מצרכים:
1/2 ק"ג פילה לוקוס שלם ללא עור ועצמות
למרינדה:
1/2 חבילת יוגורט כבשים
3 עגבניות בשלות
2 פלפל חריף (אדום וירוק)
1 בצל שאלוט כתוש/פרוס דק
כף שום כתוש
כף פפריקה חריפה
מלח ופלפל לפי הטעם
לסלט עשבי תיבול:
1/3 צרור בזיליקום
1/3 צרור כוסברה
1/3 צרור נענע
1/4 צרור בצל ירוק
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה:
- מערבבים את כל חומרי המרינדה.
- משרים את הלוקוס במרינדה כ-10 דקות ומיד צולים על הגריל, 3-5 דקות מכל צד בערך עד שהוא עשוי. זמן הצצלייה ישתנה בהתאם לעובי הדג. ניתן גם לחתוך את הדג לקוביות ואותן לצלות.
- בינתיים קוצצים גס את כל עשבי התיבול ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית. מערבבים קלות ומניחים בצלחת הגשה.
- מגישים את הלוקוס לצד הסלט.