יש לי לייזר ירוק 200MW עכשיו אמא שלי רוצה לעשות הסרת משקפיים בלייזר .
אז חשבתי שאני יעשה לה עם הלייזר שלי במקום שהיא תלך לרופא ותוציא הרבה כסף .
מה אתם אומרים ?
אני יכול לעשות דבר כזה ?
יש לי לייזר ירוק 200MW עכשיו אמא שלי רוצה לעשות הסרת משקפיים בלייזר .
אז חשבתי שאני יעשה לה עם הלייזר שלי במקום שהיא תלך לרופא ותוציא הרבה כסף .
מה אתם אומרים ?
אני יכול לעשות דבר כזה ?
|
|
אם אתה מנסה להצחיק אז לא הולך לך.
אם אתה "רציני" אז אתה יכול ליגרום לה לעיוורון ואף לישרוף לה את העיניים.
!מישתמש שפיץ!
מה אתה דפוק??
מפתאום מזה השטויות האלה לרופא..!
100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000
אבל חשבתי '' סך הכל הרופא מכוון לה לייזר לעיניים מספר שניות וזהו ''
ועל זה הוא לוקח הון תועפות , אני יכול לנסות לעשות לה בחינם ...
אני לא יודע עדין .
אני לא סגור על שום דבר ...
אבל אני תוהה האם אני יכול לעשות זאת בעצמי ?
תסגרוו הוא מסתבלט ואם אתה רציני לא..
100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000
בעקרון תקח את העדשה של המשפקיים ודרך זה תעשה לה את הלייזר וזה יעשה לה את המשפקיים על העיינים.
אתה צוחק? אתה תשרוף לה את הקרנית ככה, הנה הסבר :
מהו תיקון ראייה בלייזר?
ניתוח באמצעות לייזר מאפשר לעצב את הקרנית מחדש באופן המדויק ביותר, ומבטל את הצורך בשימוש בעדשות מגע או במשקפיים. בניתוח לייזר זה מבוצע ליטוש פני הקרנית. הליטוש משנה את תכונותיה האופטיות כדי למקד את התמונה על הרשתית. ברשת "עיניים" מבצעים את הניתוח רופאים מומחים מיומנים בעלי ניסיון רב בתחום ניתוחי תיקון הראייה.
מהם שלבי הניתוח?
התהליך מחולק לשלושה שלבים: בדיקת התאמה מקיפה, ניתוח - אם נמצאת מתאים - ומעקב לאחר הניתוח. הניתוח נעשה בהרדמה מקומית על ידי טיפות. בשלב הראשון של הניתוח הרופא פותח חלון טיפולי בקרנית. בשלב השני קרן לייזר מבוקרת מחשב מלטשת את הקרנית. לרוב, הניתוח מבוצע בעין אחת ומיד לאחר מכן בעין השנייה. הניתוח אינו כואב.
למי הניתוח מתאים?
הניתוח מתאים לאנשים מעל גיל 18, בעלי מספר יציב במשך חצי שנה לפחות, הסובלים מקוצר ראייה, מרוחק ראייה, מצילינדר (אסטיגמציה) או משילוב שלהם, ואפילו מזוקן ראייה. הניתוח אינו מומלץ לבעלי מספר שאינו יציב בחצי השנה האחרונה, לנשים בהריון, לאנשים בעלי קרנית דקה ולאנשים שסובלים ממחלות עיניים כמו גלאוקומה, ירוד (קטרקט), קרטוקונוס וכיו"ב. במרכזי "עיניים" אנו מבצעים בדיקת התאמה קפדנית, ורק כ-70% מן הפונים נמצאים מתאימים לעבור את הניתוח.
כמה זמן נמשך הניתוח?
המטופל שוהה בחדר הניתוח כ-20 דקות. פעולת הלייזר נמשכת 40-15 שניות. בתום הניתוח המטופל משוחרר לביתו כשעל עיניו כיסוי שקוף, שאינו מפריע לתפקוד ומוסר למחרת. הכיסוי השקוף ישמש את המטופל בימים הראשונים בשעת השינה.
האם הניתוח כרוך בסיבוכים?
כמו בכל טיפול רפואי, גם בטיפול זה קיימים סיכונים, כגון זיהום ושינויים בקרנית, שבמקרים נדירים עשויים להוביל לאובדן ראייה. אם תקפיד למלא אחר ההוראות לפני הטיפול ואחריו, הסיכון לסיבוכים נמוך ביותר. הרופא המטפל שלך ילווה אותך לכל אורך התהליך וייתן מענה לכל צרכיך.
למה אפשר לצפות בעקבות הניתוח?
הניתוח אמור לשפר את הראייה למרחק ולבטל את הצורך במשקפי ראייה או בעדשות מגע. בחלק קטן מהמקרים יהיה צורך במשקפיים גם לאחר הניתוח, אם כי מספר הדיופטר יהיה נמוך מזה שהיה לך טרם הניתוח (בדרך כלל מדובר בבעלי מספרים גבוהים).
האם התוצאה נשמרת לתמיד?
התיקון הוא לצמיתות. עם זאת, לעתים חלים שינויים בראייה לאחר הניתוח (הדבר תלוי באנטומיה של העין). במקרה כזה הרופא ישקול לבצע ניתוח משלים לאחר התייצבות הראייה, כעבור ארבעה-שישה חודשים מהניתוח, לכל הפחות, אם המצב הרפואי שלך יאפשר זאת.
מגוון השיטות לשלב הראשון של הניתוח (פתיחת החלון הטיפולי):
-מדריך שהכנתי בנוגע לשפעת החזירים, (מומלץ, בעל מידע רב וחשוב!)
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=496902