פונדאנט שוקולד לבן וחמוציות
"טעמים" - קובי אלון



5 מנות
מצרכים:
לפונדאנט:
540 גר' שוקולד לבן
180 גר' חמאה חתוכה לקוביות
7 ביצים
190 גר' קמח
5 גר' אבקת אפיה
40 גר' סוכר
גרידה מ 1/2 תפוז

לרוטב חמוציות:
½ ליטר מיץ חמוציות
¼ 2 כוסות סוכר
½ כפית ציפורן
½ כפית קינמון
100 מ"ל ברנדי


אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה (210 מעלות), מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליו פורמות אישיות או מרפדים תבניות אישיות בנייר אפייה.

הפונדאנט:
בסיר בן מארי ממיסים את החמאה והשוקולד כ- 5 דקות. מקציפים את הביצים והסוכר כ- 5 דקות, לקצף תפוח ובהיר. מקפלים את עיסת השוקולד לקצף הביצים ומוסיפים קמח, אבקת אפייה וגרידת תפוז ומערבבים בעדינות. יוצקים לתבניות ואופים כ-10 דקות.

הרוטב:
מבשלים מיץ חמוציות וכוס סוכר יחד כ-5 דקות, עד לצמצום. מוסיפים את שארית הסוכר, ציפורן, קינמון וברנדי וממשיכים לבשל 2 דקות נוספות. יוצקים את הרוטב במרכז הפונדנט ומגישים.

בתאבון! [IMG]http://images.***.co.il/smilies2/wink_5.gif[/IMG]