http://www.mako.co.il/news-israel/ed...&pId=565984153
אתם גם מרגישים את זה?
http://www.mako.co.il/news-israel/ed...&pId=565984153
אתם גם מרגישים את זה?
|
|
ברגע שבאוטובוסים הנשים צריכות לעבור אחורה, אז כן.
זאת לא שאלה בכלל, אני בכלל בדעה שהגיע הזמן פשוט לעשות את ההפרדה בין שלטון ודת. גם במדינה אחת הדתיות בעולם (אמריקה)
זה ככה, ואין שום סיבה שפה זה יהיה אחרת. פעם ראשונה שאני יכתוב את זה, וכנראה לא האחרונה: אירן זה לא כאן!
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
אם איי פעם יקרה שאני יעלה על אוטובוס כזה, אני פרנציפ יישב מאחורה.
בוא נניח שהאוטובוס כמעט ריק. רק בגלל שזה מפריע להם אומר שאני כבן אדם צריך לוותר על הזכויות שלי?
כבר היה מקרה שלא נתנו לאוטובוס להמשיך לנסוע בגלל שהייתה בחורה שהיה בא לה לשבת מקדימה (למרות שהיו מספיק מקומות
ריקים). הנשים לא צריכות לוותר על הזכויות שלהן ואין סיבה שיעשו זאת. אסור להתייחס אליהן כאזרח סוג ב'.
וזה רק נושא אחד.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
אישית אני חושב שהעניין הזה מנופח אני גר באזור ירושלים בחיים לא ראיתי הפרדה באוטובוסים (עבדתי באגד שבוע וכולם יושבים אם כולום) כשיש דבר כזה זה פסול לא רק שזה נגד המדינה זה גם נגד הדת היום כל הפוסקים הגדולים מתירים לשבת ליד בחורה באוטובוס אין שום בעיה בזה. שוב אני חושב שהתקשורת מנפחים ממש.
אם כתבים מחול מוצאים את זה. כנראה שזה לא כל כך קשה למצוא...
http://www.mako.co.il/news-world/int...pId=1482828872
וזה עוזר איך בדיוק?
אז איך זה עוזר לתמון את הראש בחול ולהתעלם מהתדמית שיש לנו בעולם?
זה לא יפתור את הבעיה. ורק להגיד "אז יש בעיה, לא נורא עוד אחת מיני רבים" מזיק לנו בצורה ישירה. "לא לעשות כלום" זאת גם פעולה,
לא אחת העדיפות.
בלי קשר לעובדה שדברים כאלו לא צריכים להיות במדינה מודרנים במאה ה21.
יש פה אפליה כלפי נשים! לא משנה איך תסובב את זה. אם אתה לא מצליח לראות או להבין מה לא בסדר עם זה, הבעיה היא בך,
גם בלי קשר לאיך שישראל מצתיירת בעולם.
וכן, כל דבר משפיע. לטמון את הראש בחול לא יעזור לנו, וכל פיפס קטן שמציג את ישראל צריך התייחסות.
פעם היקף התופעה היה נרחב יותר, היום הוא מאוד נקודתי וספציפי.
אני מעדיף לחשוב שזו רגרסיה ולא החמרה. יש תופעות חמורות יותר.
כפי שנכתב בחוקי הפורום, להבא פתח דיון של ממש בנושא, אין עניין רק להביא לינק.
ציינו כאן את אמריקה. אמריקה היא מדינה חופשית מכל הגדרה בעניינה, בשונה מישראל שהיא מדינת העם היהודי.
בציבור החרדי, כמו בעוד המון דברים, יש המון סוגים וסגנונות.
רוב הפוסקים החרדים מתירים לחלוטין נסיעה באוטובוס מעורב, ושהציעו את רעיון האוטובוסים הנפרדים פעם לאחד מגדולי הפוסקים, הוא פסל זאת לחלוטין ואמר שמי שלא מתאים לו שישאר בבית.
למרות זאת, ולמרות שבאופן אישי אני אולי מסתייג מההפרדה המיותרת, האוטובוסים המדוברים כאן הם אזוריים ביותר והותאמו לאוכלסיה שבקשה זאת, כולל הנשים שבה. ההשוואה לאירן היא ניצול ציני מזעזע, והתקשורת בחו"ל היא לא העניין פה.
"אהוב את הבקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי"
* * *
מתוך הבנה הדדית, אשמח שלא תגיבו על הודעותי בשבתות וחגי ישראל.
בכל עניין, אשמח לעזור בפורום תמיכה טכנית / יהדות
גלישה נעימה ומטורפת :-)
פעם היה מותר לעשן במקומות ציבוריים ביניהם גם אוטובוסים והחליטו לאסור את זה כי זה פגע באנשים
לא כול האוטובוסים הם ככה אבל אם אתה כן יושב בהם אני לא מבין למה לעשות דווקא ולא לכבד את זה שזה מפריע לאחר