אני למדתי יג יד אני יודע שקשה להצת אבל אני מוכן לעשות הכל כידי להצת אני רוצה להיות לוחם
אני למדתי יג יד אני יודע שקשה להצת אבל אני מוכן לעשות הכל כידי להצת אני רוצה להיות לוחם
|
|
לצאת*.
ויש לך כמה אפשרויות, הכי פשוטה היא לצאת ליום סיירות \ גיבוש צנחנים דובדבן.
האפשרות הנוספת והקצת פחות מומלצת היא להתגייס ולא להתפנות. יכול להיות שזה יגרור איזה שבוע בכלא (כי בכל זאת למדת יג' יד'), אבל זה אפשרי.
אתה יכול מעכשיו להתחיל לנדנד ללשכות גיוס, לבקש לדבר עם קצינים בכירים (מפקד מיטב?), וכו.. השיטה היא לא לבוא ולצעוק, היא יותר להגיע ולבקש לדבר עם האחראי. החיילים (בדיוק כמו נציגי שירות של אורנג' לצורך העניין), הם חסרי כוח, וחסרי זין, וממש לא אכפת להם ממך. וגם אם כן, אין להם סמכות מתאימה. אתה צריך מראש להגיע לקצין שיוכל לאשר לך שינוי שיבוץ.
חיל האוויר לא "מסכים" לוותר על אף אחד. מה שקורה זה דבר פשוט, מהרגע שהחלטת לעשות יג' יד' השיבוץ האוטומטי שלך הוא במקצוע, במקרה של הטכני, שיבוץ במקצועות בחיל האוויר. שינוי שיבוץ אוטומטי, הוא נאחס ומסובך, אבל אף אחד לא הולך ושואל נציג של חיל האוויר "אתה יכול בבקשה לוותר עליו?"
בפועל אם הוא ישכנע את המפקד בלשכת גיוס (או במיטב), הוא יסופח לבק"ום ויישלח לשיבוץ מחדש. בדר"כ נוטים לקבל חבר'ה שרוצים לשרת בקרבי, אבל צריך להראות מוטיבציה.
תרשה לי לתקן אותך...
הוא מגיש בקשה אותה בקשה מעבירים לח"א או לנציג ח"א האזורי(אגב חבר'ה טובים) ואז ח"א מחליט האם "לוותר" אליו מה שלא קורה ברוב מקרים.
אם הוא יצליח לשכנע מפקד ל"ג או מפקד מיטב אז הוא ירד מהמסלול שאליו הוא מיועד(שח"ק), אבל הסיכוי שיקשיבו לו הוא אפסי משום שהוא בזבז במשך שנתיים משאבים של הצבא.
(היו מקרים של מלש"בים שלמדו בתיכון אלקטרוניקה ועשו יחידה אחת בלבד,והצבא שיבץ אותם במקצוע אותו הם בעצם לא למדו ולא עזר כלום...)
אם כבר מדברים על הטכני קיבלתי הצעה ללמוד שם מה אתם אומרים שווה ללכת או עדיף לברוח משם כמה שיותר מהר?
עריכה:הכוונה יג יד
נערך לאחרונה על ידי Aviv2222; 26-04-2010 בשעה 16:15.
[CENTER]
זה תלוי רק בך, מה חיבור שלך לעבודה טכנית.
בשיבוץ עצמו יש לך אפשרות להגיע למקומות טובים כמו כנף 2 וכ"ו
בסוף היג' יד' אתה עובר קורס בטכני בחיפה ובסיומו אתה בוחר 3 בסיסים ו3 מקצועות.
היציאות הן 11 יום, בבסיס 3 יום בבית (אין לי ספק שאתה יודע איזה תנאים יש בבסיסים..) ואם אני לא טועה בסמל אתה כבר מקבל לצאת חמשושים
רגע חברים ואולי יש אפשרות ללכת להיות לוחם נ"מ איך זה ?