אם אנשים שמכירים את הסיפור ואני לא מספר אותו טוב אז תגידו לי אני יתקן...

איש אחד היה תמיד חוטא ועושה דברים נוראיים,אז חבר שלו שהיה אדם מאמין אמר לו תפסיק זה אסור
הוא אמר לו אל תדאג יש לי תירוץ אחד הטובים טוב ההוא המשיך לחטוא וחבר המאמין שלו אמר לו תגיד לי
את התירוץ. טוב אחרי שהוא נידנד לו הוא גילה לה את התירוץ והתירוץ הוא שהוא לא יודע לקרוא...
אז החבר שלו המאמין אמר לו נכון אם אתה לא יודע לקרוא אתה לא יכול להתפלל ולא ללמוד את המצוות והחוקים...
עבר זמן האיש החוטא נפטר עלה לשמיים שמה עשו לו משפט ושאלו אותו מה יש לו להגיד על מה שהוא עשה אז
הוא אמר להם שהוא לא יודע לקרוא... טוב הם דנו עליו והגיעו למסכנה אמרו לו בגלל שזה תירוץ טוב והוא לא אשם
אז הביאו לו פתק ועליו רשום שיש לו כניסה ויציאה חופשי מגן עדן וגיהנום והוא יכול ללכת כמה שהוא רוצה והיה
שם חתימה של אלוקים.
טוב הוא אמר כולם מדברים על גן עדן וזה הוא בא להיכנס הראה לשומר בכניסה את הפתק ואמר לו שהוא רוצה
להכנס טוב הוא נכנס ראה שזה מקום יפה ונהנים שם כמו שלו נהנו מעולם אחרי כמה זמן הוא אמר טוב בוא נלך
לראות מה זה גיהנום שכולם מפחדים שם, הוא הלך לשומר שביציאה הראה לו את הפתק ויצא...
אחר כך הוא הלך לשומר בכניסה של הגיהנום והראה לו את הפתק והוא אמר לו לא כדאי לך להיכנס אך בכל זאת
נכנס, טוב הוא נכנס ורואה שם את האנשים סובלים טבולים בתוך לבה ואז הוא שומע ברמקול "ההפסקה נגמרה
לחזור למקומות" הוא פחד ישר הלך לשומר שביציאה אמר לו תן לי לצאת הוא אמר לו אפחד לא יוצא מפה
האיש נזכר בפתק בא והראה לשומר שביציאה השומר הסתכל אליו ואמר... "אני לא יודע לקרוא..."