אהלן חברים יקרים,

אז לאחר שבפעם הקודמת גיליתי שהיה יותר פשוט לבור לשאול פה מאשר לנסות הכל לבד, אמרתי לעצמי "למה לא לנסות לשאול שאלה על זה. לך תדע, אולי מישהו יוכל לעשות את החיים שלך הרבה יותר קלים?".

אז הינה הבעיה:
כמו שאתם כבר יודעים מהבעיה הקודמת שלי (או שלא), ברשותי מחשב נייד שאין לו כונן cd (טוב, זה לא מדוייק. יש לו, אבל הוא הרוס).
לא שווה לי לקנות כונן חדש.
המחשב ניתן לאתחול בעזרת כונן usb וזה הכיוון אליו אני שואף.

והינה השאיפה:
יצירת multi-boot usb.
אז לפני שנתקדם, אני רק אציין ואומר שכבר ראיתי המון סוגי פתרונות ברחבי הרשת. ניסיתי את רובם. כל הפתרונות התחלקו לשלושה סוגים:
1. לא עובד.
2. עובד, אבל לא מספק / לא בדיוק מה שחיפשתי.
3. לא היה לי מספיק ידע בשביל להשלים / לשפר את המוצר המוגמר.
מה אני מחפש אתם שואלים?
ככה - אני רוצה, בראש ובראשונה, כונן שאוכל להתקין ממנו גם win (רצוי בכמה גרסאות שונות. בעיקר 7 ו- xp) וגם לינוקס (גם כאן רצוי כמה גרסאות שונות, בעיקר ubuntu). זה חלק הכרחי בכונן.
בנוסף, שגם זה חלק הכרחי, אני רוצה שיהיה בו מערכת מותקנת של לינוקס.
בנוסף, וזה חלק שהוא לא הכרחי אבל רצוי ביותר, שתהיה בו מערכת win מותקנת.
כמו כן, ארצה להיות מסוגל לאתחל איתו כל מני images של דיסקים שונים לבחירתי (כלומר, קבצי iso). החלק הזה אמור להוות עיקר התחליף לכונן ה- cd שנהרס לי.

בעיקרון, אני מעדיף לעבוד בצורה של מחיצות שונות (ראיתי כל מני פתרונות שהכניסו כמה מערכות מותקנות / כמה התקנות לאותה המחיצה, רק בתקיות שונות, והתוכנה שניהלה את האתחול ידעה איזו מחיצה לבחור לכל אופציה שהיתה בתפריט. יותר מדי מבולגן בשבילי).

ברשותי, כונן חיצוני מספיק גדול, כך שהנפח זה לא הסיפור.

הכיוון מחשבה שלי כרגע - אם יש דרך / תוכנה שבעזרתה אוכל ליצור כונן cd וירטואלי עוד בשלב האתחול, זה יפתור לי את רוב הבעיות. בעזרת כונן וירטואלי כזה (שתהיה מותקנת כמובן על הכונן החיצוני), אוכל לשוטת ברחבי הדיסק החיצוני שלי ולבחור קובץ iso שאותו ארצה להעלות (בין אם זה התקנת של מערכת הפעלה, ובין אם זה דיסק אתחול אחר).
מעבר לזה, אצטרך רק לגלות איך לשלב את זה עם מערכת הפעלה מותקנת על הכונן החיצוני.

חשוב לציין, שניסיתי לעבוד כבר עם grub, אבל התוצאות לא היו מספקות:
הרבה פעמים הגעתי למצב ש- grub עושה לי mount לקובץ iso, אבל אז הוא לא מכיר שום כונן אחר שיש לי במחשב (שזה בעיה במידה ואני רוצה להתקין מערכת הפעלה על הדיסק הפנימי שלי).
במקרים אחרים, היה חסר לי הידע איך לעשות mount לדיסקים ספציפיים שלא בהרכח היה להם את הקוד הדרוש לקובץ ה- menu.lst ברחבי הרשת.

אם למישהו יש רעיון / ידע / כיוון - אשמח ביותר לשמוע עליו (כי כרגע זה נראה שהדרך היחידה שלי לעשות את זה היא ע"י מחיקת התוכן בכונן ה- usb והעתקה של התוכן הרצוי בכל פעם שאני רוצה לאתחל עם משהו אחר. וזה קצת טיפשי לדעתי, כשאני לא רואה שום סיבה למה לא להחזיק כל דבר בכונן אחר / קובץ iso אחר ובעזרתו לאתחל, עם תפריט יעודי, למה שאני בוחר לאתחל אליו).

תודה מראש