קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [מתכון] מתכון לצ'ורוס ברוטב שוקולד וקפה
    על ידי Pumba בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 30-11-2012, 17:46
  2. [מתכון]צ'ורוס וגלידת ריבת חלב|כשר
    על ידי DarkDevil בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 22-01-2010, 23:15
  3. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 13-12-2007, 13:57
  4. מתכון למשקה אלכוהולי
    על ידי sTReeT-BoY בפורום דיבורים
    תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 21-06-2006, 08:21
  5. למישהו יש מתכון למאפין??
    על ידי La Bamba בפורום דיבורים
    תגובות: 6
    הודעה אחרונה: 05-11-2005, 22:04
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

מתכון לצ'ורוס קון צ'וקולט

  1. #1
    משתמש באטרף האוואטר של Pumba
    תאריך הצטרפות
    10/2010
    הודעות
    12,208
    לייקים
    1066
    נקודות
    2,014
    מין: זכר

    ברירת מחדל מתכון לצ'ורוס קון צ'וקולט



    מצרכים לבצק רבוך:
    250 מ"ל חלב

    קורט מלח
    חצי כפית תמצית וניל
    60 גרם סוכר
    100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
    140 גרם קמח
    3-4 ביצים טרופות

    לרוטב שוקולד מתובל:

    125 מ"ל שמנת מתוקה

    100 גרם שוקולד מריר קצוץ
    קורט צ'ילי טחון
    קורט קינמון

    לטיגון וקישוט:
    1.5 ליטר שמן

    סוכר לטבילת הצ'ורוס המוכנים
    מעט קינמון



    אופן הכנה:
    • בצק רבוך: בסיר קטן על אש גבוהה מניחים יחד חלב, מלח, תמצית וניל, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה חזקה. יש לשים לב שכל החמאה נמסה.
    • ברגע שהתערובת רותחת, מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת הקמח.
    • בעזרת כף עץ מערבבים את התערובת עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הסיר.
    • מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים 2-3 דקות, עד שהוא מעט מתקרר.
    • מוסיפים מחצית מכמות הביצים (הטרופות) וממשיכים לעבד במהירות בינונית. הבצק יראה כאילו הוא מתפרק, אבל מהר מאוד הוא חוזר למצבו האופטימלי.
    • ממשיכים להוסיף בהדרגה את הביצים עד שהתערובת גמישה ומוכנה. עושים את "מבחן האצבעות", ובודקים האם נוצר שפיץ בצק בין שתיהן. במידה וכן הבצק מוכן ואין צורך להוסיף את יתרת הביצה. אם עדיין לא מספיק גמיש - מוסיפים עוד קצת ביצה וממשיכים לערבב.
    • כאשר הבצק מוכן מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1.5 ס"מ.
    • בינתיים מחממים שמן עמוק בתוך סיר טיגון, עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170-180 מעלות.
    • מזלפים רצועות בצק אל תוך השמן הרותח בעדינות. חשוב לא להעמיס יותר מדי בכל נגלה של טיגון, כדי שטמפרטורת השמן לא תצנח. 4-5 צ'ורוס בכל פעם זה בסדר.
    • לאחר שהצ'ורוס זהובים-שחומים משני הצדדים מוציאים אותם אל נייר סופג בעזרת כף מחוררת.
    • מערבבים יחד סוכר עם מעט קינמון, ומגלגלים את הצ'ורוס החמים בתערובת הסוכר.
    • רוטב שוקולד מתובל: בסיר קטן מניחים יחד שמנת, צ'ילי וקינמון ומביאים לסף רתיחה.
    • מוזגים את תערובת השמנת הרותחת על גבי השוקולד, ממתינים כדקה, וטורפים היטב עד שנוצר רוטב אחיד ומבריק.
    • מגישים את הצ'ורוס החמים בתוספת רוטב השוקולד.


    הערות, הארות ותוספות:
    • הצ'ורוס טובים ביותר ביום הכנתם, ולאחר מכן מאבדים מהפריכות. עם זאת, במידה ורוצים לשמור אותם לזמן ארוך יותר, אפשר להקפיא ולחמם בטוסטר אובן. זה אמנם לא יוצא אותו הדבר כמו צ'ורוס טריים, אבל בהחלט בסדר.
    • לא מוכרחים להגיש את הצ'ורוס עם רוטב השוקולד, וזה יעבוד היטב גם עם ריבת חלב, מייפל ואפילו דבש או סילאן.
    • לרגישים ללקטוז: בבצק הרבוך אפשר להמיר את החלב בחלב סויה ואת החמאה במרגרינה. את רוטב השוקולד אפשר להכין על בסיס חלב סויה או קוקוס.
    • כדי להמיר את הבצק לנטול גלוטן יש להמיר את הקמח בתערובת ללחם של בראל ולהוסיף עוד כ-50 גר' קמח חומוס או אורז (עדין ולא דומיננטי מבחינת טעם)(תודה לנועה).
    • אפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים לאחר הטבילה בשוקולד.
    • אם לא אוהבים אפשר לותר על הקינמון בסוכר בו טובלים את הצ'ורוס המוכנים.




    ספוילר:


    לקטגוריית פנאי ותחביבים לחץ על התמונה




  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש מתחיל
    תאריך הצטרפות
    02/2013
    גיל
    27
    הודעות
    35
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה

  4. #3
    משתמש מתחיל
    תאריך הצטרפות
    05/2012
    גיל
    44
    הודעות
    21
    לייקים
    1
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה, אהבתי את הנושאיפה, אהבתי - תודה 6

+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 22:42.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,838 | הודעות: 8,150,420 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect