שלום,
רציתי לשאול מה אפשר לעשות בעניין הפרעת האכילה שלי.
אני לוקח קונצרטה, ובד"כ אני זורק את ארוחת ה-10 שלי בבית ספר,
אוכל צהריים ב-4 ואז בערב לא רוצה לאכול, וב-10 מנשנש אוכל.
אני בתת משקל, וזה לא ממש עוזר לי.
מה אפשר לעשות בעניין הזה?
תודה מראש.
שלום,
רציתי לשאול מה אפשר לעשות בעניין הפרעת האכילה שלי.
אני לוקח קונצרטה, ובד"כ אני זורק את ארוחת ה-10 שלי בבית ספר,
אוכל צהריים ב-4 ואז בערב לא רוצה לאכול, וב-10 מנשנש אוכל.
אני בתת משקל, וזה לא ממש עוזר לי.
מה אפשר לעשות בעניין הזה?
תודה מראש.
מי שרוצה ליצור קשר מוזמן לשלוח ה"פ/מייל
|
|
זאת לא הפרעת אכילה אתה פשוט לא צורך אנרגיה ולכן אתה לא צורך אוכל.
עצה שלי? תגוון באוכל בבצפר, תיקח דברים באמת טעמיםי.
תנסה יום אחד להשקיע בארוחה של הבצפר תיקח ארוחה מסודרת וממש טעימה, ותראה אם אתה גומר אותה [בדרך כלל יישאר לך טעם של עוד ואפילו תרצה עוד..]
בכללי אני מציע לך להתחיל לעסוק בספורט, אני אישית הייתי ממליץ על מכון כושר אבל אם לא באלך / אין בסביבה / אין כסף תצא לריצות עם חברים, כדורסל, כדורגל, אפילו פארקור או משהו מגניב שגם תאהב לעשות ולא תכריח את עצמך כי אחרי זה אתה תרצה לאכול.
תאמין לי תתרגל לשגרה כזאת, ואתה תראה איך תוך שבוע-שבועיים אתה תתחיל לאכול פי 2 או אפילו 3 ממה שהיית אוכל חודש לפני זה.
אז בקיצור:
- תגוון באוכל
- לגוון זה לא אומר דברים מגעילים או מיוחדים, קח דברים טעימים שאתה אוהב.
- ספורט! אתה עוסק בספורט? אתה שורף אנרגיה = פחמימות הולכות = הגוף רוצה פחמימות בחזרה = אתה צורך פי 2 פחמימות = אתה רעב יותר = שבוע אחרי אתה אוכל עוד יותר ואז לבסוף אתה מתחיל להתרגל לשגרה של במקום לבזבז אוכל ולזרוק בארוחת עשר, אתה מביא לבצפר 2-3 ארוחות מסודרות שכיף לך לאכול וברגע שאתה מגיע הביתה אתה עוד טוחן קערה שלמה של בשר ופחמימות [ אורז/פסטה/תפוחי אדמה]
שכחתי - אופניים.
גם כיף, גם משפר סיבולת וגורמים נוספים בגוף וגם צורך אנרגיה מטורפת שאחריה אתה יכול לאכול המון.
*אני לא באמת חושב שזה מושפע מהתרופה או כל דבר אחר, לדעתי זה קשור שאתה כנראה [יש מצב אני טועה] לא עושה ספורט.
דבר ראשון בוא נעשה סדר בבלגן.
זו לא הפרעת אכילה, והיא לא "הפוכה". לא כל מי שאוכל מעט יש לו הפרעת אכילה ולא כל הפרעת אכילה מתבטאת באכילה מועטה.
"הפרעות אכילה הן שם כולל להפרעות שמקורן נפשי, המתבטאות בפגיעה עצמית דרך הגוף ומאופיינות בין השאר ע"י אימוץ הרגלי אכילה מזיקים, דימוי גוף ודפוסי חשיבה מעוותים, עיסוק יתר במשקל וקלוריות ואכילה המלווה ברגשות אשם וכעס". האם זה מתאר את המצב שלך? אני מניחה שלא. לכן זו לא הפרעת אכילה.
בקשר לשאלה שלך:
אובדן התיאבון יכול להיות אחת מתופעות הלוואי של התרופה, אם אובדן התיאבון התרחש רק אחרי שהתחלת לקחת את התרופה כדאי לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך.
אם אתה רוצה לעלות במשקל בצורה נכונה ומבוקרת כדאי לך להיוועץ בדיאטנית. היא תסדר לך ארוחות בריאות שיהיה לך קל לאכול ולא תרגיש שאתה "מעמיס" יותר מדי על הגוף שלך. דבר עם ההורים והסבר להם שזה מפריע לך, אני בטוחה שהם יבינו.
בינתיים אפשר להמליץ לך להגביר צריכה של מאכלים בריאים ועשירים בקלוריות: אגוזים ושקדים למינהם, טחינה, אבוקדו וכו'.
דבר נוסף שיכול לעזור במשקל זה ספורט. נכון שאתה תוציא קלוריות אבל גם התיאבון שלך יגדל במקבל ואולי זה יעזור לך לאכול ארוחות מסודרות יותר.
שוב פעם, זה לא דבר שאפשר לעשות דרך האינטרנט, אתה צריך איש מקצוע.
היי,
על מנת לאבחן הפרעת אכילה יש צורך בפרטים נוספים ובפגישה שתיערך פנים מול פנים.
בנוגע לשאלתך, לקונצרטה אמנם יכולה להיות השפעה על רמת התאבון שלך במשך היום
אבל מומלץ להמשיך ולהקפיד על כ-6 ארוחות במהלך היום ולא לדלג עליהן גם אם יהיו בנפח קטן יחסית.
ככל שתקפיד על כך יותר, גופך יתרגל לכך יותר.
מאחר ולדבריך אתה סובל מתת משקל והאכילה שלך אינה מאוזנת,
הייתי ממליצה לך להיפגש עם דיאטנית שתוכל ללוות אותך ולסייע לך בהקניית הרגלי אכילה בריאים ומאוזנים.
תפסיק עם הקונצטרה אין מה לעשות תחפש תחליף
גם אותי זה הרג
[18:15:21] <@orcho> orcho - עכשיו תעלה תמונה שלך
[18:15:27] <@FLASH> לא אחי אני מכוער
זאת תופעת לוואי שכיחה בצריכת ריטלין, זרוק אותו לפח.
עדיף לטפל בבעסות ובדכדוך בצורות אחרות, כאלו שלא מזיקות.
(פעילות גופנית בדגש על אירובית - שחרור דופמין. מריחואנה וכו')
נדב ריטלין זה לא טיפול לבעסה ודיכדוך
יש אנשים (כמוני) שלא מסוגלים לשבת בכיתה יותר מדקה בלי ריטלין
והילד בן 15 מה אתה מציע לו כבר להתחיל לעשן
או שתעשה כמוני ותפסיק ואיכשו תעשה בגריות חחח
או שתחפש תחליפים טבעים
אני בדיוק באותו גיל לקחתי ריטלין, וקרה לי בדיוק אותו הדבר.
פשוט לא הייתי מסוגל לאכול וזה דפק לי את המוח והגוף לגמרי. אמנם השיעורים אשכרה הייתי יכול להקשיב אבל העניין עם האוכל פשוט גמר אותי.
אחרי בערך 7 חודשים שניסיתי גם מינונים קטנים יותר החלטתי להפסיק.
הדברים היחידים שיכלתי לאכול באותה תקופה בזמן היום זה אוכל קר וחלק, כמו יוגורט.
לא צביעות ולא נעליים
כי מה לעשות ילד בן 15 לא יכול להתחיל לעשן מרחיאונה
ואני בטוח שאתה מספיק חכם להבין לבד גם למה
לא אני לא מבין למה. תסביר לי.
כי חס וחלילה הוא יקבל מאנץ' ויאכל? חשבתי זאת אחת המטרות שלו.
כי חס וחלילה הוא יפסיק להרעיל את הכבד עם ריטלין מושהה?
כי חס וחלילה הוא יהנה ויצחק על הדרך במקום להיות היפר-אקטיבי?
מבלי להתחיל לדבר פרו-קנאביס, ריטלין הוא סם מזיק יותר. עובדה מוכחת.
את עניין החוקיות מסדירים עם מרשם רופא, לא סתם התקדמנו משפטית בנושא.
אי אפשר להתחיל לתאר את התועלת הרפואית אל מול הנזק הגופני בין שניהם.
ילד בן 15 שנמצא כרגע בשניידר ומקבל מריחואנה לא שונה ממנו, להפך.
אני באמת לא מבין, בוא תסביר לי.
נערך לאחרונה על ידי rcl-nadav; 28-10-2011 בשעה 14:57.
ודאי
כשאנו מדברים על 6 ארוחות ביום, הכוונה היא ל-3 ארוחות עיקריות ו-3 ארוחות ביניים קטנות יותר. אכילה של כ-6 ארוחות במהלך היום שומרת על חילוף חומרים פעיל ויציב. כשאנו מקפידים לאכול כל 3-4 שעות, אנו מבטיחים רצף של אספקה אנרגטית לגוף (סוכר), כמו גם שמירה על רמות סוכר ואינסולין קבועות ויציבות במחזור הדם. בנוסף, אכילה שכזו יכולה למנוע אכילה ללא שליטה ומצד שני, עוזרת לנו לוודא שאם אכלנו מעט מדי, נוכל להשלים את החסר באחת הארוחות הבאות.