מצרכים

100-150 גרם אטריות קדאיף
200 גרם חמאה מומסת +2 כפות שמן קנולה
1 שקית סוכר וניל
3-4 כפות סירופ אגאבה

לקרם :
4 כוסות חלב
2 כוסות כמו סוכר או סוכר
4 ביצים טרופות
3/4 כוס אבקת פודינג וניל לבישול של קונדיטור
2 כפות סירופ אגאבה
1 שקית ג'לי בטעם טבעי מדולל בחצי כוס מים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ תפוזים
קליפה מגוררת של תפוז
50 גרם חמאה (במקרה שלא מכינים עם מלית פירות)
250 גרם (1 קופסא) ריקוטה 5% .

למלית הפירות :
3 תפוחי עץ גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
3-4 כפות סירופ אגאבה
2-3 כפות סוכר או כמו סוכר
50 גרם חמאה+2 כפות שמן קנולה
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות


אופן ההכנה

מתחילים עם מלית הפירות:
שמים במחבת את כל המרכיבים פרט למנגו ומזהיבים קלות עד שהפירות חצי רכים. מוסיפים את קוביות המנגו ומערבבים. מצננים מעט.

הכנת הקרם:
מערבבים ביצים,אבקת פודינג וניל, סירופ אגאבה,תמצית וניל, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים.

מביאים לרתיחה חלב, כמו סוכר או סוכר. מכבים את האש. עושים "השוואת טמפרטורות" בין החלב החם ותערובת הביצים והפודינג - יוצקים כף או שתיים מהחלב החם לתערובת הביצים ומערבבים מהר- חוזרים על פעולה זו כ-3-4 פעמים ואז יוצקים את כל התערובת חזרה לסיר עם החלב מעמידים על האש ובוחשים במטרפה על אש קטנה עד שמסמיך. מוסיפים את הג'לי המדולל ובוחשים שוב ומורידים מהאש תוך טריפה מתמדת שלא יווצר קרום.

שופכים את הקרם דרך מסננת לקערה (למניעת גושים). עכשיו מאחדים את הקרם עם מילוי הפירות, מכסים בניילון נצמד ולמקרר להתייצבות.

במידה ולא מכינים את העוגה עם מלית הפירות, מוסיפים לקרם 50 גרם חמאה. כשהקרם הצטנן מערבבים לתוכו 250 גרם ריקוטה.

בינתיים - מחלקים את האטריות קדאיף בשכבה דקה בין 2 תבניות אלומיניום מלבניות, יוצקים עליהן את החמאה המומסת המעורבת בשמן קנולה, מפזרים סוכר וניל וסירופ אגאבה ואופים בתנור שחומם מראש ל180-200 כ-5-6 דקות או עד שהאטריות מזהיבות קלות.

שכבה אחת תשמש כשכבת הבסיס של העוגה. השכבה השנייה - לפיזור מעל העוגה.

יוצקים את הקרם הפושר על השכבה של אטריות הקדאיף ומיישרים קלות. מפזרים את השכבה השנייה מעל הקרם ומחזירים למקרר למספר שעות.

מגישים קר.

טיפים מיוחדים:
אפשר להכין את העוגה גם ללא מלית הפירות וגם ללא הריקוטה.

נלקח מאתר השף הלבן.