מצרכים לקציצות:
400 גרם נסיכת הנילוס מופשר

4 כפות מיונז

חופן קטן של עלי נענע, קצוצים

חצי צרור כוסברה קצוץ (אפשר גם פטרוזיליה אם לא אוהבים)

מלח ופלפל לפי הטעם

קמח תירס גס או סולת לציפוי הקציצות

מעט שמן צמחי לטיגון


לרוטב:
3/4 כוס יוגורט

2-3 כפות מיונז

מעט מיץ לימון סחוט טרי

חופן קטן של עלי נענע, קצוצים דק





אופן הכנה:

  • מתחילים בהכנת הרוטב:בקערה מערבבים את כל המצרכים.
  • טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך עם מלח, פלפל או מיץ לימון. שומרים במקרר.
  • את הרוטב ניתן להכין בכמות גדולה ולשלב ביחד עם מנות דגים ואפילו סלטים.
  • חותכים את הדג לקוביות גדולות.
  • מניחים את קוביות הדג במעבד מזון ביחד עם שאר המצרכים לקציצות (מלבד הסולת).
  • מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה. אין צורך לטחון לממרח.
  • לקבלת מרקם גס יותר ניתן לקצוץ דק את פיסות הדג בעזרת סכין. המיונז מסייע לשמור על אחידות הקציצות ומעשיר את טעמן.
  • יוצרים קציצות קטנות ומצפים בקמח התירס או בסולת.
  • מחממים מעט שמן לטיגון במחבת רחבה. מטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד עד להשחמה נאה.
  • מעבירים לנייר סופג ומגישים מיד ביחד עם רוטב הנענע.
קרדיט לאתר אחר