הריי אנחנו לא יכולים לשלול את קיומם...
אבל עדיין לא מאמינים בהם... למה?
הריי אנחנו לא יכולים לשלול את קיומם...
אבל עדיין לא מאמינים בהם... למה?
|
|
מה ת'רציני?
יהדות זה משהו שעבר במשך הדורות,
זה תרבות, זה היסטוריה - זה קודש.
ובשביל המאמינים, הדברים האלה גם מלווים באמונה בה'.
אני לא מבין מה הקטע עם 'גובלינים' ו-'פיות שיניים'?
מה הקשר?
One Shot - One Kill
אתה שואל למה היהודים מאמינים בה' ולא בפיות ועוד יצורים דמיוניים?
מאחורי השאלה אתה טוען שבעצם שה' הוא דמיוני כמו פיות, דרקונים וכו'.
אבל כל הויכוח בין מאמינים ללא מאמינים, החלה מהתפתחות המדע, שהביא תיאוריה לכך שהעולם נוצר ע"י מפץ, ולא על ידי ישות רוחנית גדולה, ואם תאוריה זה כל התנ"ך בעצם נסתר. מה שעוד תרם להתפתחות תופעת "האתיאזם" היא הדמוקרטיה שאיפשרה זכויות, כמו חופש מדת, דעות וכו'.
עצם כך יהודים מאמינים כך, כי זה מה שכתוב בתנ"ך, וגם אני מאמין בזה כי זה מה שרשום בתנ"ך שסיפק לנו מוסר ועוד דברים אשר יצרו חברה בעלת התנהגויות נורמטיביות.
אני לא מסכים אם כל מה שכתוב בתנ"ך, אך בקטע של ה' אני מאמין.
אוקיי זה אחד באמת האהובים עליי. אז קודם כל נתחיל שהמכה הרביעית היא ערוב, חיות רעות אשר באות והורג באדם ובבהמות, אוקיי עד כאן סביר. ממשיכים. המכה החמישית היא דבר, שפה אלוהים אומר שהוא יהרוג את כל מקנה מצרים: צאן, בקר, סוסים, גמלים..בקיצור הכל. עכשיו אם זה לא מספיק הגיע המכה השביעית שהיא ברד הרגה את כל המצרים ואת כל החיות שהיו בשדה, עוד אנשים וחיות מתים כמובן. אחרי כל זה גם הרבה מצרים מתים במכת בכורות, וכאן מגיע אחד הדברים שמדאיגים אותי, לתפקיד פרעה הוא הבן הבכור של הפרעה הקודם, אבל הפרעה הזה לא מת במכת בכורות. ואחרי כל המכות האלה וכשבני ישראל כבר עזבו את מצרים פרעה החליט לרדוף אחריהם עם כל צבאו. עכשיו בנקודה הזאת אני רוצה לעצור ולהגיד שהרבה אנשים פה בפורום אוהבים להשתמש בתירוץ של איך עם של עבדים שנעו לאט יכלו לעבור את ים סוף מהר וכשצבא מצרים המהיר והאדיר בא לעבור, בום! נסגרו עליהם המים. על איזה צבא לעזאזל אתם מדברים? מצרים הוכתה במכות הכי קשות שאפשר, רובם נהרגו מהערוב, הברד ומכת הבכורות, הם סובלים מרעב מטורף בגלל הדבר והארבה, כל המקנה שלהם מת במכת הדבר. גם כל הסוסים מתו במכת הדבר (שמות פרק ט' בהתחלה) אז כבר הם לא יכולים לרכב על המרכבות, רוב האנשים גם ככה רעבים או מתים אז מי בדיוק כבר יצאו אחרי בני ישראל? קבוצה של עשרה מצרים שרצו לאיים על בני ישראל וטבעו כי לא היה מציל בחוף?
ארכיאולוגים לא יכולים להוכיח שיציאת מצרים התרחשה,
הם רק יכלו להגיד שגילו כאלה וכאלה כלים או מרכבות או מה לא.
אבל זה קשור ללמה הם היו שם, מה הם עשו שם, איך הם הגיעו לשם ועוד ועוד ועוד.
אז היה מזבח, נו אז?
של מי הוא היה?
ארכיאולוג לא יכול לספר את הסיפור, הוא יכול להראות את הכלים!
One Shot - One Kill
1) למצרים באתה תקופה היה בריתות עם מדינות שונות. אותם מדינות סיפקו להם חיילים כשמצרים הייתה זקוקה להם.
2) הוא לא יכול להוכיח, אך הוא יכול לשער על ידי איסוף חומרים מהתנ"ך לתיאורם של אותם מזבחות.
אני לא מאמין בכל התנ"ך, אני מאמין בחלקו, בסיפורים שנראים לי הגיוניים.
למש בבריאת העולם כמו שהוא מתואר בתנ"ך יש לי ספק, ואני יותר נוטה להאמין למפץ הגדול, אך את אותו מפץ גדול אני מאמין שה' הוא זה שגרם לכך.