קרדיט לאתר אחר.

מייפל של פעם - למה הכוונה?

אהלן חברים [IMG]http://images.***.co.il/smilies2/wink_5.gif[/IMG]
ובכן, השבוע החלטתי לעשות מעשה מיוחד, ולדעתי גם אמיץ.
המדריך יהיה קצת ארוך, ואולי חסר משמעות בשבילכם וצבע או תמונות, (למרות שעשיתי כל שביכולתי [IMG]http://images.***.co.il/smilies2/wink_5.gif[/IMG] )
אני מקווה שאם תקראו את ההקדמה, תבינו הכל [IMG]http://images.***.co.il/smilies2/smile.gif[/IMG] .
*אני מצפה שתוכלו לקרוא מדריך זה בבגרות ובהבנה, מבלי להשמיץ או לגדף בסופו. תודה.

תוכן עניינים:
1. מדוע כתבתי את המדריך הזה?
2. הקדמה למדריך
3. לכבד את האחר
4. תקשורת היא משמעותית
5. בקשת עזרה ועזרה לאחר
6. גילד
7. דרך ארץ משותפת
8. סיכום

מדוע כתבתי את המדריך הזה?
רוב המשתמשים בפורום הם חדשים יחסית במשחק, ופרט לכמה שחקנים בודדים אשר גולשים בפורום מימים ימימה ומשחקים במשחק מגרסאות ישנות מאוד, עונים על שאלותיהם ומנסים להטיף להם כל הזמן ערכים מה שגורם לסכסוכים רבים.
כדי למנוע את הסכסוכים הללו ולהעצים את הקהילה, החלטתי לכתוב מדריך על "מייפל של פעם" - איך להתנהג ומה לעשות כדי להיחשב בן אדם ערכי ומבוסס במשחק.
אני לא מדבר על כסף, חפצים או אפילו המראה, ממש לא.
פשוט המשחק איבד מעט מהערך שלו, מהיחס בין השחקנים ועם הזמן גדל מספר ההאקרים והסקאמרים, דבר שאותי אישית מצער מאוד ואני בטוח שגם עוד כמה משתמשים בפורום. ובכן, אני מקווה שתוכלו ללמוד מהמדריך הזה, ולכל שאלה שצצה במוחכם תוכלו לקבל מענה בתגובה באשכול זה.
בהצלחה לכולנו בשיפור הקהילה!

הקדמה למדריך
בכל משחק מקוון, השחקנים הם אלו שקובעים את איכות הקהילה. כיוצא מכך, המסקנה ההגיונית היא שלכל שחקן יש השפעה על איכות הקהילה. אם לא תיקחו דבר נוסף מן המדריך הזה, בבקשה זכרו רק את שתי הנקודות הללו:
  • 1. לכל שחקן יש את הכוח בידיו להשפיע לטובה על הקהילה.
  • 2. אל תזלזלו בגודל ההשפעה החיובית שיש לכם.
יתר המדריך יעסוק באפשרויות שיש לכל שחקן להשפיע על קהילת המייפל כיום. אני בטוח שאם יהיה צורך, בעדכון גדול שיגיע בעתיד אעדכן את המדריך הזה, אם האפשרויות לא יתאמו יותר את מציאות המשחק.

שאלות, ביקורת, משוב והצעות תמיד מבורכות. אתם יכולים לנהוג באחת מהדרכים האלה באשכול זה, אך אם הדבר יותר מורכב אין שום בעיה לפנות בהודעה פרטית, אשמח לעזור וכמה שיותר מהר.

לכבד את האחר
אל תשכחו שיש בן אדם אמיתי מאחורי כל שחקן. נסו להיכנס לנעלי השחקן שמולכם לפני שאתם מבצעים פעולה כלשהי שעשויה לפגוע בו.

האם תרצו שיקראו לכם "Noob"?
האם תרצו שיעשו מכם צחוק?
האם תרצו שיגדפו אתכם, או יפלו אתכם לרעה?
האם תרצו שיעשו לכם "KS" או סקאם?
האם תרצו שהאקר יפגע בכם או יגרום לכם להתנתק מהמשחק?
אני מניח שהתשובה לרוב השאלות הללו (אם לא כולן) היא לא.

בדיוק כמו שאתם רוצים ליהנות מהמשחק, כל שאר המשתמשים גם כן. לכם שם בבית: יש הבדל בין פלירט תמים לבין הטרדה מינית. הטרדה מינית לא מתאימה בהחלט, ומאוד לא מכבדת (אזרו סבלנות, נסו להיות בוגרים ולא לצחוק, הדברים באמת קורים ויש לתקן אותם). אל תלכו ליד שחקנ/ית באמרה: "Let Me Touch Your Pixels". אם ניסיתם לצחוק או להצחיק, אתם היחידים שיצחקו בסופו של דבר.

אנשים מכל העולם משחקים במייפל סטורי, ולא כולם מדברים אנגלית כשפה משנית או ראשונית כמוכם. העובדה שאתם מדברים באנגלית לא עושה אתכם טובים יותר מהאחר, כמו מישהו שמדבר צרפתית, ספרדית, גרמנית או כל שפה אחרת שתוכלו לחשוב עליה.

תקשורת היא משמעותית

אתם יודעים שיש משהו שגוי באנשים שמסתובבים יחד באותה המפה ומתעלמים מהקיום אחד של השני. או בזה שאתם עושים PQ ואף אחד לא מדבר אחד עם השני מתחילתו ועד סופו, או בזה שאתם בגילד בה חברים מעל 15 משתמשים מקוונים אבל האווירה נטושה (או לא קיימת ) ואף אחד לא משתמש ב-Guild Chat או ב-Alliance Chat. כאשר אנשים לא מדברים אחד עם השני, הדבר גורם לקהילה להיראות קרה ומנוכרת, או אפילו לא חברותית כלל. אני בטוח שרובנו דווקא מאוד ידידותיים ונחמדים במציאות, אז מדוע אנחנו חייבים להתעקש להיות בשקט? אין סיבה להתבייש. דברו עם האחרים. אם אתם רעים בקיום שיחה או שאנגלית שלכם היא לא דבר בו אתם גאים במיוחד, זו הזדמנות מעולה לפתח את הכישורים הללו.

אני לא אומר שאתם צריכים לדבר עם כל אדם שעובר לידכם, ממש לא, ובטח שלא לעשות את זה כל זמן שאתם מחוברים. אם תעשו את זה, לעולם לא תצליחו להשתלב בקהילה האיכותית של המשחק. מה שאני אומר הוא: פשוט אל תהיו שקטים תמיד לחלוטין. אתם תמצאו את עצמכם נהנים הרבה יותר כאשר אתם עושים PQ ויש עם מי לדבר.

רוב השחקנים מדברים ביניהם בעיקר על דברים שקשורים לרמה או לדמג' האישיים שלהם, וזה גורם לאנשים לחשוב שכל הקהילה מתבססת על עליית רמות והרצון למקסס את הדמג' שלכם בצורה חולנית. פשוט אל תלכו עם הזרם הזה. קיימו שיחות מיוחדות ובעלות משמעות. כולנו בני אדם, אז אתם לא חייבים לדבר על מייפל סטורי - אתם יכולים לדבר גם על החיים האמיתיים שלכם. אפשרויות השיחה הן אינסופיות, אז מדוע להגביל את עצמכם לנושאי מייפל כמו הריינג' שלכם, ה-DEX Base שלכם או הציוד שלכם?

למרות זאת, שימו לב שאתם לא חוצים את הקווים האדומים בשיחה. אל תאמרו דבר או תשאלו שאלה שלא הייתם שואלים חבר לכיתה או לעבודה. הימנעו מלדבר על דברים רגישים/לא הולמים או מלשאול שאלות אישיות מדי.

והדבר האחרון, אל תתנו או תבקשו פרטים אישיים לאף אחד ומאף אחד! פרטים אישיים יכולים להכיל: שם מלא, גיל, כתובת הבית שלכם, מספר טלפון ואפילו את ה-ID שלכם או את הסיסמא. אף אחד לא אמור לתת מידע אישי במשחק מקוון. יש לכם זכות לפרטיות, אז אל תתנדבו לוותר על הזכות הזו, בגלל שאין לדעת מה אותו אדם יעשה עם הפרטים האישיים שלכם. חברים מכבדים את הפרטיות אחד של השני, אז אל תחשבו שאתם לא חברותיים בגלל שאתם לא נותנים מידע אישי.

בקשת עזרה ועזרה לאחר
אם אתם צריכים Mesos, אל תשלחו טרייד למישהו ותכתבו לו " mesos plz".
במקום זאת, שלחו לו טרייד, ובקשו ממנו בנימוס. נסו להגיד משהו כזה: " Can I please have some mesos?"

מה שמומלץ במיוחד הוא להסביר מדוע אתם צריכים את ה"Mesos" הללו. האם אתם צריכים לנסוע במונית, או אולי לקנות נשק לרמה 25? לא משנה מהי הסיבה, אמרו אותה לבן אדם ממנו אתם מבקשים כסף. כשקיבלתם מה שביקשתם, תמיד תאמרו " Thank you".

אם אתם צריכים עזרה עם במשהו, בקשו אותה. ב-9/10 מקרים, הליכה ליד שחקן בקריאת "Hey" או "Hi" מספיקה כדי למשוך את תשומת לבו. כשהשגתם את תשומת לבו של אותו השחקן, הסבירו בבירור ובמפורש במה אתם צריכים עזרה.
אם הוא יגיד שהוא עסוק, סיימו את השיחה במשפט כמו: " Okay, thanks anyway" ולכו לחפש מישהו אחר. תמיד אמרו תודה לכל שחקן אחרי שהוא עוזר לכם, וגם הוא בנימוס הסביר לכם מדוע הוא לא מסוגל לעזור לכם. אל תהיו עצלנים, כתבו " Thank You". הדבר יוצר רושם הרבה יותר טוב מאשר "thx" או "thanks". אם עדיין לא השתמשתם ב-Fame שלכם היום, שקלו להעלות להם את מדד התהילה שלהם, לכך הדבר נועד וכך הוא יושם בעבר, בהגינות. זו דרך נהדרת להראות שאתם מעריכים את העזרה של אדם כלשהו.

כשמישהו מבקש עזרה, תנו לו להשמיע את עצמו. הקשיבו לו, ואם אתם לא יכולים לעזור לו, אמרו לו, אך אל תהיו גסי רוח בעניין. אמרו משהו כמו: "Sorry, I don't know/I'm busy, ask someone else". אם הוא ממשיך להטריד אתכם בשאלות, אל תשתלחו בו או תקללו אותו. תתעלמו ממנו או שתשמשו ב-"F7" פשוט אבל אפקטיבי. אם הם מקללים אתכם על היותכם "לא שימושיים" או "לא חברותיים" או מורידים לכם מנקודות התהילה שלכם, הם כנראה לא שווים את בזבוז הזמן שלכם. קחו את זה כמו כל בן אדם בוגר, והמשיכו הלאה משם.

גילד

גילד מוצלח הוא גילד שבו חברי הגילד הם כמו משפחה. אם אתם חברים בגילד, אל תתייחסו לחברי גילד אחרים כמו לזרים. אל תפחדו להשתמש ב-Guild Chat או לבקש עזרה. דברו אחד עם השני ועזרו אחד לשני כאשר מישהו מבקש עזרה, מבלי להפלות אף אחד בגלל הרמה שלו או חוסר הניסיון שלו.

גילד הוא חסר תועלת אם חבריו לא עושים משהו יחד מדי פעם. צרו לכם HQ (מעין מפקדה) בה אתם יכולים לבלות, לשוחח או אפילו להיות במצב AFK. שקלו לעשות PQ ו-Bossing יחדיו. שקלו גם לארגן אירועים מיוחדים לגילד שלכם, יש כאן אינסוף אפשרויות והרבה מקום ליצירתיות.

שקלו ליצור רשימת שמות ב-Guild Board. רשימה שמית אמורה לעזור לכל שחקן להביע את השם בו הוא רוצה שיקראו לו. אתה יכול לבחור שאנשים יפנו אליך בשמך הפרטי, בניק שלכם, או אפילו בשם חיבה (אם אתם לא מרגישים בנוח לתת את שמכם הפרטי). הרבה יותר קל להקליד שם כמו "Ryan" מאשר ניק של שחקן שנוצר בהיסח הדעת, ושמו "xXiLocwusikmXx".

אם אתם המאסטרים של הגילד, או שאתם נמנים על בעלי היכולת לגייס חברי גילד חדשים, שקלו להוסיף חברים לגילד מבלי דרישה ברמה. אל תמעיטו בערכם של דברים ששחקנים ברמות נמוכות יכולים להביא לגילד שלכם.

אם אתם הולכים להיות לא פעילים (לא משנה אם זו תקופת מבחנים או חופשה), תנו למאסטר של הגילד ול-Juniors לדעת על כך מראש. בדרך הזאת, הם לא ידיחו אתכם מהגילד על כך שנעדרתם חודש.

להיות המאסטר של הגילד זו אחריות גדולה, בגלל שהמאסטר הוא הדבק שמחזיק את כל הגילד יחד. אם אתם עסוקים בחיי החברה שלכם כל הזמן ואתם לא מאוד פעילים, שקלו להצטרף לגילד במקום ליצור אחד. כשהמאסטר של הגילד לא פעיל, חסרה דמות אחראית שתשים קץ למחלוקות מטופשות הפורצות בין חברי הגילד, דמות אחראית שתמריץ את חברי הגילד. כך תמצאו את עצמכם מאסטרים של גילד בו אתם החברים היחידים.

דרך ארץ משותפת
כאן אני אכתוב כמה מוסכמות ערכיות, דברים שברורים מאליו כבני אדם אחראיים ושחקנים בעלי גישה חיובית שעל פיהן יש לנהוג. המשפטים המודגשים הם המוסכמות.

* אני חוזר ואומר לטובת העניין, יש הבדל בין כתיבה של
"ty/thx/thanks" לבין "Thank you". כשמישהו עוזר לכם, תמיד אמרו "Thank you".

* אל תשתמשו בהאקים. האקים הורסים בוודאות את המשחק לשחקנים האחרים.

* אם אתם רואים האקר או מישהו שמפרסם אתר למכירת NX, דווחו עליו. לשם כך הדבר נועד, ולא לשם נקמה קבוצתית מבית הגילד השכונתי, ממש לא. הדבר באמת נועד כדי להוות כלי לטובת שחקני המייפל הטובים, שיודעים שהאקר או פרסומאי מטעם "1nx1buygo.com" יכולים להרוס את חוויות המשחק בשבילם. אתם יכולים לדווח על אחד כזה בעזרת כפתור ה-"Report", הנראה כמו סירנה אדומה או אזעקה בסרגל התחתון של המשחק בצידו הימני. אתם תיווכחו כי אתם יכולים לדווח על מגוון של דברים, לא רק על האקרים. אל תדווחו דיווח שגוי - אם תעשו כזאת, אתם עלולים לקבל באן. אתם גם לא יכולים לדווח על סקאם של Fame או טרייד. עלות הדיווח היא 1000 Mesos וניתן לדווח על משתמש רק פעם ביום.

* אל תעשו KS במטרה לעצבן או לנקום בשחקן אחר. אם מישהו כבר מתאמן באזור בו אתם מחפשים מקום להתאמן, שנו צ'אנל או מצאו מקום אחר להתאמן בו. אם מישהו עושה לכם KS, ואתם רואים שאחרי דקה או שתיים שהוא רואה שאתם ממשיכים לתקוף מבלי לומר מילה הוא לא עוזב, בנימוס בקשו ממנו לעזוב כך: "Change Channel Please". מניסיון שלי ושל כל שחקן אחר, זה הרבה יותר נחמד מאשר לומר "CC" או "cc plz", מעין כתיבה אוטומטית שרק תעצבן את ה-KSer עוד יותר.

אם הם ממשיכים לעשות KS אחרי שביקשתם מהם לעזוב, התעלמו מהם והמשיכו להתאמן. רוב ה-KSers לא ממש סבלניים, והם יעזבו אם תתנהגו כאילו הם לא שם. אל תנסו לדבר אתם או לפתח שיחה על "אין לך חיים", ואל תראו סימנים שהם מפריעים לכם. הדבר רק יעצבן אותם, והם יחכו עד שתתייאשו סופית. אם בכל זאת החלטתם לנסות לבקש מאותו ה-KSer לעזוב, ואחרי כמה דקות הוא עדיין לא ישנה צ'אנל לא משנה כמה פעמים תבקשו, שמרו את שמם ודווחו עליהם לנקסון. "KSing" מוגדר כצורה של הטרדה על פי נקסון, ואפשר לקבל באן על כך. (Form of Harassment). איומים בהבאת הגילד להטרדה נצחית לא יעזרו, ובטח שלו קללות או כינויי גנאי.

* אל תבזבזו זמן על וויכוחים עם שחקנים אחרים. כל מה שוויכוח עושה הוא יצירת דרמה שאין בה צורך ותשומת לב שלילית, נסו להימנע מכך.

* במהלך Boss Run, תמיד כבו את ה-Auto Loot של החיה שלכם. בדרך כלל כל אחד אמור לקבל פרס מסוים שנקבע מראש, לכן הדבר לא הולם, לא הוגן ופוגע. הפעילו אותו רק אם כל חברי הפארטי מסכימים שהדבר יקרה. באותו נושא, כשבוס מובס, תמיד תשאלו לפני שלקחתם כל דבר שהוא. אם אתם צריכים חפץ מסוים, שאלו מראש אם אתם יכולים לקחת אותו כאשר הוא נופל מאותו הבוס.

* חלקו מפות גדולות. במפות גדולות כמו MP3 לדוגמא, בה יש שלוש פלטפורומות, צריך לדעת לחלוק היות ומפה זו לדוגמא יכולה להכיל לפחות שלושה אנשים. אם אתם רואים מפה גדולה שנשלטת בידי שחקן אחד, שאלו בנימוס אם אתם יכולים לקחת חלק ממנה, במקום לתקוף מידית במילים או ב-KSing.

* תמיד תרמו את חלקכם ב-PQ. אל תעמדו ותתנו לכולם לעמוד בשבילכם, זה לא הוגן או מוסרי וככל הנראה הם מאוד ישנאו אתכם, יתחילו לקלל אתכם וידיחו אתכם מהפארטי בתום ה-PQ. כשכולם תורמים את חלקם ב-PQ הקשר בין המשתתפים הוא טוב יותר וכך גם התקשורת ביניהם, ה-PQ יעבור בהצלחה מרובה ואף אחד לא מרגיש מקופח. אל תהיו עצלנים, תמיד תעשו מה שיש לעשות גם אם מישהו אחר יכול לעשות את זה טוב יותר. אם אתם נתקלים במשתמש חדש שלא ממש יודע איך לבצע את ה-PQ, אל תרדו עליו ותדיחו אותו מיד, זו לא אשמתו. זכרו שבעבר גם אתם הייתם במצבו, והרגשה כזו לא הייתה נעימה גם לכם. הסבירו לו מה יש לעשות בנימוס, ובכך הוא ירגיש הרבה יותר טוב ויתרום ל-PQ יותר מכל אחד אחר כשירגיש שהוא יודע מה לעשות.

סיכום
כאן תם לו המדריך, ויש לי כמה הערות לסיום. אני מקווה שלקחתם מפה את מה שהיה אולי שגוי בהתנהגות היומיומית שלכם במשחק, כי אולי לא חשבתם או שקלתם את ההשלכות של מעשיכם. אולי לא ידעתם, אבל המשחק כולו מושתת על הקשרים הבין אישיים בין השחקנים, וחשוב שנשמור על קהילתנו החזקה מאוחדת, חיובית ואיכותית. אני מעריך את התעניינותכם בנושא, שנכנסתם למדריך וקראתם אותו עד לכאן, לשורה הזו. בזכותכם נוכל לשפר את הקהילה ולהפוך את עולם המייפל סטורי, בתקווה, למה שהיה פעם. לקח לי הרבה זמן לנסח את מחשבותיי ורגשותיי ולהביאן לכדי מדריך שלם ומפורט, אבל אני מקווה שהדבר ישתלם.