
המלאווח משמש אצלי במטבח לעיתים כבצק עלים כאשר ברצוני להכין מאפה לא דקיק. בעת האפייה הוא מקבל צבע זהוב יפה, תופח במידה נאה ומקבל מעטפת קראנצ'ית נהדרת. אני משלבת בו מגוון מילויים, מלוחים, מתוקים, חלביים ובשרייים.
הפעם החלטתי להשתמש במספר מרכיבים בהם אני משתמשת להכנת מאכלים שונים כמו לפסטה ועוד. השילוב ביניהם יוצר טעם מופלא של פריכות מהמלאווח ועסיסיות מכבדי העוף ובזאת תיווכחו לאחר שתכינו.
שתי וערב של מלאווח
מלאווח במילוי כבדי עוף
תבנית בקוטר 20
מצרכים:
2 עיגולי בצק מלאווח
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום מעוכות
500 גרם כבד עוף
100 גרם ערמונים קטנים מוכנים למאכל
סלסילת פטריות שמפיניון
250 מ"ל שמנת צמחית
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל
ביצה מהולה ב-2 כפות מים למריחה
כף קמח + מעט קמח לרידוד הבצק
מעט שמן זית לטיגון
אופן הכנה:
- מפשירים את עיגולי הבצק לילה במקרר.
- חותכים את הפטריות, הערמונים והכבדים לקוביות.
- במחבת רחבה מטגנים את הבצל והשום.
- מוסיפים את קוביות הפטריות, ערמונים וכבדים ומערבבים.
- מטגנים מעט עד שצבע הכבדים משתנה.
- יוצקים את השמנת ומרתיחים, מוסיפים את התבלינים וכף קמח ומבשלים עוד מעט עד הסמכה קלה. מצננים.
- מרססים את התבנית בתרסיס שמן ומחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרדדים עיגול בצק אחד מעט גדול יותר מקוטר התבנית ומניחים אותו עליה.
- אופים את הבצק כמה דקות עד הזהבה קלה, מוציאים מהתנור וממלאים במלית.
- מרדדים מעט את העיגול השני וחותכים רצועות.
- קולעים את הרצועות שתי וערב על המלית, מורחים מעל עם הביצה.
- אופים עד שהבצק מזהיב יפה.