חלק רואים בפרוייקט ונוס ואנשיו כשתולים של אותם גופים הרוצים "לשאבד" אותנו כביכול אשר משתמשים בשיטת "נקצין את ההפך" איך שאני אישית קורא לה, הכוונה שהם משחקים אותה כאילו משהו לא בסדר בעולם, והם למעשה האנשים שדואגים שלא יהיה בסדר.
אבל גם זוהי ספקולציה..
בכל מקרה, לדעתי החלק החשוב בפוסט הוא זה:
כמו למשל למה מדינה או אדם צריך להשתאבד לחוב ,אם הכסף נועד לשרת את בני האדם למה בני האדם משרתים את הכסף ?
למה בני האדם עסוקים בלהשקיע טרילונים בלהרוג אחד את השני בעוד שהם יכולים להשקיע טרליונים בלחזק אחד את השני ?
למה אנחנו יוצרים מחסור בעולם בעוד שיש לנו את הטכנולוגיה לייצר שפע בעולם ?
ייתכן שתוכל להגיע לתשובה באמצעות השאלות הבאות וזווית הראייה שהן אמורות לספק לך:
"כמו למשל למה מדינה או אדם צריך להשתאבד לחוב ,אם הכסף נועד לשרת את בני האדם למה בני האדם משרתים את הכסף ? "
למה דגי הסלמון מתאמצים כלכך להעלות במעלה הזרם כשבראש ההר ישנו דב שיוכל אותם ואם יהיה להם מספיק מזל אז הם יגיעו להר, יטילו באגם את הביצים וימותו? מה הטעם בכלל?
"למה בני האדם עסוקים בלהשקיע טרילונים בלהרוג אחד את השני בעוד שהם יכולים להשקיע טרליונים בלחזק אחד את השני ?"
למה אנשים משקיעים מיליונים במאורעות חברתיים (עזרה לעניים, מסיבות קוקטייל לעשירים, אירועי התרמה לחולים ועוד) כשאפשר פשוט להרוג אחד את השני ולהיפטר מהמון נטל חברתי? (בציניות יתרה, רק בשביל להדגיש רעיון).
למה אנחנו יוצרים מחסור בעולם בעוד שיש לנו את הטכנולוגיה לייצר שפע בעולם ?
בשביל מה לייצר שפע בעולם אם גם ככה נמות בסופו של דבר?
למה לא לדאוג שיהיה מחסור תמידי ולהכניס עניין בחיים שלנו ע"י כך שכל יום אשר אותו שרדנו מהווה סיבה למסיבה?
או נשאל זאת אחרת, למה לטרוח לשחק במשחק מחשב, לעבור מכשולים, לנצח בוסים ומפלצות, להתאמן ולעלות רמות, במקום פשוט להכריז על עצמך כמנצח ולזרוק את המשחק לפח הזבל? הרי אף אחד לא באמת בודק אותך האם אתה עובר את המשחק או לא, זה לא יכניס עוד מזומנים לארנק שלך..
מה אתה תרוויח למעשה מהשקעה במשחק מחשב?