נכון שמדובר במשחק רשת ותיק מאד, שיחגוג בקרוב חמש שנים, אבל רבים רואים עדיין ב-World of Warcraft (או בשם הקיצור שלו: WOW) את משחק התפקידים המקוון (MMORPG) הטוב ביותר בשוק. ועם מעל 11 מליון שחקנים בכל רחבי העולם, הרחבה שלישית המתוכננת לצאת בשנה הבאה, ודרישות חומרה צנועות המבטיחות שאפשר לשחק אותו גם על PC ישן למדי – בהחלט כדאי, למי שעוד לא ניסה, לתת ללהיט הפנטזיה של בליזארד סיכוי.
כמה עולה המשחק?
בשלב ראשון, אם אתם רוצים לנסות את המשחק תוכלו לקבל חשבון ניסיון, המאפשר לשחק בחינם למשך עשרה ימים. אחר כך, אם תשתכנעו להשאר, תדרשו לקנות את חבילת המשחק – בחנות (אפשר להשיג בחנויות מסוגן של באג במחיר של כ-99 ש"ח) או באינטרנט (בכ-83 ש"ח) ולקבל קוד ההופך את חשבון הניסיון לחשבון רגיל. יחד עם החבילה תקבלו עוד 30 ימי משחק, וכשאלו יסתיימו תדרשו לתת פרטי כרטיס אשראי אשר ממנו ירדו כל חודש דמי המנוי בסך 13 אירו (כ-72 ש"ח נכון להיום). מי שאין לו כרטיס אשראי בינלאומי, יכול גם להשיג בחנויות בארץ כרטיסים עם קודים למספר חודשי משחק, אולם אופציה זאת יקרה יותר מזו של תשלום ישיר בכרטיס אשראי (ב-Freak לדוגמה, מוצע כרטיס של 60 יום במחיר של 179 ש"ח, כלומר כ- 25% יותר מדמי מנוי רגילים לחודשיים).
את שתי ההרחבות הנוספות של המשחק תצטרכו לרכוש בנפרד, אולם מכיוון שהן מיועדות לשלבים גבוהים של המשחק (Burning Crusade לשלבים 58 עד 70, ו-Wrath of the Lich King לשלבים 68 עד 80), כדאי לדחות בינתיים את ההחלטה על הקניה. מבחינת מחירים – היום ההרחבה הראשונה עולה בארץ 99 ש"ח והשניה – 199 ש"ח. ברשת, אפשר לקנות אותן במחירים זולים יותר.
יצירת חשבון חדש והתקנת המשחק
:World of Warcraft מציע שני סוגי חשבונות – חשבון רגיל המיועד למי שרכש כבר את חבילת המשחק, וחשבון חינם לניסיון איתו ניתן לשחק במשך עשרה ימים. בשני המקרים שלבי הרישום הראשונים זהים, ומתחילים מאותו עמוד אינטרנט.
בעמוד ההרשמה הראשון, סמנו "V" בשלוש המשבצות (שקראתם את תנאי השימוש, אתם מתחייבים לא לרמות במשחק ומסכימים שבליזארד תשמור את פרטי הרישום שלכם ותסרוק את המחשב האישי בחיפוש אחר תוכנות cheat אסורות), ולחצו על "Continue". בעמוד הבא תתבקשו לבחור מרשימה את סוג החשבון שלכם – רגיל (Standard) או רוסי (Russian). אלא אם אתם דוברי רוסית בחרו בסוג הרגיל. הקלידו את האותיות כמו בציור המופיע בתחתית עמוד, ולחץ על "Continue". בעמוד הבא תדרשו למלא פרטים אישיים, וכן את השפה בה תרצו לשחק (אנגלית, גרמנית, צרפתית ספרדית או רוסית). סמנו "V" במשבצת המאשרת שאתם לא קטינים (אם אתה כן מתחת לגיל 18 – בקשו שאחד ההורים שלכם ימלא את הטופס במקומכם), ולחצו על "Continue".
בעמוד הבא תדרשו לבחור שם משתמש (שילוב של אותיות ומספרים באורך שבין 3 ל-16 תווים) וסיסמה (באורך שבין 8 ל-16 תווים, חייבת לכלול לפחות ספרה אחת ואות אחת ולהיות שונה משם המשתמש). שימו לב – שם המשתמש אינו שם הדמות שתבחרו מאוחר יותר בתוך המשחק, אלא שם החשבון שלכם. לחצו "Continue", ובעמוד שאחריו תוכלו לאמת את הנתונים שהקלדתם, ולתקן אותם במידת הצורך (על ידי לחיצה על הקישור "Update Information"), או לסיים את התהליך וליצור את החשבון על ידי לחיצה על "Create Account". בעמוד האחרון תמצאו את סיכום פרטי הרישום שלכם (האתר ממליץ שתדפיסו עמוד זה), וכן כפתורים להורדת התוכנה ל-PC או ל-MAC.
גם למי שקנה את התוכנה בחנות מומלץ, אגב, להוריד את התוכנה מהאתר שכן זאת אמורה להיות עדכנית יותר ולא לדרוש להתקין טלאים רבים מאד כמו בהתקנה מהדיסקים. שימו לב שההורדה מוצעת בשתי גרסאות – גרסה רגילה, וגרסת "Streaming Downloader" שתאפשר לכם לקצר את זמן ההמתנה עד שתוכלו להתחיל את המשחק, תוך ששאר המשחק ממשיך לרדת ברקע.
לאחר הורדת מנהל ההתקנה מהאתר, תתבקשו לבחור את סוג החבילה שתרצו להתקין. בחרו את השורה "World of Warcraft" (ולא, לדוגמה "World of Warcraft: The Burning Crusade") ולחצו "OK".
בסיום ההתקנה, אם רכשתם את החבילה המלאה עברו לעמוד ניהול החשבון, ושם אחרי שתזינו את שם החשבון והסיסמה שבחרתם קודם, תוכלו להקליד בחלק הימני של העמוד תחת הכותרת "Billing Information" את הקוד המודפס (או מצורף) לחוברת המשחק, וללחוץ על כפתור ה"Upgrade Account", שיהפוך את החשבון שלכם מחשבון ניסיון חינמי לחשבון רגיל מלא.
אם לא רכשתם עדיין את התוכנה ואתם רוצים לשדרג לגרסה המלאה תוכלו לעשות זאת עכשיו או בסיום ימי הניסיון, דרך עמוד ניהול החשבון בו תוכלו למצוא קישור לרכישת הגרסה המלאה ברשת (ראו תמונה).
התחברות למשחק ובחירת שרת:
הבחירה הראשונה שתתבקשו לעשות כשתכנסו למשחק בפעם הראשונה, היא להחליט באיזה שרת (המכונה "Realm") תבנו את הדמות שלכם. חשוב להבין שהמשחק מתנהל על מספר רב של שרתים מקבילים, כשרק שחקנים הנמצאים על אותו שרת יכולים לראות אחד את השני ולשחק יחד. לכן, אם החברים שלכם משחקים כבר על שרת כלשהו, תצטרכו לבנות את הדמות שלכם על אותו שרת כדי לשחק איתם.
נקודה שנייה שחשוב להבין, היא ששרתי המשחק מחולקים למספר סוגים המשפיעים על סגנון המשחק. בסוג הראשון של השרתים, המכונה "שחקן נגד שחקן" (PVP), שני המחנות היריבים ה- Alliance וה-Horde – נמצאים בקרב מתמיד האחד נגד השני. בשרתים אלו תדרשו להתמודד נגד שחקנים אחרים בכל מהלך המשחק – לעיתים ביחסי כוחות לא הוגנים, כגון כששחקן יריב (או גרוע יותר – חבורה של יריבים) ברמה גבוהה בהרבה משלכם, יארוב לכם בנקודות שונות אותן תהיו חייבים לעבור כדי להתקדם במשחק, ויהרוג אתכם פעם אחר פעם. להבדיל, בשרתים הרגילים (Normal) מוגבלת היכולת הזאת לתקוף שחקני יריב לאזורים תחומים ומוגדרים של המשחק כאשר בשאר האזורים לא תהיו חשופים להתקפה אלא אם תבחרו בכך באותו רגע.
סוג שלישי של שרתים הם שרתי "משחקי התפקידים" המגיעים בגרסה רגילה (RP) ובגרסת "שחקן נגד שחקן" (RPPVP). המשחק בשרתים אלו מתייחד בכך שהשחקנים מחויבים "להשאר בדמות", כלומר לנסות ולהתנהג כפי שהדמות היתה מתנהגת בעולם המשחק. בשרת כזה, במקום לדוגמה לכתוב בצ'אט שאתם חייבים להתנתק כי הגיעו אורחים, יצפו מכם להמציא סיפור בתוך עולם המשחק, כגון ששליח העביר לכם הודעה מדאיגה מהמשפחה המחייבת אתכם לחזור במהירות לכפר.
שיקול נוסף שתצטרכו לשקול בבחירת שרת המשחק, הוא היקף אוכלוסיית השחקנים הרשומה בו (Population). ככל שהיקף זה גבוה יותר, השרת צפוף יותר וזמני ההתחברות וההמתנה לפעילויות קבוצתיות שונות (דוגמת קרבות arena) עשויים להיות ארוכים יותר. מצד שני, ככל שהשרת צפוף פחות יהיה קשה יותר להשתלב בגילדות ובחבורות, למכור ולקנות במכירות הפומביות (auction house) וכדומה. ההמלצה שלי לכן, היא לבחור בשרת עם צפיפות בינונית (medium).
לסיום שימו לב שלצד השרתים שבאנגלית אתם יכולים לבחור (מהלשוניות שבתחתית המסך) שרתים בהם המשחק כולו מתקיים בשפות אחרות – גרמנית, צרפתית ספרדית או רוסית.
יצירת הדמות:
המסך הבא והאחרון לפני שתוכלו ממש להתחיל לשחק הוא מסך בניית הדמות, אליו תגיעו מיד או על ידי לחיצה על כפתור ה"create new character" שבצד שמאל למטה של המסך. בניגוד למשחקי תפקידים אחרים לא תוכלו לבחור או להשפיע כאן על כל המאפיינים של הדמות אלא רק על חלק מהם.
ראשית תתבקשו לבחור את ההשתייכות שלכם – למחנה ה-Alliance או למחנה ה-Horde, היריב. גם כאן, כמו בבחירת שרת, אם יש לכם חברים איתם אתם רוצים לשחק יחד, חשוב שתצרו דמות במחנה שלהם, שכן המשחק חוסם את האפשרות ליצור חבורה ואפילו לנהל צ'אט עם אנשים מהמחנה היריב.
אחרי שבחרתם במחנה, תוכלו לבחור אחד מחמשה (ובחשבון הניסיון – אחד מארבעה) גזעים המשתייכים למחנה. לכל גזע יש מספר יתרונות המאפיינים אותו (racial), והמפורטים בצד ימין של המסך, אולם בסופו של דבר אין לאלו השפעה גדולה על המשחק, ולכן רבים עושים את הבחירה פשוט מסיבות אסתטיות. בדומה, בחירת המין של הדמות – זכר או נקבה – משפיעה רק על המראה שלה ולא על תכונותיה, וכך גם בחירת המאפיינים מסוגם של צבע העור (skin color), מבנה הפנים, סגנון וצבע השיער וקישוטי הגוף (דוגמת עגילים או קעקועים).
הבחירה המרכזית היחידה לצד בחירת המחנה אליו תשייכו, היא בחירת המקצוע (class) של הדמות. אפשרויות אלו מוגבלות לעיתים על פי הגזע שבחרתם, וכוללות תפקידים מוכרים ממשחקי פטנזיה דוגמת לוחם, מכשף, נוכל, שאמאן ועוד. הסברים מקוצרים על כל אחד מהמקצועות תוכלו לקרוא במשבצת שבצידו הימני התחתון של המסך.
כעקרון, המקצועות במשחק מתאפיינים בתפקידיהם השונים במסגרת קרבות המתנהלים בחבורה. בקרבות כאלו יש שלושה תפקידים עיקריים. ה"טנקים" (tanks) אחראים למשוך אליהם את זעמן של המפלצות, ולכן צריכים להיות הדמויות המאיימות (threat) ביותר, ובעלות שריון (armor) חזק, שיאפשר להם לשרוד את התקפת המפלצות המרוכזת בהם. תפקיד מרכזי שני בחבורה, הוא זה של התוקפים שצריכים להיות מסוגלים להנחית מכות קשות ומהירות (הנמדדות ב-Damage Per Second או "נזק לכל שניה") על המפלצות מצד אחד, ולהיות פנויים מצד שני לעשות זאת ללא הפרעה או ממרחק, ולכן צריכים את עזרתם של ה"טנקים". התפקיד השלישי הוא זה של המרפאים (healers), הדואגים לשמור על כל החבורה בחיים במהלך הקרב עד לסופו.
אחדים מהמקצועות יכולים לשמש בכל אחד משלושת התפקידים, בעוד האחרים מתאימים רק לשניים מהם. להסבר וניתוח מעמיק של כל אחד מהמקצועות מומלץ שתפנו לאחד המדריכים שברשת (ויש גם מדריכים בעברית). יחד עם זאת, כדי להתרשם מהמשחק אתם יכולים לבחור מקצוע כלשהו גם בלי להתעמק בנושא. אחרי הכל, לא רק שהבחירה האמיתית בהתמחות נעשית בשלבים מאוחרים יותר של המשחק כשתוכלו לבנות לכם את הכשרונות (talents) הייחודיים של הדמות, אלא שתמיד תוכלו לבנות לכם דמות חדשה או נוספת, אם תתאכזבו מהבחירה הראשונית שעשיתם.
הנתון האחרון שתצטרכו לבחור הוא השם. אלא אם בחרתם שרת "משחקי תפקידים" (שם לא מקובל לבחור, לדוגמה, שמות המתאימים לעולמות או משחקים אחרים דוגמת שמות משר-הטבעות או מקומיקס של DC) הבחירה הזאת חופשית לגמרי. אם, מצד שני, אתם רוצים להיות מקוריים ולא לבחור שם שיש עוד מאות כמוהו תוכלו לנסות לבדוק באתר הבא כמה שחקנים יש כבר במשחק עם אותו שם.
זהו – לחצו על כפתור האישור (Accept) שבצד ימין למטה של המסך ותוכלו להתחיל לשחק.
תהנו קרדיט לאתר אחר!








ספוילר: 



