מצרכים:
200 גרם (כוס) סוכר לבן

50 גרם (3 כפות גדושות) סוכר חום כהה

150 מ"ל (3/4 כוס) שמן צמחי

3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

כפית תמצית וניל

3 כפות רום כהה (לא תמצית)

3 בננות גדולות מרוסקות במזלג

180 גרם (כוס ושליש) קמח לבן

10 גרם (שקית) אבקת אפייה

90 גרם (כוס) קוקוס טחון

מעט שקדים פרוסים לקישוט

אבקת סוכר



אופן הכנה:
  • בקערה גדולה טורפים יחד בעזרת מטרפה ידנית סוכר, סוכר חום, שמן, ביצים, תמצית וניל ורום עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הבננות המרוסקות וממשיכים לערבב בעזרת לקקן/מרית עד שהן נטמעות בצורה אחידה בתערובת.
  • מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
  • מעבירים את הבלילה לתבניות אפייה משומנות, ומפזרים מעט שקדים פרוסים מעל כל עוגה.
  • אופים את העוגות במשך כ-35-45 דק' בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר, ומקשטים באבקת סוכר.


הערות, הארות ותוספות:
  • אפשר להכין את העוגה גם כעוגות אישיות בתבנית שקעים, מה שיקצר את משך האפייה משמעותית, לכן כדאי לעקוב ולבדוק אחרי כרבע שעה.
  • ניתן להקפיא את העוגה בשלמותה, עטופה היטב, עד כחודש.
  • את העוגה כדאי לשמור במקרר על מנת שלא תתעפש. היא נשמרת מצוין עד חמישה ימים.
  • ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס לבלילת העוגה, מה שיוסיף מתיקות. אני דווקא אוהבת את הגרסה הפשוטה הזאת, שמתאימה תמיד.
  • חשוב לא לערבב יותר מדי את התערובת לפני האפייה, מה שיגרום לעוגה להיות דחוסה וקשה ובמרקם "חנק".