - neuro laugistic programming (אני בטוח שלא אייתתי נכון אין לי זמן פשוט לבדוק :} ) בעיברית תכנות לוגיסטי נוירולוגי (המשך הסבר - ר.ע NLP בויקיפדיה).
    אחד הדברים שאני רוצה יותר להתעמק בו כשיהיה לי זמן

shon - כל הכבוד גבר . אני כרגע בעובדה בהשלמה חיילית (מסיים מסלול קצונה )
    עושים פה חצאים (סוגרים ויוצאים כל שבת שנייה רק )
    בנתיים תשתדלו לפתוח פוסטים ולקחת יוזמה כמו שון כאן ולהביא חומר כדי שכולכם תתפתחו ואני אחזור שבת הבאה
    לפורום מלא באמנים ממולחים

ד"א לא קראתי את הטקסט למעלה בגלל שאין זמן כמו שאמרתי
    אבל אני מבטיח לקרוא ולהגיב כשיהיה , או לחילופין בחמישי הבא שנצא מפה...

שלכם תמיד ,
    1o1x.

משתמש כבוד האוואטר של atraf-lok
    לייקים
    1
    נקודות
    133
    משפט מחץ
    Fight or Flight

NLP=neuro linguistic programming
    אם את מחפשת גבר מושך,
    משעשע, פיקח, בעל ביטחון
    עצמי, רגיש, סקסי, אוהב
    ורומנטי - לכי לסרטים.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    40

אגב, עוד משו בנוגע להצבת מטרות.
    צריך להציב מטרה גבוהה!!
    צריך גם מטרה גבוה, וגם מטרה שהיא ריאלית (אפשרית, מטרה של לעוף היא לא אפשרית).
    דוגמא:
    אני פעם הצבתי לעצמי מטרה לנסות לנשק מישהי איזה יום אחד.
    אז כל היום התחלתי עם בנות, אבל לא הצלחתי ליפול על הבחורות שזורמות.
    עד שנפלתי על אחת כזאת, בודדתי, וניסיתי לנשק אותה, לא הצלחתי.
    עכשיו, אם הייתי מציב מטרה אחרת, יותר גבוה, כמו לנסות לזיין אותה באותו יום.
    אז אולי הייתי מצליח.
    כי ברגע שאתם קובעים מטרה נמוכה. אתם מגיעים אליה, אז זהו, הגעתם למטרה שלכם אז אין יותר מוטיבציה.
    גם אם באותו יום הייתי מנסה לזיין לאחר שקבעתי לנשק, לא הייתי מצליח רוב הסיכויים, כי אני כבר השגתי את המטרה שלי, אז אין לי מוטיבציה.
    עוד דוגמא:
    אחד המורים שלי הוא בחור מפורסם, אריק זאבי (נשבע לכם), הוא מלמד אותנו כלים מנטליים.
    הוא אמר לנו להציב מטרות גבוהות וסיפר לנו סיפור מחייו.
    בהתחלה של הקריירת ג'ודו שלו, הוא היה בן 20, והוא נכנס לתחרות ג'ודו העולמית של גילאי 21+.
    הוא הציב לעצמו מטרה להיות מקום 7 (כי ברגע שהוא בין ה-7 הראשונים הוא מקבל 3000 שקל בכל חודש).
    הוא הגיע למטרה הזאת בקלות.
    הוא התרגש הלך התקשר לכל החברים שלו בטלפון, אמר להם שהוא מקום שביעי על בטוח, והתחרות עדין לא נגמרה.
    היה לו אחר כך עוד קרב נגד עוד מישו, הוא הפסיד.
    לקח מקום שביעי, כעבור חודש, הוא היה נגד אותו הבחור באיזה תחרות אחרת, ניצח אותו תוך דקה בקלות.
    למה? כי הרגע שהו השיג את המטרה שלו, לא ממש אכפת לו מה הוא הולך לעשות להבא, כי את המטרה שלו הוא השיג, והוא אמר, שבמבט לאחור, אםהוא היה מציב מטר יותר גבוה (כמו מקום ראשון), הוא היה מגיע למקום הרביעי או השלישי.
    וזה עוד לקח, להציב מטרה גבוה, ומציאותית.

משתמש מתקדם
    לייקים
    0
    נקודות
    387
    משפט מחץ
    ילדי מייפל הם נמלים, הם הרבה וביחד יכולים להרוג חילזון

ציטוט נכתב במקור על ידי songoku צפיה בהודעה
    אגב, עוד משו בנוגע להצבת מטרות.
    צריך להציב מטרה גבוהה!!
    צריך גם מטרה גבוה, וגם מטרה שהיא ריאלית (אפשרית, מטרה של לעוף היא לא אפשרית).
    דוגמא:
    אני פעם הצבתי לעצמי מטרה לנסות לנשק מישהי איזה יום אחד.
    אז כל היום התחלתי עם בנות, אבל לא הצלחתי ליפול על הבחורות שזורמות.
    עד שנפלתי על אחת כזאת, בודדתי, וניסיתי לנשק אותה, לא הצלחתי.
    עכשיו, אם הייתי מציב מטרה אחרת, יותר גבוה, כמו לנסות לזיין אותה באותו יום.
    אז אולי הייתי מצליח.
    כי ברגע שאתם קובעים מטרה נמוכה. אתם מגיעים אליה, אז זהו, הגעתם למטרה שלכם אז אין יותר מוטיבציה.
    גם אם באותו יום הייתי מנסה לזיין לאחר שקבעתי לנשק, לא הייתי מצליח רוב הסיכויים, כי אני כבר השגתי את המטרה שלי, אז אין לי מוטיבציה.
    עוד דוגמא:
    אחד המורים שלי הוא בחור מפורסם, אריק זאבי (נשבע לכם), הוא מלמד אותנו כלים מנטליים.
    הוא אמר לנו להציב מטרות גבוהות וסיפר לנו סיפור מחייו.
    בהתחלה של הקריירת ג'ודו שלו, הוא היה בן 20, והוא נכנס לתחרות ג'ודו העולמית של גילאי 21+.
    הוא הציב לעצמו מטרה להיות מקום 7 (כי ברגע שהוא בין ה-7 הראשונים הוא מקבל 3000 שקל בכל חודש).
    הוא הגיע למטרה הזאת בקלות.
    הוא התרגש הלך התקשר לכל החברים שלו בטלפון, אמר להם שהוא מקום שביעי על בטוח, והתחרות עדין לא נגמרה.
    היה לו אחר כך עוד קרב נגד עוד מישו, הוא הפסיד.
    לקח מקום שביעי, כעבור חודש, הוא היה נגד אותו הבחור באיזה תחרות אחרת, ניצח אותו תוך דקה בקלות.
    למה? כי הרגע שהו השיג את המטרה שלו, לא ממש אכפת לו מה הוא הולך לעשות להבא, כי את המטרה שלו הוא השיג, והוא אמר, שבמבט לאחור, אםהוא היה מציב מטר יותר גבוה (כמו מקום ראשון), הוא היה מגיע למקום הרביעי או השלישי.
    וזה עוד לקח, להציב מטרה גבוה, ומציאותית.
    אני חושב שאתה טועה.
    הצבת המטרות צריכה לתת לך ביטחון עצמי.
    את הביטחון העצמי צריך לבנות בדרגות.
    אני למשל בהתחלה אציב מטרה קלה כמו לדבר עם בת יפה זרה.
    אחר כך המטרה תיהיה להשיג את הפלאפון שלה.
    אחר כך המטרה תיהיה לנשק אותה .
    אתה מבין?
    אני לא יכול לחשוב ישר על לזיין כי קודם כל צוברים את הביטחון מהמטרות הקלות.
    טובים בבאטלים?(היפ הופ)
    תציעו לי להיות נגדכם.

לסלוח לחיזבאללה זה תפקידו של אלוהים...תפקידנו זה רק לארגן את הפגישה

לייקים
    3
    נקודות
    7,500
    משפט מחץ

כשאתה חושב ישר על לזיין ויש לך את המוטיבציה, מה רע ?
    הבעיה שליבנות מוטיבציה ללזיין שעוד אתה בתול שפתיים זאת קצת בעיה..

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    40

אגב, שון.
    אתה מאלפא כן?
    תראה את החתימה של Wile, היא על הצבת מטרות.

לייקים
    3
    נקודות
    7,500
    משפט מחץ

אתה יודע מה אני מסכים..
    אבל כשאתה מציב את המטרה הגבוהה הזאת, אתה צריך
    שהיא קודם כל תעבור על המטרות היותר קטנות שאתה לא הצבת.

משתמש משקיע האוואטר של snopkin
    לייקים
    6
    נקודות
    654
    משפט מחץ
    אל תחשוב,פשוט לך על זה !

ציטוט נכתב במקור על ידי Shon60 צפיה בהודעה
    אתה יודע מה אני מסכים..
    אבל כשאתה מציב את המטרה הגבוהה הזאת, אתה צריך
    שהיא קודם כל תעבור על המטרות היותר קטנות שאתה לא הצבת.
    גנבת לי את המילים מהפה.
    ובגלל זה אני ארחיב על מה שאמרת.

נגיד המטרה שלך כמו שאמרתם פה לדוגמא היא לזיין מישהי
    אז המטרה האמיתית היא קודם ליצור שיחה,להשיג לנגיעות רגילות,ואז נשיקה או דייט ומה לא ואז רק אחרי הכול זיון.

נושא נעול

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 16:42.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,737 | הודעות: 8,173,324 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect