אהלן כולם!
אני יודע שהמון ילדים חיכו ושאלו אותי בפרטי שאלות , ביקשו ממני דברים ולכן אני פותח את האשכול הזה.
מהם הדברים שאתם הולכים ללמוד בחצי שעה הקרובה:
1.לשפר את אחוזי הקליעה שלכם
2.להיות בלתי מנוצחים באחד על אחד , לשפר שליטה בכדור בשתי הידיים
3.ללמוד טכניקות ודרכים לקלוע יותר נקודות כל משחק
4.לדעת לפתח שליטה בשתי הידיים בצורה נכונה ומהירה , ללמוד לשפר צעד וחצי עם היד הפחות נוחה , לשפר מסירות.
5.לשפר סיומת בסל וללמוד דרכים שונים לסיים עם סל
6.לדעת לקרוא את המגן שלך וכך לתקוף בצורה הנכונה ולשים נקודות
7.שיפור אדיר בCrossover , אני מבטיח!
8.שיפור הניתור , הורדות וסיכום על כמה תוכניות לשיפור הניתור
9.תזוזה בלי כדור ועוד דברים שישפרו אותך כשחקן
ועוד המון דברים שיעזרו לכם להיות שחקנים הרבה יותר טובים , אני מבטיח.
טוב אז בלי לבזבז יותר זמן , אני אתחיל.
שיפור אחוזי הקליעה:
אני בטוח שיש בפורום כאלה עם אחוזי קליעה יותר טובים , כאלה עם אחוזי קליעה פחות טובים , כאלה שזורקים נכון (מהראש , מעל הכתף) וכאלה שזורקים פחות נכון או לנכון בכלל (מהבטן , מהסנטר) וכו'.
הזריקה זה הנושא שאמור להיות כלי הנשק החזק ביותר שלכם!
תסתכלו על משחקים ותשימו לב שדרך כלל שלפחות חצי או אפילו יותר מהנקודות במשחק נגרמות מזריקה.
תשימו לב לbuzzer beaters (זריקות בשניה או כמה האחרונות שגורמות לניצחון) של שחקנים גדולים ואפילו , למי שראה אתמול את המשחק בין מכבי לחימקי , הזריקה האחרונה נעלה את המשחק עם ניצחון למכבי. אתם צריכים להבין כמה הזריקה זה נשק חזק כל פעם שאתם עולים על המגרש!
אז קודם כל אני אתחיל עם הדבר הכי פשוט , איך לזרוק נכון:
זאת צורת הזריקה שאני משתמש בה למי ששואל , הכי נוחה , הכי נכונה והכי טובה לדעתי.
עכשיו , אחרי שחלק קטן לפחות הבין איך לזרוק נכון , אני יודע שיש הרבה ימים בהם אני פשוט תופר סלים ויש ימים שאני בקושי קולע. זה קורה מסיבה מסוימת או שפשוט סתם היה לי יום רע?
אז למי שרוצה לדעת קודם כל את התשובה אז , אין דבר כזה מזל בכדורסל! או שאתה קולע או שאתה לא קולע. הכל תלוי בקשת של הזריקה שלך!
אני עכשיו יראה לכם סרטון שהעלתי מהמשתמש שלי במיוחד בשביל להסביר לכם את המקרה. אני מבקש לא לדלג על כלום , כך תוכלו להבין ולשפר את אחוזי הקליעה שלכם בצורה משמעותית!
אני מצטער על האיכות הגרועה של הסרטון אבל אני מאמין שתבינו הכל (לפחות אלה שיש להם אנגלית בסיסית)
חח.. אני לא מנסה לפרסם את המכונה בסרטון אבל יש לה משמעות מרכזית בסרטון. ברור שאתם לא צריכים אותה בשביל להשתפר אבל תשימו לב מהו התפקיד של המכונה בסרטון.
הנה הסרטון:
אני מבטיח שאם תתאמנו על הקשת שלכם הרבה , תראו שינוי משמעותי בזריקה שלכם.
שיטת ה3 למעלה 1 למטה:
עוד שיטה מעולה שעזרה לי מאוד. זאת שיטה שתעזור לכם לזרוק מדויק יותר (זאת אומרת לאמצע של הסל ולא לימין או שמאל) אבל היא לא שיטת חובה! אני מכיר ילדים שזה עזר להם אבל יש גם כמה ילדים שלא היה בכלל נוח להם להשתמש בשיטה. לי לפחות היא עזרה מאוד בדיוק אבל אתם לא חייבים להשתמש בה בשביל לקלוע יותר. אני חייב להזכיר שאימון רב להרבה זמן על השיטה הזאת יעשה שיפור משמעותי בדיוק!
הנה השיטה:
טוב , עד כאן לפחות , סיימנו עם כל מה שקשור לזריקה , יש לי עוד המון דברים לסכם באשכול הזה.
אז בואו נעבור ל:
להיות בלתי מנוצח בכל משחק 1-על-1 ולשפר שליטה בכדור בשני הידיים:
אני מאמין שזה הקטע שרוב המשתמשים בפורום ירצו להיות הכי טובים בו.
הרי זה תמיד כיף להיות בלתי מנוצחים כשאתם במשחק של 1-על-1.
להשוויץ על סגנון המשחק והמהלכים שלכם , להפיל שחקנים ללא היסוס וכו'.
אני בטוח שזה הדבר שהגארדים פה לפחות ירצו להיות הכי טובים בו נכון?
אז אני אתחיל בזה שאני אגיד לכם שכדורסל מתחיל בשליטה בכדור.
אם אתם רוצים להיות באמת טובים ב1-על-1 אז אתם חייבים שליטה טובה בכדור.
ואני מכיר כאלה שאומרים שיש להם שליטה טובה בכדור אבל הם אפילו לא התאמנו בשביל זה!
תסמכו עלי שמשהו כמו 95% מהפורום לא מבינים כמה שליטה זה דבר חשוב ואיך להתאמן עליה כמו שצריך!!
אני רואה ילדים ששואלים אם התוכנית השבועית שלהם טובה והם מראים בה רק יום אחד בה הם מבצעים תרגילים של שליטה על כדור.
אתם כל כך לא מבינים איזה חלק משמעותי יש לשליטה בכדור במשחק היום!!! בואו נתחיל בזה שצריך להתאמן על שליטה בכדור לפחות ארבעה ימים בשבוע!! (אני אישית מתאמן על שליטה בכדור משהו כמו שישה ימים כל שבוע , שעה וחצי כל אימון של שליטה בכדור)
אוקיי לפי דעתי , גם כמה שחפרתי לכם עכשיו לא עזר לשנות את דעתכם בנוגע לשליטה.
אבל אתם לא מבינים כמה הנושא הזה חשוב אבל לא מבינים את הפוטנציאל שלו בארץ.
אני אתחיל בשתי סרטונים של ה"אלוף" מטעמי לשליטה בכדור , SUPERHANDLES.
סרטון ראשון:
סרטון שני:
כמב ביקשו ממני איזה תרגיל שלא הבינו ואני מראה לכם קטע שלקחתי מהDVD:
Ganon Baker School - Ball Handling:
לתרגיל הזה של שליטה בכדור קוראים The Rythem וזה התרגיל שאני הכי אוהב.
תרגיל מעולה לעבוד על זריזות בידיים וסתם כשמשעמם לעשות צליל יפה עם הכדור.
עוד פעם , אני מבקש. שליטה בכדור זה חלק מאוד מאוד חשוב מהכדורסל היום! תדאגו לבצע אותו כל יום שמתפנה לכם זמן!
אוקיי עכשיו אחרי שעברנו את החלק של השליטה שאני מזכיר עוד פעם שהוא מאוד מאוד חשוב! נעבור ל"מהלכים"\"תרגילים" שיעזרו לכם להטעות את המגן שלכם וסיכוי גבוהה שתוכלו לעשות נקודות אחרי ה"תרגיל".
אוקיי נתחיל מדברים יותר קלים כמו:
Crossover (שינוי כיוון חד):
Killer Crossover aka The UTEP 2 STEP Tim Hardaway Crossover:
Spin Move (סיבסוב פשוט מאוד):
עכשיו דברים קצת יותר קשים שאני אביא עליהם גם הסבר במילים איך לעשות אותם ואל מה להתייחס בסרטון:
שלושה תרגילים חזקים ביותר שמוסברים היטב:
Shammgod Swipe , Stiff Leg , Iverson Crossover:
Shammgod Swipe:
Shammgod Swipe זה דבר שלמדתי לפני החופש הגדול האחרון ואני יכול להגיד לכם שזה משהו שלא נכשל לי אף פעם.
אם תדעו לא להשתמש בו כל פעם במשחק של אחד על אחד ולשמור אותו רק לרגעים החשובים אז זה יהיה הנשק הסודי שלכם , תסמכו עלי.
מה שגורם להטעיה העיקרית בתרגיל זה ה"איבוד כדור" זאת אומרת שאתם זורקים את הכדור קדימה וזה נראה כאילו איבדתם אותו ואתם לוקחים צעד קטן , אחריו מין צעד קפיצה כזה ולוקחים את הכדור עם היד השנייה. זה כאילו איבדתם את הכדור , המגן מנסה להגיע אליו ואתם פשוט מושכים אותו עם היד השנייה. דבר ממש ממש טוב , אני זוכר שלפני כמה משחקים פרקינס עשה את התרגיל , מי שראה את המשחק , אני לא זוכר נגד מי היה המשחק. תרגיל ממש ממש חזק! שמרו אותו למצב שבאמת תצטרכו אותו
Stiff Leg:
הStiff Leg הוא אחד התרגילים שאני הכי אוהב להשתמש בהם.
זה מין Cross שמעביר את הכדור אל מאחורי הרגל השנייה.
אין יותר מדי מה להסביר , פשוט תראו ותחמדו איך עושים אותו ואני מבטיח שהוא יעזור לכם במצבים קשים!
Iverson Crossover:
הCross של AI הוא הCross הכי קטלני אי פעם לדעתי. לקח לי המון המון זמן ללמוד לעשות אותו כמו שצריך ועכשיו אני אגיד לכם את מה שלקח לי המון זמן בחינם.
אז בשביל לבצע את הCross כמו שצריך פשוט תסתכלו על המותניים שלו בהילוך האיטי , הידיים שלו בהילוך האיטי , הראש שלו בהילוך האיטי וגם הרגליים שלו בהילוך האיטי.
שימו לב שזה מאוד חשוב שתעשו את זה! הקרוס של אייברסון הוא באמת ממש קטלני ומומלץ ללמוד אותו אז שימו לב לכל דבר שהוא מזיז בגוף , אני הפעלתי את הסרטון הזה ועוד סרטונים אחרים יותר מ300 פעם (אני רציני) והסתכלתי על התנועות של כל אחד מאיברי הגוף שלו בשביל ללמוד את זה.
Inside Out - Double Cross:
אחלה תרגיל שעובד לי המון כשחקן אחרי הCross השני.
תסתכלו ושימו לב בין ההבדלים בין הCross הראשון לשני.
שימו לב שהשני מתחיל אחרי יותר זמן והוא גם יותר מהיר וגם אחריו מתפרצים.
בקיצור... תרגיל מעולה!
The Sub Zero aka The BONE COLLECTOR/Hesitation:
תרגיל מעולה "להקפיא" את המגן במקום! למי שלא יודע , Hesitation זה היסוס והמטרה שלו זה כאילו אתה הולך למסור את הכדור.
שימו לב לתנועה של המותניים , הרגליים והראש בתרגיל הזה בשביל שתוכלו לעשות את זה גם כמו שצריך.
דבר מעולה , עוזר לי הרבה במשחקים של אחד על אחד!
Deron Williams Crossover:
איי איי איי , D-Will , הרכז האגדי שהוא בעצם השחקן הלבן הכי טוב בNBA לדעתי.
Cross מעולה , מטעה מאוד אם יודעים לעשות אותו כמו שצריך. מומלץ לעשות אותו רק במקרה שאתם עושים crossover והמגן פשוט עדיין מצליח לשמור עליכם אז תעשו למגן את זה ולפעמים הוא נופל גם מהדבר הזה חח... (מה שאני עשיתי לחבר עם זה)
^שחקן COD MW2 מקורי^
*מנהל פורום קונפיגים ומדיה לשעבר*
נערך לאחרונה על ידי GeForce8800, 10-12-2010 בשעה 21:36
12-11-2010, 16:11
GeForce8800
*** Master
שם פרטי: עידו
אוקיי אני אתחיל עם דברים שיעזרו לכם ליצור מקום לזריקה או ליצור מקום בכללי לעשות תרגיל אחר או להתפרץ לסל.
בוא נגיד שאם יש לכם אחוזי קליעה גבוהים בכללי ואתם יודעים לעשות את זה כמו שצריך , הממוצע שלכם במשחק מגיע ל25+. אם שומרים עליכם חזק , פשוט תעשו את זה ותעלו לזריקה וכמעט אין סיכוי שהמגן שלכם יביא לכם בלוק (זה כמובן אם העליה לזריקה שלכם מהירה)
אוקיי אז נתחיל עם Retreat:
Retreat זה דבר פשוט מעולה בשביל ליצור שטח להתפרץ , לקבל ראיה מורחבת יותר (טווח ראיה גדול יותר בשביל מסירה\התפרצות לסל וכו')
אם יש עליכם שני שומרים או שהמגן לא מרפה ממכם , תעשו לו את זה בשביל ליצור שטח ולקבל יותר אפשרויות בשביל להמשיך לשחק. דבר חובה אצל כל רכז!
Step-Back:
כל שחקן צריך את הדבר הזה בשביל להתקדם לשלב הבא! הStep-Back עוזר מאוד בשביל ליצור מקום לזריקה בכל מצב! מומלץ לכולם לדעת את זה.
עוד שתי סוגים של step back רק בצורה אחרת:
Dwayne Wade Step-Back:
Baron Davis Step-Back:
אוקיי , התחיל עם קצת "תרגילים" לגדולים יותר מבינינו , תרגילים של פוסט:
נתחיל עם הדבר הכי פשוט בעולם אבל מעולה לשחקני פוסט:
Post Spin:
דבר מעולה להטעיה בפוסט:
CP3 Great Escape:
שימו לב לראש ולגוף שלו בתרגיל.
עוד תרגיל מעולה לפוסט:
Drop Step Layup:
Up and Under:
Short Turnaround Jumper:
אוקיי , נעבור קצת לסיומת ותרגילים שיעזרו לכם לפני עליה לסל:
Rajon Rondo Pistol Pete Ball Fake (תרגיל חזק , מי שראה את רונדו עושה את זה בפלייאופים יודע שזה דבר שמרים את הקהל):
Shake&Bake:
חובה לכולם ללמוד במצבים של Fast Break (מתפרצת):
Euro Step:
תרגיל פשוט מעולה שעובד לי כל פעם בשביל להטעות מגן. יש כאלה שפשוט קוראים לו Show & Go אז פשוט חובה ללמוד גם:
עריכה: עשיתי טעות בלינק וכרגע יש בעיה קטנה אצלי בYouTube אז אני יביא לינק חדש בבוקר ויוסיף כמה דברים. סליחה על זה.
עוד כמה טכניקות באחד-על-אחד:
בשביל שיהיו לכם יותר סיכויים לעבור את המגן שלכם , תתקפו את הרגל המובילה (היותר קרובה) שלו ותתפרצו אחר כך לסל.
אם תעשו את זה , יהיה לכם הרבה יותר סיכויים לשים סל אחר כך.
אם אתם רוצים לעלות לזריקה אחרי ההתקפה אז תנסו את הטכניקה הבאה:
תצמידו את האגודל שלכם של יד ימין\שמאל לאמצע החזה (היד שעוזרת לכדור בזריקה או יותר נכון , היד החלשה יותר שלכם) ולאחר מכן , תפתחו את היד.
כשהיד פתוחה , אתם תשימו לב שהיא תמיד תהיה קרובה ליד החזקה יותר שלכם וכך תוכלו לעלות לזריקה מהר יותר.
אני מצטער שאני מסביר לכם את זה ככה , אין שום סרטון לזה ברשת אבל אני מקווה שהבנתם משהו.
שיפור בניתור והורדות של כמה תוכניות לשיפור הניתור:
אני יודע שזה חלק שהמון המון ילדים פשוט חיכו לו וסוף סוף אני מביא לכם אותו.
קודם כל , מי שלא יודע , כל תוכניות הקפיצה עובדות בעיקר על שריר התאומים:
התוכניות יחזקו לכם את הרגל וישפרו צעד ראשון מה שיעזור לכם במשהו כמו 0.5 שניות בריצת 40 מטר לדוגמא.
התוכניות גם יעזרו לילדים פה שחסרים להם עד 8 ס"מ בערך מהטבעת להטביע ותיתן לכם את היתרון לקפוץ מעל המגן שלכם מהר יותר וגם גבוה עד כדי שיהיה לו קשה יותר לתת לכם בלוק.
נתחיל עם התוכנית הראשונה והמבוקשת ביותר:
Athletic Advantage:
http://www.f2h.co.il/480464473
התוכנית השניה:
The Vertical Project/Double Your Vertical Leap:
http://www.f2h.co.il/618385661
עוד תוכנית מעולה שהעלתי במיוחד בשבילכם.
חכו רגע , אני לא סיימתי אבל אני צריך ללכת.
יש לי אישור להקפיץ כשאני מעדכן מExait למי ששואל.
בינתיים , שימו לב ותהנו מהתוכן החדש.
יש גם תרגילים חדשים.