של מעדניית "בלדי"
החומרים ל-6 מנות:
3 עופיונים
1/2 ק"ג תפו"א ננסי
1/2 כוס בצל קצוץ
3 לימונים פרסיים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
5 כפות שמן
3 כפות דבש
ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות קטנות של 1X1 ס"מ.
2. מאדים במחבת את הבצל קצוץ ואת תפוח האדמה על אש נמוכה עם שתי כפות שמן במשך 15 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.
3. מוסיפים כוסברה ומתבלים במלח ופלפל.
4. ממלאים את בטן העופיונים, ושמים מתחת לעור את תערובת הארטישוקים. מכניסים לכל עופיון גם לימון פרסי אחד.
5. מכניסים לתנור בחום בינוני למשך 40 דקות, מערבבים את הדבש והשמן ומורחים על כל עופיון כף אחת לזיגוג.



ציטוט ההודעה