נכתב במקור על ידי
Maccabi FaNatic
מים זה החומר היחיד שזה קורה בו, תקרא על "אנומליה של המים" מים מקטינים את נפחם ככל שהטמפרטורה יורדת עד ל4 מעלות צלזיוס.
מ4 מעלות צלזיוס ועד ל0 הם מגדילים את נפחם עד שהוא גדול יותר מהנפח ההתחלתי, אני לא זוכר בדיוק למה זה קורה אבל אני מאמין שתוכל למצוא את השובה עם תריץ חיפושון קטן בגוגול.
הנה הסבר יותר מפורט ... למה שאמרת
ככל שמורידים את טמפרטורת המים והם מתקררים, עולה גם הצפיפות שלהם - כלומר אותו מספר של מולקולות מים, תופס נפח קטן יותר.
תהליך זה מתרחש עד טמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס. מתחת לטמפרטורה זו מתחילות מולקולות המים להפוך לגבישי קרח. המרווחים בין המולקולות בגבישי הקרח גדולים יותר, וצפיפות המים הולכת ויורדת, עד קפיאתם המוחלטת בטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס.
תכונה הזו של המים – להתפשט במקום להתכווץ (כמו כל יתר החומרים) מתחת ל-4 מעלות צלזיוס, מכונה: האנומליה של המים.
מסיבה זאת הקרח קל יותר, והוא צף על פני המים. כך מבודד הקרח את שכבת המים שמתחתיו מן האוויר הקר שמעליו ומאפשר לבעלי חיים להתקיים מתחתיו.
תכונה זו של המים היא המאפשרת לאורגניזמים (בעלי חיים) החיים באגמים וימים באזורים קרים להמשיך להתקיים גם בחורף: השכבה העליונה של מאגר המים קופאת והקרח צף על המים. קרח זה מבודד את השכבות העמוקות יותר מהטמפרטורות הנמוכות השוררות באוויר ולכן השכבות העמוקות יותר לא קופאות, אלא נשמרות בטמפרטורה שמעל 4 מעלות צלזיוס. אורגאניזמים המותאמים לטמפרטורות אלה ממשיכים לפעול ולהתקיים.
למה זה קורה?
זה קשור לתכונות נוספות של המים בקשר לקשרי המימן. קרח צף על המים כי קשרי המימן במוצק "ארוכים" יותר מאשר בנוזל. כך המולקולות "שומרות" על יותר מרחק זו מזו: אותה כמות מולקולות תופסת יותר נפח. לכן, הקרח (מוצק) בעל צפיפות מולקולות נמוכה מזו של המים הנוזליים, ומכאן שהם בעלי משקל סגולי קטן יותר (היחס בין המשקל לנפח).

נכתב במקור על ידי
clicker
אידיוט !
כמות = מסה
גודל = נפח
כבר בכיתה ח' מלמדים אותך שמצב שהנפח של המים משתנה בין מצבי הצבירה עקב הצטופפות החלקיקים.
בעיקרון אתה צודק אבל הייתי מנסח את ההודעה בצורה יותר עדינה 
יאללה ענו לליצן אפשר לנעול..