קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. עוד 6 שעות יש לי טיסה לפולין כנסו!!!
    על ידי FinisH בפורום דיבורים
    תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 17-12-2010, 15:19
  2. תגובות: 24
    הודעה אחרונה: 16-11-2005, 07:35
  3. אנשים אני טס לפולין לשבוע!!! כנסו!!!
    על ידי Aviad בפורום דיבורים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 18-10-2005, 12:29
  4. חחח תמונה שצילמתי מהמסע לפולין השנה חח
    על ידי Skr1ptAsyluM בפורום דיבורים
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 11-09-2005, 14:59
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

הטיול לפולין (17)

ברירת מחדל הטיול לפולין (17)

בחופש הגדול אנחנו יוצאים למסע לפולין..

אני יגיד לכם את האמת יש לי פוביה (אם אפשר לקרוא לזה ככה) מטיולים שנתיים, מה שמלחיץ אותי בעיקר זה לא הללכת לאיבוד והשטויות האלה,
    מה שמלחיץ אותי זה השיעמום והתנאים בלילה..
    טיול שנתי בכיתה ט' לדוגמא היה הסיוט של החיים שלי והמזל הגדול שלי שהוא היה רק יומיים (לילה אחד).
    ישנו שכבה שלמה באוהל אחד, ילדים מפליצים אחד על השני, ערסים רצו באוהל באמצע הלילה ודרכו לי על הפנים, כולם מדברים ואי אפשר לשרוד שם באוהל הזה..
    הטיול עצמו היה משעמם טילים, כל דקה הרצאות, חפירות, דיבורים, אין עיניין, רק הולכים במדבר ומדברים איתנו על דברים משעממים..

בקיצור כל טיול שנתי מפחיד אותי מחדש.
    הטיול לפולין מפחיד אותי פי 4..
    נכון, זה לא מכבד לומר שדיבורים על השואה הם משעממים, ואני לא חושב שהם משעממים, אבל אני יודע שישטפו לנו תשכל שם בסיפורים כאלה ואחרים, ויש לי רגישות לדברים האלה.
    סיפור אחד על השואה והיום שלי נהרס, אני כל הזמן חושב רק על הסיפור ולא יוצא מהדיכאון עד היום למחרת..
    רק מחשבות של עצב עוברות לי בראש, וזה הרגשה נוראית שבא לי להתאבד כדי שהדכאון יעזוב אותי כבר.
    בקיצור מבחינת העיניין, אני חושב שהולך להיות "אוברמעניין" ברמה שהסיפורים האלה ייחרטו לי במוח ו"יהרסו" (לא נעים לומר שסיפור על השואה יהרוס לי משהו בחיים) לי תטיול שאמור להיות החוויה של החיים שלי.

מבחינת התנאים.
    אז כן, יש חדרים בלילה, בכל חדר 2 ילדים, תודה לאל.
    אבל, הכינו אותנו מראש, אנחנו הולכים להצמד דבוקים אחד לתחת של השני כקבוצה 7\24, לא זזים מילימטר בלי להודיע.
    נכון, בידיעה שאנחנו לא נמצאים בישראל, אבא לא יכול לבוא אם הלכתי לאיבוד, ובכל רגע יכול לצוץ איזה ניאו נאצי ולהרוג אותך, זה די מפחיד, וגורם לך אוטומטית להצמד לקבוצה שלך.
    אבל בכל זאת, אילו תנאים הכרחיים שגורמים לי להתאכזב מהטיול שאני עומד לצאת אליו.

הטיול בעוד חודש וחצי בערך, וכבר עוברות לי מחשבות לבטל את התשלום ולהשאר בבית.
    חבר שלי שלא יוצא בגלל שהוא שכח להביא תתשלום בזמן, אני פשוט מקנא בו, הלוואי וגם אני הייתי שוכח, מצב שבו אין לך ברירה אלא לא לצאת לטיול.
    אני נמצא כרגע במצב של האם כדאי לצאת או לא כדאי, אני מנסה לתאר איך יראה הטיול, וזה בערך מה שחפרתי לכם כאן.

אז סליחה על החפירה ומקווה שתעודדו אותי לצאת לטיול הזה בחיוך ולא בחשש.

2. קישורים ממומנים

משתמש מתחיל האוואטר של מיטלוש
    שם פרטי
    מיטל
    לייקים
    14
    נקודות
    50

אני אומרת שאתה לא צריך לחשוש, פשוט תנטרל את כל הפחדים האלה, כי הטיול הזה באמת הולך להיות שונה!
    אחותי הגדולה יצאה לזה לפני כמה שנים והיא גם לא סבלה טיולים שנתיים וזה היה בשבילה משהו כל כך שונה. זה הרבה יותר מסתם טיול שנתי עם צחוקים ובאלגנים. זה משהו רגשי, משהו עם ההסטוריה של העם שלנו, עם האבל הזה. משהו כל כך שונה ומיוחד.
    זה משהו שיזכר לך לכל החיים, ואני אומרת שזה מזה לא צריך להפחיד אותך עם זה שכל הקבוצה ביחד כל הזמן, הרי זה מה שמפחיד אותך, שתלך לאיבוד לא? ככה לא תלך לאיבוד זה בטוח.
    ועוד דבר נוסף, הקטע שזה הורס לך את היום, זה ככה כמעט לכולם. זה עצוב אין מה לעשות. זה משהו שאנחנו חייבים לשמוע וללמוד. זה משהו שהעם שלנו עבר ואנחנו צריכים להיות גאים בזה שאנחנו קיימים היום.
    אני אומרת שאתה צריך ללכת, זה באמת שווה את זה. זה הרבה יותר מסתם טיולשנתי באוהל. (שלא נדבר על זה שזה בכלל לא באוהל XD)
    התאנים הרבה יותר נוחים וזה צריך להיות טיול מרתק ומלא חוויות, ריגושים, וכו'..
    מקווה שתהנה אם תצא. ומקווה שעזרתי לך להבין מה יותר נכון בשבילך.
    בהצלחה (:
    ההתרגשות הזו שאני נמצאת בה, האויר שמרגיש כל כך משמעותי כששואפים אותו, פעימות הלב המהירות, הרצון הזה שלא דועך.
    בלי-סוף רגשות.
    בלי-סוף מחשבות.
    אבל רק מילה אחת,
    ספרים.

משתמש מכור האוואטר של -Flame-
    שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

אם אתה חושב שלא יהיה טוב, אתה חושב שישטפו לך ת'שכל\משו בסיגנון, אל תלך... חרם על ה5 אלף לא? אם אתה באמת רוצה ללכת כי זה חשוב, תוריד לעצמך כאפה ותתאפס, זה לא טיול שנתי, צאו מהגישה של מסע לפולין זה טיול שנתי! אתה אשכרה הולך לעמוד במקומות שבו נרצחו מאות אלפי יהודים, אז אם אתה חושב שסיפורים וטיפה רצינות זו שטיפת מוח, אל תצא זה לא לגיל שלך...
    אני בן 16, ואני לא יוצא כי אני יודע שהשכבה שלי לא תוכל לתפוס את עצמה בידיים ויהיה צחוקים... אני יחזור לפולין בשלב מאוחר יותר בחיים שלי, בצורה יותר רצינית ואמיתית... זה לא סוף העולם לא לצאת למסע....
    חינוך לכבוד, יציל את הדור החולף
    חינוך לעושר, יציל את הדור החדש
    חינוך לערכים, יציל את העולם מהדור החדש

"חינוך הוא נשק שהשפעתו תלויה במי שמחזיק אותו בידיו ובמי שהוא מכוון עליו" (סטאלין)

משתמש ותיק האוואטר של EnBlack
    לייקים
    366
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    "Excuse me while I kiss that guy..."

קראתי חצי וההודעה שלך לא הגיונית בעליל. איזה נאו-נאצי יבוא ויהרוג אותך ברחוב?
    אתה מכניס את עצמך ללחצים לא הגיוניים! דברים כאלה לא יקרו... הטיול לפולין הוא
    טיול אחד הכיפיים יחסית לכל טיול אחר שיהיה לך בבית הספר, וגם לא מכריחים אותך
    ללכת אז אל תלך אם אתה כל כך פרנואיד לגבי מה שהולך לקרות שם.
    אתה תעשה שם מה שבא לך עם המלווים והמורים יהיו בכלל באלף עזאזל לא יסתכלו
    עליך ולא כלום. תהיה בטוח שאף ערס לא ירוץ שם כי כל הערסים איכשהו פטריוטיים
    כאלה למדינת ישראל, נראה לי שהם יצליחו לכבד את המקום. ואם אלה הפחדים
    שלך, שתהיה בריא, שערסים יפליצו עליך.. מה יהיה איתך בצבא? באמת?

ב5 אלף אתה יכול לעשות כל כךהרבה מאשר לסבול בטיול הזה

משתמש מתחיל האוואטר של מיטלוש
    שם פרטי
    מיטל
    לייקים
    14
    נקודות
    50

ציטוט נכתב במקור על ידי 5656581 צפיה בהודעה
    ב5 אלף אתה יכול לעשות כל כךהרבה מאשר לסבול בטיול הזה
    לסבול!? זה ממש לא במקום.
    ההתרגשות הזו שאני נמצאת בה, האויר שמרגיש כל כך משמעותי כששואפים אותו, פעימות הלב המהירות, הרצון הזה שלא דועך.
    בלי-סוף רגשות.
    בלי-סוף מחשבות.
    אבל רק מילה אחת,
    ספרים.

מנהל ראשי האוואטר של Old Lady
    שם פרטי
    Oshri
    לייקים
    1116
    נקודות
    550
    משפט מחץ
    Sometimes you have to serve to lead

מצטער להגיד לך אבל אתה חי בסרט חח,מה הסיכוי שיקפוץ עליך ניאו נאצי?מה אתה חושב אתה חי בעולם בלי חוק?
    על כל מקרה אין לך מה לפחד,אתה בטוח עם המשלחת שלך.
    רק דבר אחד,אתה מתלבט אם ללכת לטיול בכללי?
    או שאתה מתלבט אם ללכת בגלל זה שאתה מפחד להאבד או מאנשים שיתקפו אותך?

משתמש ותיק
    לייקים
    38
    נקודות
    666
    משפט מחץ
    cherish your life.

יצאתי למסע הזה.
    הדבר היחידי שהפחיד אותי זה שהכנפיים רועדות בזמן הטיסה אם נכנסים למערבולת אוויר.
    זה שלא זזים מילימטר זה מוגזם, יש לך מקום לשים את הרגל לצעד הבא. זה מספיק. תתרשם מהעיר (במיוחד קרקוב, ממש עיר יפה).
    אגב ציפיתי ליותר מוורשה (הכל מרובע שם ועשוי מבטון, שום דבר היסטורי יפה), אבל בגלל שהורידו את העיר במלחמה ה- II תרתי משמע, שיטחו אותה, בנויים רק בנינים משעמים ואפורים.

מה שהשאיר בי רושם עמוק זה השקט בטרבלינקה. שום יצור חי. ראיתי רק להקה אחת (טועה כנראה) מעל היער. שקט מחריד ומצמרר, גם חיכיתי שכולם ילכו לאוטובוס ועמדתי לבד בשטח הפתוח. בשקט. רק עכשיו אני מבין איזה משקל יש לשקט הזה.
    המסע שלנו כלל 140 תלמידים + איזה 20-30 אנשי סגל. מלא. אף אחד לא נאבד, אף אחד לא הסתבך עם כלום, שום תקלה, מסע חלק.
    אם אתם נפגשים עם נערי (נערות) פולין, השפה האנגלית WILL COME HANDY. נערות משהו איכותי ביותר.

נסענו במרץ, היה קר. קור נסבל. אבל לא במיידנק. בטקס במיידנק עמדנו אחד צמוד לשני, השיניים נוקשות אחת בשניה בלי שליטה, הגוף רועד, האיברים קופאים (היה רק -5) ואתה לא מבין דבר אחד: איך? רק עם שמרטוט עליך, בלי נעליים, עם שלג (-30) שורדים?
    כל הקומפלקס של מיידנק נשאר במקורו כולל ערמת העפר. רק שיחזרו את המבנה של המשרפות אך לא את התנורים עצמם, הם נשארו מקוריים.

דיברו איתנו על הכנה רגשית למסע, ההכנה, בשבילי, הייתה מיותרת. לא בכיתי, ולא שלא ניסיתי, לא יודע... פשוט לא יצא. מה שכן, אתה מקבל המון ידע היסטורי, ואתה בהחלט מבקר במקום שהעם שלך עבר וזה מעביר צמרמורת שאתה מתסכל על התמונות בבית. מה היינו עושים בלי מדינה?

הסיפורים לא שוטפים מוח ולא בטיח הגזמת קצת עם זה. זה עובדות היסטוריות ואף אחד לא מנסה לכפות אותך וללמד אותך ידע שגוי. מסע שווה אפילו אם הרגשות יאכזבו אותך. מסע שווה וחשוב ביותר. כשתחזור יהיה לך המון ידע שתרצה לשתף, זאת המטרה להעביר הלאה בסופו של דבר, וזה הסיבה שכתבתי לך המון. באמת חבל שלא תיצא אין למסע הזה מחיר.

נערך לאחרונה על ידי sPoiled; 15-06-2011 בשעה 14:42.

משתמש מתחיל
    לייקים
    0
    נקודות
    0

היי היי .. מה הלחץ וההיסטריה כ"כ ?
    אני חושבת שאם הטיול לפולין לא היה כ"כ בטוח וכ"כ טוב, והיה יכול לקפוץ עלייך איזה ניאו-נאצי ולחנוק אותך ולהוציא לך את הטחול מהמקום
    אז בתי הספר ומשרד החינוך לא היו מוציאים אותנו לפולין, באים ללמד אותך על השואה על ההיסטוריה של היהודים וניצולי שואה
    אין לך מה להכנס ללחץ, פשוט תזרום ותחשוב חיובי בלי הרבה מחשבות מיותרות.

משתמש מכור האוואטר של -Flame-
    שם פרטי
    אדם
    לייקים
    290
    נקודות
    155
    משפט מחץ
    אני שונא אנשים מפגרים

השאלה היא איך אתה רואה את המסע לפולין, מסע? או טיול?
    צריך להכנס לראש הנכון ורק אז לצאת...
    חינוך לכבוד, יציל את הדור החולף
    חינוך לעושר, יציל את הדור החדש
    חינוך לערכים, יציל את העולם מהדור החדש

"חינוך הוא נשק שהשפעתו תלויה במי שמחזיק אותו בידיו ובמי שהוא מכוון עליו" (סטאלין)

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:11.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,497,658 | הודעות: 8,198,251 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect