פארטו היה כלכלן שנוי במחלוקת, והוא אמר כזה דבר: 80% מההכנסות בעולם מיוצרות על-ידי 20% מהאנשים. מאוחר יותר החוק שלו קיבל את השם "חוק פארטו", והיום ידוע בעיקר כ"חוק ה80/20".
החוק, או התופעה שלו, התגלתה כנכונה גם מעבר לכלכלה. 80% מהאפונים בגינה של פארטו נוצרו מ-20% מזרעי האפונה שהוא שתל.
אפשר לסכם את חוק פארטו כך: 80% מהתוצאות נובעות מ-20% של המאמץ והזמן שהושקע.
80% מהרווחים של חברה באים מ-20% מהמוצרים שלה. בשביל לקבל 80 במבחן אתה צריך להשקיע 20% מהמאמץ שהיית משקיע בשביל לקבל 100.
הרשימה עוד ארוכה, ולפעמים החלוקה אפילו גסה יותר: 90/10, 95/5, 99/1 - כל אלה לא נדירים, אבל המינימום הוא 80/20.
השאלה היא, האם אפשר ליישם את החוק גם בפיקאפ?
אחרי שעברתי וקראתי את כל המשובים שכתבתי לעצמי, שמתי לב לדפוס מסוים: 20% מהטכניקות והכלים שאני משתמש בהם, הם אלה שהביאו אותי להשגת הסגירות שלי. ה-80% הנותרים שרפו לי הרבה סטים, למרות שלפעמים הם עזרו - אבל אף פעם לא ברמה של ה-20% הראשונים.
בנוסף, 20% מהטכניקות שהשתמשתי בהם שרפו לי 80% מהסטים. דברים כמו שימוש מוגזם בנגים ושימוש ב-DHVs שרפו לי הרבה סטים, בעיקר בתחילת הדרך. לאט לאט למדתי להפסיק להשתמש בחלק מהטכניקות והתמקדתי ב-20% שהניבו תוצאות.
יש 2 שאלות שאני שואל את עצמי כל הזמן (וגם אתה צריך לשאול את עצמך):
1. איזה 20% מהטכניקות מביאות ל-80% מהבעיות שלי?
2. איזה 20% מהטכניקות מביאות ל-80% מהתוצאות החיוביות שלי?
להיות סלקטיבי - לעשות פחות - זאת הדרך היעילה. תתרכז בעיקר ותתעלם מהשאר. כמובן שלפני שאתה מפריד את החיטה מהשעורה, אתה צריך לזהות מה עובד, מה מושך הכי הרבה משקל. תזרוק הכל על הקיר ותראה מה נדבק.
במילים אחרות, תמצא מה עובד בשבילך ותעשה אותו טוב. תחקור טכניקות חדשות, ותראה אלו מתוכן עובדות.
לבריאות.

?What have you been up to lately
ציטוט ההודעה