לא נמאס לכם משניצל קפוא? תזיזו תתחת לרגע ותכינו לכם פסטה ברוטב עגבניות
לא בטוח שהמתכון שלי שונה בהרבה מהברירת מחדל, אבל אני בטוח שהוא יותר מותאם לצעירים חחח
1-2 מנות (תלוי באיזה כמות אתם אוכלים)
מצרכים:
חצי חפיסת פסטה (כל פסטה סבבה. הספירלות האלה, ספגטי או כל דבר שזורם)
2 עגבניות בינוניות
1 גמבה גדולה (אני ממליץ על חצי אדומה חצי צהובה. יוצא צבעוני חח)
ירק לפי הטעם (בזיליקום, פטרוזיליה שמיר וכו'. לא חובה אבל אני ממליץ)
2 כפיות רסק עגבניות (תכלס אפשר גם בלי, או שאפשר להחליף בקטשופ אבל לא יותר מדי)
תבלינים. אני משתמש ב: מלח פלפל (לפי טעם), כפית פפריקה, פלפל חריף (לפי טעם) טימין (לפי טעם) בערך חצי כפית מרק עוף (הזה שכתוב עליו אמיתי. אם זה ההוא בטעם עוף עדיף לא להוסיף) וטיפה פחות מחצי כפית קארי (כי אני אוהב). בעיקרון מהנסיון שלי אתם יכולים להוסיף כמעט כל תבלין שזורם לכם, אבל לא יותר מדי. תבלינים כמו כורכום וקארי משתלטים על כל הרוטב ואתם תתבאסו. תוסיפו קצת ותטעמו ככה שאם לא יזרום תוכלו לתקן. אני ממליץ להוסיף גם קצת זעתר אם יש!
סוכר - בערך כפית ולטעום. חייב בגלל הרסק.
אופן ההכנה:
מכינים את הפסטה ע"פי הוראות היצרן. אני ממליץ להוסיף למים משהו כמו חצי כף מרק עוף ובסוף לשמור כוס מהמים שהפסטה התבשלה בהם לשימוש ברוטב.
הרוטב:
מחממים מחבת עם שמן.
חותכים את הגמבה למקלות או קוביות, איך שבא לכם, ואת העגבניות לקוביות. למי שלא אוהב קליפות של עגבניות: תשימו את העגבניות במים רותחים ותקלפו.
מטגים את הגמבה קודם. היא מתחילה להזהיב כזה ולהראות קראנצ'ית (לא שרופה!) וככה יודעים שזה סבבה.
מוסיפים את העגבניות למחבת ומערבבים.
מוסיפים את הרסק, מערבבים ונותנים לזה משהו כמו חצי-דקה להתבשל.
מתחילים להוסיף תבלינים, הסדר לא חשוב. ולא לשכוח את הסוכר.
מערבבים הכל טוב טוב שהרוטב יהיה אחיד ומוסיפים את המים ששמרנו קודם (אם לא שמרתם, פשוט תוסיפו מים. מומלץ חמים). אני שם ממש קצת כי אני דווקא לא אוהב שזה כל כך נוזלי (אני שם פחות מחצי כוס) אבל כל אחד שישים לפי מה שנראה לו טעים.
כל הזמן תטעמו ותוסיפו תבלינים אם צריך (מלח, פלפל. סוכר אם זה חמוץ מדי).
מכסים ומבשלים על אש קטנה משהו כמו 5 דקות.
בעיקרון הרוטב מוכן, כמו שאמרתי כבר - תטעמו.
לוקחים צלחת
שמים פסטה
על הפסטה יוצקים את הרוטב בנדיבות ואוכלים בסבבה.
(מי שאוהב שזה כבר יהיה מעורבב, פשוט להוסיף את הפסטה למחבת בסוף הבישול ולערבב).
(סורי, זה בולונז שהכנתי. את הספגטי של המתכון שכחתי לצלם אז תסתפקו בזה, זה דומה)

)
ציטוט ההודעה
ספוילר: