כבד עוף קצוץ
מצרכים:
ל-4 מנות
2 כפות שמן תירס
3 בצלים בינוניים פרוסים
5 שיני שום כתושות
כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
500 גרם כבד עוף
להגשה:
עלי חסה
עגבניות שרי
לחם
אופן הכנה:
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
- מוסיפים את הפפריקה, המלח, הפלפל והכבד העוף ומטגנים עד להשחמה. אם המחבת מתייבשת (כי נגמר השמן) מוסיפים מעט מים חמים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט. בוחרים כמה טבעות בצל מטוגן לקישוט ושומרים בצד.מעבירים למעבד מזון ומעבדים עד שמתקבל המרקם הרצוי , לפי הטעם האישי.(לחילופין אפשר לטחון במטחנת בשר). מעבירים לקערה,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד ההגשה.
- לפני ההגשה מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בטבעות בצל מטוגן, בעלי חסה ובעגבניות או כל אחד ובחירתו. במידה ואוהבים את הכבד בטמפרטורת החדר אז מוציאים חצי שעה לפני ההגשה.
בהונגריה נהוג לערבב, לפני ההגשה ,את הכבד הקצוץ עם ממרח ביצים עם בצל מטוגן , שזהו ממרח בפני עצמו וכך לגוון את המתכון.
זהו מתכון קל להכנה, בעלות זולה, הכנות עד 15 דקות וזמן בישול עד 15 זקות.